DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział techniczny - auto zastepcze z serwisu aso

marttinj23 - 2014-06-15, 20:26
Temat postu: auto zastepcze z serwisu aso
witam koledzy czy ktoś się orientuje czy dostane auto zastępcze na czas naprawy dustera oczywiście auto na gwarancji klimy tak pewnie nie naprawia w parę godzin????????????
Karenzo - 2014-06-15, 20:43

To zależy od aso
jas_pik - 2014-06-15, 20:51

Musisz negocjować - mnie nie chcieli dać bo stwierdzili że się wyrobią od 8.00 rano do późnego wieczora - ale miałbym dostać gdyby im się nie udało naprawić do następnego dnia ( wystąpiła konieczność rozbiórki skrzyni biegów) .
Ale się postarali i o 13.00 miałem telefon że jest gotowe do odbioru - tak wiec nie udało mi się skorzystać z zastępczego.

BigT - 2014-06-15, 20:53

Ogólnie to nastaw się że nie :)
Ciężka sprawa i bardzo niechętnie dają.

Cav - 2014-06-15, 20:58
Temat postu: Re: auto zastepcze z serwisu aso
marttinj23 napisał/a:
witam koledzy czy ktoś się orientuje czy dostane auto zastępcze na czas naprawy dustera oczywiście auto na gwarancji klimy tak pewnie nie naprawia w parę godzin????????????

Nie muszą dać wcale.
Assitance Dacii to też badziew, zastępcze nie przysługuje.
Jak masz auto-casco to pewnie masz też assistance, sprawdź czy nie masz w nim zastępczego.

marttinj23 - 2014-06-15, 21:14

kolego Cav auto-casco jest w było brane w salonie przy zakupie auta w Allianz 2tys kosztowało na pewno przysługuję ale ciekawe ile ubezpieczenie za to potrąca czy będzie zwyżka na przyszły rok w ac za korzystanie z auta zastępczego??? może się ktoś z forumowiczów orientuje bo pewnie tez w salonie Allianz ubezpieczenie wam wciskali
tomek85 - 2014-06-15, 21:33

W PL zależy to od aso a w DE to norma bez żadnego proszenia i negocjowania.dzwonisz umawiają termin, przyjeżdżasz,zostawiasz auto dostajesz od razu kluczyki do auta zastępczego i jedziesz do domu jak auto zzrobione telefon z aso przyjezdzasz wymieniasz auta wsio .Szkoda ze w PL tak podchodzą do klienta
Cav - 2014-06-15, 22:25

marttinj23 napisał/a:
kolego Cav auto-casco jest w było brane w salonie przy zakupie auta w Allianz 2tys kosztowało na pewno przysługuję ale ciekawe ile ubezpieczenie za to potrąca czy będzie zwyżka na przyszły rok w ac za korzystanie z auta zastępczego??? może się ktoś z forumowiczów orientuje bo pewnie tez w salonie Allianz ubezpieczenie wam wciskali

Czyli masz to co ja.
Assistance jest darmowe i żadnej zwyżki nie ma jeśli z niego skorzystasz.
Dostaniesz z niego auto na technologiczny czas naprawy, do 2 dni.
Pytanie czy ASO jest w stanie określić jak długo będzie trwała naprawa i się w tym czasie zmieścić.
U mnie nie dało rady.

laisar - 2014-06-15, 22:29

@marttinj23: DACIA Klub Polska » DACIA » Kompendium Dacii » Samochód zastępczy - gwarancja / OC / AC » http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1964