|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - co by się przydało w ofercie Dacii?
wiciu_r - 2014-07-22, 18:46 Temat postu: co by się przydało w ofercie Dacii? Według mnie brakuje może małej niszy rynkowej, czyli prostego pickupa. Swego czasu w Szwecji (byłem parę lat) przebojem była skoda pickup. Naprawdę jeździło tego sporo.
Jakby tak Dusterka zrobić na miniaturę Navarry to sporo zachodnich rolników z miejsca by to zaakceptowało. Wrzucić na pakę worek kartofli, strzelonego dzika i swoją babę i na targ.
Sądzę, że byłby przebój.
Dar1962 - 2014-07-22, 19:11
byłby przebojem, gdyby kosztował 29,900
wiciu_r - 2014-07-22, 19:56
Pamiętam sytuacje na wsi w Niemczech. Niemiec kupił kompletnie spasionego merca i cieszył się nim w samotności. Drugi kupił ciągnik, nowego Fendta i wyglądało to prawie jak wesele w Polsce, sąsiedzi z flaszkami, gratulacje, impreza. Po prostu specyfika mentalności.
Odpowiedni marketing czyni cuda.
matucha - 2014-07-22, 19:56
Jak dla mnie, to Pickupy są praktyczniejsze z płaską skrzynią - tak jak Polonez Truck, czy też Fiata stradę szło tak kupić. Pickup nie musi być ładny - to ma być wół roboczy.
gbyrka - 2014-07-22, 22:06
Mi brakuje busa, takiego pomiędzy Renault Traffic a VW Transporter.
Myślę, że wiele firm kupiłoby taniego busa z kiepskim wyposażeniem. Nawet gdyby pod maską były tylko dCi 90 i dCi 110.
Karenzo - 2014-07-22, 22:15
małego autka jak twingo
laisar - 2014-07-22, 23:22
wiciu_r napisał/a: | brakuje może małej niszy rynkowej, czyli prostego pickupa |
Już był i się zbył d; - wg sprzedawców podobno ktoś go nawet kupował, ale jednak najwyraźniej na tyle mało, że fabryce nie opłacało się utrzymać produkcji modelu.
Być może zostania podjęta kolejna próba, z wykorzystaniem konstrukcji dustera - http://www.daciaklub.pl/f...1645668#1645668 - ale najprawdopodobniej i tak trafi tylko do krajów, gdzie ten segment cieszy się większą popularnością niż w Europie Środkowej <; (Wróbelki ćwierkają głównie o Brazylii i okolicach).
d3mol3k - 2014-07-27, 17:56
Jest pick-up na bazie dokkera - nawet maja ulotkę w polskiej wersji językowej jak i stronę:
http://www.kolle.fr/pl/ga...kker-pick-up-9/
Ja bym stawiał na dostawczaka - prostego ale dobrego wola roboczego.
laisar - 2014-07-27, 18:03
d3mol3k napisał/a: | Jest pick-up na bazie dokkera |
To jest tylko przeróbka niezależnej firmy - w ten sposób można zrobić niemal dowolną wersję z niemal dowolnego modelu niemal dowolnej marki (; ale nie jest to jednak oferta fabryczna.
|
|