|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Zakup Dacii - Lodgy do oceny
kris konin - 2014-03-01, 23:08 Temat postu: Lodgy do oceny u mnie na wsi w salonie dacii jest do obejrzenia podane niżej auto:
lodgy konin
jak myślicie - warto się pokusić i za 35 tys zł to kupić?
nie wiem jaka to wersja, niby gaz i 7 os a radia nie ma
przymierzam się do dustera, ale to już na kredycie by było a tu w sumie można by sie nad tym modelem zastanowić
DrOzda - 2014-03-02, 06:43
To jest wersja Ambience niemal goła lusterka ręcznie regulowane bez ESP .... trochę drogo wołają bo jako nowy kosztował jakieś 45 tys.
kris konin - 2014-03-02, 09:42
no własnie dojrzałem w katalogu że to bida wersja, pewnie służyła jako auto robocze
Karenzo - 2014-03-02, 11:17
z tym golasem bym nie przesadzał bez esp jakoś się wcześniej jeździło
ale cenna do przebiegu nie adekwatna
Najgorzej że auto z ASO
już lepiej kupić od prywantego bo wszystkie salony itp to centrum przekrętów
delanela - 2014-03-02, 13:23
Auto z gazem i 40 tys km...jeśli służyła jak auto robocze to pewnie te 40 tys km miała ciężki żywot
benny86 - 2014-03-02, 16:15
Może ktoś skuszony przestronnością i ceną kupił tanią wersję w sposób niekoniecznie przemyślany, a teraz nie odpowiadają mu poczynione oszczędności/inne wady auta, typu nienajlepsza dynamika, ograniczony zakres wyposażenia itp?
Cena chyba nie jest aż tak wysoka, skoro nówka kosztuje 45 kzł (z lakierem metalik czy bez?), lpg pewnie około 4 kzł, a auto niespełna dwuletnie i cena ponad 20% niższa... Owszem można szukać "okazji" i "laluni" na allegro ale sami wiecie jak to wygląda...
kris konin - 2014-03-02, 18:03
ja raczej dustera szukam, żeby ktoś miał 2 letniego na sprzedaż to sobie można pomarzyć
akurat niedaleko w salonie stoi wymieniona lodgy tyle ze wersja słaba mimo że ładna
Domel2250 - 2014-03-05, 16:05
kris konin napisał/a: | ja raczej dustera szukam, żeby ktoś miał 2 letniego na sprzedaż to sobie można pomarzyć
akurat niedaleko w salonie stoi wymieniona lodgy tyle ze wersja słaba mimo że ładna |
Nikt normalny zadbanego i bezproblemowego prawie nowego auta nie sprzedaje, a już na pewno nie po konkurencyjnej cenie......
BigT - 2014-03-05, 17:01
Jak ktoś wziął w leasing na 24mce to jasne, czemu nie. Karenzo napisał/a: | już lepiej kupić od prywantego bo wszystkie salony itp to centrum przekrętów | Przekrętow jak przekrętów, nie wiem, ale na pewno swoją nie mała prowizję doliczają.
Jeśli miałbym coś radzić to na pewno jest to kupno auta krajowego.
Karenzo - 2014-03-05, 18:04
Nawet na forum ktoś sprzedał rocznego dustera
http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=9839
mick - 2014-03-12, 08:19
Ambiance to chyba najmniej opłacalna wersja, dużo kosztuje a mało dostajesz.
moulder - 2014-03-15, 16:46 Temat postu: Ambiance Nie zgodzę się, że jest to najmniej opłacalna oferta - ja własnie kupiłem taką wersję, czyli najtańszą wersję z klimą + diesel + pakiet offroad wyszło 54900zł
dodatkowo zapłacę sam za obszycie kierownicy skórą 300zł u profi tapicera. Uważasz, że to zła oferta?
mick - 2014-03-15, 19:46
Pisałem o Ambiance w Lodgy bo o tym modelu w temacie jest mowa. Po doposażeniu wersji ambiance w elementy które ma laureate plus radio i esp (moim zdaniem niezbędne) wychodzi cenowo więcej niż za wersje prestige a i tak nie będzie ona miała kilku fajnych elementów.
wiciu_r - 2014-12-10, 17:43
Na razie po 2 roku i przeglądzie gwarancyjnym (Autocompol 592zł) przy 31tys. km absolutne zero jakichkolwiek usterek. W życiu (nie zapeszajmy) udały mi się na razie 4 rzecz: żona, dzieciaki, domek i ta Dacia.
Pozdrawiam
|
|