DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Galeria naszych samochodów - DOKKER Laureate 1.5 dCi 90

kp77 - 2014-05-09, 20:24
Temat postu: DOKKER Laureate 1.5 dCi 90
Odebrana w połowie kwietnia :mrgreen:

Jestem dosłownie zakochany w tym aucie - jeździ się wspaniale, bardzo dynamiczny silnik, fajne radio które można zintegrować z telefonem, wielki bagażnik, itp itd...
Na dzień dzisiejszy zrobione 760km po mieście, komputer pokazuje średnie spalanie 6,0l

Ciężko mi się wysiada, mogę jeździć jeździć i jeździć :-)

Oczywiście docieram jak należy i tankuję tylko na BP.

wieza - 2014-05-09, 21:37

bieluska fajnie wygląda jedyna rzecz która mi się nie podoba to nie symetryczne okna , a;e tak ma tez rumster...
El Diablo - 2014-05-10, 07:39
Temat postu: Cześć
Jak dla mnie ładny, ale oczywiście kwestia gustu :-)
A ta biel coraz częściej oko cieszy w klubie :->
Życzę udanych kilometrów z Dacią 8-)

d3mol3k - 2014-05-10, 13:36

Dużo pokazuje komputer :) Ale mogę być w błędzie bo to po mieście ja ganiam swojego pomiędzy Szczecinem a Policami z tym że z prędkościami 90 + ... i świeci mi z reguły 5,4. Bardzo dużo jednak pali przy prędkościach autostradowych - ale tu się spalaniem nie przejmuję - służbowy jest.

Z mikro mankamentów to - nie wchodzą wysokie kubki z kawą w miejsca przy radiu (popielniczka) muszę wstawiać swój w miejsce dla pasażerów tylnej kanapy :(. Radio nie współpracuje z budżetową Nokią 220 dual sim.

Zadowolenia z jazdy i użytkowania życzę.

grapess - 2014-05-10, 14:05

Również przyłączam się do życzeń bezawaryjności i zadowolenia z użytkowania.

Przy okazji, jeżeli możesz sprawdź proszę czy słychać trzeszczenie plastików jak jedziesz powoli na kostce takiej jak masz na podjeździe.

Ja w swojej lodgy zaobserwowałem takie zjawisko po przejechaniu niecałych 1000 km.
Jestem przekonany, że wcześniej nie było, samochód był cichutki jak nie wiem co.

kp77 - 2014-05-13, 20:04

co do radia super działa z moim htc one - przy każdym podłączeniu ściąga książkę, wykonane czy nieodebrane połączenia itp, no i do tego można słuchać muzyki bezpośrednio z telefonu. Sprawdziłem jeszcze na Nokia C7, E7, działa bez problemu.

Trzeszczenia plastików nie zaobserwowałem, jest cichutko. Za to nie da się jeździć z belkami na relingach, przy 60-70km/h jest bardzo głośno i ściągnąłem je w pierwszym dniu po odbiorze.

Tydzień temu miałem niefajną przygodę - holowałem na lince 308mkę, po kilku przejechanych bezproblemowo kilometrach ruszałem ze świateł i wyrwało hak do holowania, był mocno wkręcony i muszę jechać do ASO sprawdzić jak to się stało, siła była tak duża że go wystrzeliło jak z procy i nie znalazłem go, nie było jak sprawdzić czy gwint urwało, całe szczęście tylko drasnął holowany pojazd.

mojo - 2015-01-21, 23:18

Witaj !
Możesz napisać o wrażeniach z eksploatacji auta ponieważ jestem zainteresowany dokładnie tym modelem z tym właśnie silnikiem 1.5 90KM.