DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział techniczny - Nowy Logan MCV - jaki akcesoria kupić?

karwojtek - 2014-06-18, 08:53
Temat postu: Nowy Logan MCV - jaki akcesoria kupić?
To mój pierwszy post, więc witam wszystkich ;-)

Na dniach odbieram z salonu swoją Dacię i oczekując "tego" dnia przeglądam sobie różne zasoby internetu w tym temacie. Znalazłem katalog oryginalnych akcesoriów do MCVki na stronie producenta

Jakie artykuły tu pokazane są warte zakupu, a które należy omijać z daleka? Macie jakieś doświadczenia? Nie sądzę, żeby przydały się do czegoś np. ozdoby świateł przeciwmgielnych, ale np. listwy na progi wyglądają rozsądnie... Macie? Używacie? Co myślicie?

Nie pytam tylko o listwy, chodzi mi o całość asortymentu.

route2000 - 2014-06-18, 10:13

Akcesoria są fabryczne oryginalne ale na pewno dużo kosztują niż dobre zamienniki na allegro. Kolega Dominus od czasu do czasu przyjmuje zamówienia na niektóre asortymenty z niemieckiej strony www.lzparts.de i zamawia na jedną paczkę (taniej wychodzi) a potem rozsyła do kolegów, którzy wcześniej zamawiali.
Warto popatrzeć na dział sprzedaży na naszym forum np. kolega sprzedaje poprzeczki na relingi do Dacii Logan MCV.
Ta oferta na stronie Dacii jest fajna, ale sporo kasy kosztuje np. podłokietnik oryginalny kosztuje 500 zł a zamiennik Armcik S2 kosztuje prawie 200 zł.

jan ostrzyca - 2014-06-18, 10:39

Akcesoria w ASO mają ceny z kosmosu. Daj sobie spokój.
BigT - 2014-06-18, 11:30

Z akcesoriów to kup sobie maty butylowe i wytłum na początek drzwi ;]
Martens - 2014-06-20, 22:35

jan ostrzyca napisał/a:
Akcesoria w ASO mają ceny z kosmosu. Daj sobie spokój.

Tak a propos: http://moto.pl/MotoPL/56,...4,Dacia,,4.html