|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - Sprawdź swój pojazd
DrOzda - 2014-06-23, 11:39 Temat postu: Sprawdź swój pojazd www.historiapojazdu.gov.pl/historia-pojazdu-web/
Czy ktoś robił przegląd w tym roku i może potwierdzić dane o przebiegu ?
bebe - 2014-06-23, 11:48
Robiłem w zeszłym, więc danych o przebiegu jeszcze nie ma. Za to w "Danych technicznych" znalazłem takie coś:
Dane techniczne napisał/a: | Liczba osi: 2
Rozstaw osi: 1470 mm
Rozstaw kół (średni): 1470 mm |
Serce mi łamiom, akurat rozstaw osi to jeden z tych wymiarów, którymi lubię się chwalić. :(
Rysiob - 2014-06-23, 12:10
Robiłem przegląd 18 czerwca - brak danych :>
BigT - 2014-06-23, 12:15
Cytat: |
YAMAHA, FZS
MOTOCYKL, OSOBOWY
599 cm³, Benzyna
(...)
Polisa OC: aktualna
Badanie techniczne: aktualne
Ostatni zarejestrowany stan licznika: 74 525 km
Status rejestracji: Zarejestrowany
| Ufff, mają nawet moto :)
BARDZO fajna rzecz.
chriskb - 2014-06-23, 12:20
Auto ma wszystkie prawidłowe dane łącznie ze świadectwem homologacji, na razie brak danych o przeglądzie i przebiegu. Przegląd wykonany 9-06-2014. Będzie działało.
kicia - 2014-06-23, 13:24
Sprawdziłam swoją staruszkę. Niestety nie mam rozstawu osi jak u bebe. Przegląd robiłam w zeszłym roku, więc przebiegu nie ma.
Widzę że jest historia rejestracji od samego początku. Ale przeglądy tylko z ostatnich 3 lat.
Swoją drogą wyrażenia prawnicze w każdym języku brzmią dziwnie
Cytat: | Owner changed
Owner: natural person |
Aż mi się skojarzyło z naturalizacją w seksmisji
wojtek_pl - 2014-06-23, 13:46
Cytat: |
Przepraszamy, ale strona usługi jest chwilowo niedostępna.
Nastąpiło przeciążenie serwerów.
Spróbuj później.
Server overload. Please wait a moment and try again later.
|
malygabrys - 2014-06-23, 18:11
Sprawdziłem swoje dwie drakule i dane są oprócz przebiegu i się zgadzają.
DrOzda - 2014-06-24, 22:06
Jeśli ktoś robił badanie pomiędzy 01.01 a 01.05.2014 to przebiegu może jeszcze nie być bo ..... CEPIK nie był przygotowany na odbiór tych danych .... teraz SKP mają zgodnie z harmonogramem w sierpniu ponownie wysyłać dane o tych przeglądach.
Kabaret RP odcinek 1256 ciąg dalszy normalnie
http://www.forum.norcom.p...der=asc&start=0
Piotr_K - 2014-06-26, 01:02
Sprawdziłem i są głupoty wpisane, był i jest jeden właściciel + dopisany później współwłaściciel, tymczasem na karcie odnotowali zmianę właściciela czyli tak, jakby samochód już raz zmienił właściciela na drugiego.
Poza tym brak przebiegu - a na przeglądzie gość przy mnie wpisywał do komputera.
Brak podanego LPG a na stacji jest to odnotowane i opłacone !!!
O kant dupy takie informacje ...
Karenzo - 2014-06-26, 02:06
W innym aucie mam wpisane LPG
ale ...
dopisanie współwłaściciela mam jako zmianę właściciela + drugi wpis o współwłaścicielu
Lajkonik - 2014-06-26, 06:01
U mnie brak przebiegu (ok, bo ostatni był w zeszłym roku), brak rozstawu, za to widzę info o spalaniu - skąd oni wzięli jakiekolwiek dane o moim spalaniu?
kicia - 2014-06-26, 06:41
U mnie też wygląda jakby było o jednego właściciela więcej w historii.
Ale to dlatego, że wypisałam ojca ze współwłasności. A ponieważ on był wpisany jako główny właściciel, a ja tylko jako współwłaściciel, to dla systemu (główny) właściciel się zmienił (z ojca na mnie).
Przemek77 - 2014-06-26, 08:58
U mnie historia w pełni zgadza się z "papierami" - czyli od tej strony jest OK.
Danych dot. przebiegu nie ma - no ale to pewnie z uwagi na przegląd z zeszłego roku.
Tez mam dane dot. spalania, rozstawów osi itp. LPG nie wpisany, co dziwne, bo IMHO być powinien, w dowodzie jest jak Pan Bóg przykazał.
No i clou programu - wożę tyłek KARETĄ, więc chyba jestem jakimś królem lub hrabią :D
route2000 - 2014-06-26, 13:07
Pamiętam jak moja stryjeczna siostra miała Poloneza to w dowodzie rejestracyjnym "rodzaj nadwozia" mała wpisane "kareta", a jak miałem PF126p to pisali mi "zamknięte".
Przemek77 - 2014-06-27, 06:59
Trochę poszperałem tu i ówdzie...
"Kareta" to dawniejsze określenia nadwozia typu "sedan". Być może wzięło się to stąd, że pierwsze auta o nadwoziu zamkniętym przypominały właśnie karety konne...
Mam taką starą książkę o samochodach z tal 60-tych - i tam właśnie sedany są opisane jako "karety".
|
|