|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Piszczące wycieraczki przedniej szyby
bastol - 2014-08-27, 22:26 Temat postu: Piszczące wycieraczki przedniej szyby Czy Wy też tak macie, że strasznie piszczą i podskakują wycieraczki przedniej szyby? U mnie jest to strasznie wkurzające. Przy bardzo dużym deszczu po kilku minutach ten efekt ustaje, ale w 95% czasu pracy wycieraczek piszczą jak dzikie węże. Szczególnie mam wrażenie iż głównym źródłem hałasu jest ta prawa wycieraczka o długości kilku centymetrów, ok, może kilkunastu.
Jakiś pomysł co z tym zrobić?
Zapytałem się o ten problem w ASO przy okazji pierwszego przeglądu. Pani powiedziała że może co najwyżej zmienić na... takie same, więc tutaj ASO nie pomoże.
mekintosz - 2014-08-27, 22:31
Spotkałem się z takim zjawiskiem przeskakiwania wycieraczek w demonstracyjnym salonowym dusterze. Być może warto zmienić płyn do szyb lub kupić inne wycieraczki. Jakieś firmowe bezstelażowe.
laisar - 2014-08-27, 22:34
bastol napisał/a: | też tak macie |
Już nie.
bastol napisał/a: | co z tym zrobić? |
Wymienić pióra na inne, oczywiście.
DrOzda - 2014-08-28, 11:02
Firmowe wycieraczki wywaliłem po pierwszym miesiącu użytkowania - to był jakiś paździerz gorszy od najtańszego chłamu z marketu. Teraz jeżdżę na płaskich biedronkowych z tymże co roku trzeba je zmieniać bo guma się szybko deformuje.
waldi1805 - 2014-08-28, 20:16
Wywalić ,ja tak zrobiłem po pierwszych deszczach
grapess - 2014-08-28, 22:10
bastol napisał/a: | co z tym zrobić? |
Zgłosić na gwarancję
|
|