|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - Prawdopodobne zmiany w polskich przepisach.
paweloo97 - 2008-08-06, 15:21 Temat postu: Prawdopodobne zmiany w polskich przepisach. Radzę czytać cały artykuł(nie jest długi) bo jest w nim opisane prawdopobone z 10 mian.Najważniejsze to:prawko nie będzie bezterminowe,kategoria AM zastąpi kartę motorowerową(karta od 13,a AM od 14 lat)Będzie też trochę istotnych oprócz tych zmian.
Link: http://www.samar.pl/__/__...-2033-roku.html
PS.Jeśli ktoś częściowo popiera te prawdopodobne zmiany niech nie bierze udziału w ankiecie,ale niech napisze co wg. niego jest lepsze a co gorsze,niepotrzebne,źle pomyślane.
GeRRaD - 2008-08-06, 16:21
Warto wprowadzić do ankiety - częściowo popieram Co do kursów doszkalających TAK, co do terminowego prawka (niektórym by się przydało - tylko jak na starość zakaz trafi na mnie ), co do nadzoru nad młodymi kierowcami - do przemyślenia (czy tylko drogą zaostrzenia penalizacji wykroczeń ). No i jeszcze do zmiany używanie świateł całą dobę
wieza - 2008-08-06, 19:50 Temat postu: czesc odnosnie tego artykolu to sie zgadzam. ze badanie kierowcow powinno sie odbywac co jakis czas albo np 50 roku zycia sprawdzic jego reakcje , oraz wzrok itp.
wczoraj w łodzi na ulicy jechal stary dziadek z zaladowanym dywanem wystajacym przez przednia szybe w cienkim, coz dziadek wjechal na skrzyzowanie na zielonym swietle ale ze skrecal nie zauwazyl jadacego bmw bo mu dywan zaslanial nadmieniam ze dziadek mial 85 lat !!! tu macie str http://www.express.lodz.pl/ ze zdieciem :) dla mnie jak by sie ograniczylo troszke prawa jazdy starym tetrykom oraz niedzielnym kierowcom bylo by super :) bez uraz :)
Pozdrawiam
swissman - 2008-08-08, 13:25 Temat postu: Re: czesc
wieza napisał/a: | odnosnie tego artykolu to sie zgadzam. ze badanie kierowcow powinno sie odbywac co jakis czas albo np 50 roku zycia sprawdzic jego reakcje , oraz wzrok itp. |
no faktycznie... wzrok mi sie po piecdziesiatce troche pogorszyl, jak z reakcjami to nie wiem a co do "itp." to jest w porzadku... daje rade.... nie jest coprawda tak jak bylo gdy mialem te 16 czy 18 lat ale jeszcze dziala...
a to ze stary pierdola nie mial logana mcv ani dachowego bagaznika to coz... nie tylko w polsce takie rzeczy sie zdarzaja...
GeRRaD - 2008-08-08, 19:50
Naraże się ale z moich obserwacji wynika że doszkalać trzeba bardzo często Panie (co do zajęcia prawidłowej pozycji za kierownicą, wyraźnej sygnalizacji zamiarów w ruchu drogowym oraz większej śmiałości w prowadzeniu wozu)
.............żeby było po równo - badania psychologiczne i odwyk dla męskich miejskich skoczków z ADHD (zyskują zwykle niewiele, robiąc duzo zamieszania i siejąc zagrożenie), mistrzów prostej (co to jadą 120 km/h bez względu czy na obszarze zabudowanym, autostradzie, zimą, latem itp) i zakompleksionych (co zawzięcie utrudniają manewry aby się nie dać gorszemu autu)
................o hamstwie i agresji nie wspomnę bo tych należy eliminować na zawsze (cokolwiek by miało to znaczyć)
|
|