DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Zakup Dacii - Sandero Stepway - poszukiwania demówki w Polsce

Dacka - 2014-09-19, 00:00
Temat postu: Sandero Stepway - poszukiwania demówki w Polsce
Jak w temacie :-)
Szukam auta demonstracyjnego w kolorze czerwonym (mowa rzecz jasna o metaliku) najchętniej z nawigacją. Idealnie byłoby znaleźć auto w promieniu +/- 200km od Kielc, choć na drugi koniec Polski też pojadę jeśli skusi mnie cena :mrgreen:

Jeżeli ktoś coś widział, słyszał i wie gdzie można uderzyć proszę o odzew.

Karenzo - 2014-09-19, 00:22

a wystarczyło zajrzeć kilka tematów dalej ...
http://www.daciaklub.pl/f...1651716#1651716

Dacka - 2014-09-19, 00:33

Już wcześniej widziałam ten temat, jednak potraktowałam tylko jako ogłoszenie dot. sprzedaży.
Nawiasem mówiąc, oferta ciekawa :-) Choć szukając demówki otrzymałam z jednego z salonów sporo lepszą ofertę na zakup nowego auta. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany, służę szczegółami.

Karenzo - 2014-09-19, 01:39

oj ciężko mi uwierzyć że ktoś zszedł więcej niz 2000 zł z katalogu
jaki rabat ?

na pewno cenny wyposażenia nie są zawyżone ?bo oni lubią dodać do bajerów 2000 zł które potem dostajesz w super rabacie

Dacka - 2014-09-19, 07:04

Uwierz. Żadnych bajerów mi nie dorzucali, no może oprócz przedłużonej gwarancji. Na wysokość samego rabatu nie patrzę, interesuje mnie ostateczna cena i ta którą mnie zaproponowano była kilkaset złotych niższa od tej zaproponowanej w innym wątku.

Powtarzam, jeśli ktoś jest zainteresowany, szczegóły podam na priv, bo chyba nie mogę się na forum zbyt rozpisywać. Oferta została mi przedstawiona wczoraj na samochód w kolorze czerwonym, który faktycznie stoi cały czas na salonie.

Zbychu504 - 2014-09-19, 09:05
Temat postu: SAN
A czy oferta która była niższa od mojej na pewno dotyczyła modelu nowego w wersji Laureate??
Wydaje mi się że prawdopodobnie dostałaś ofertę na Stepwaya Ambiance.
Nie ma możliwości,że ktokolwiek w Polsce zrobi cenę z rabatem większym niż 5% bo to nierealne :)
No chyba,że jest to wersja laureate która była już zarejestrowana jako demo lub inna ciekawa historia.
Prosimy o przedstawienie tej oferty :)

Dacka - 2014-09-19, 11:09

Oferta dot. wersji Laureate. Nie ma tu żadnego haczyka.
Zbychu, szczegółowa odpowiedź poszła na priv, więc już wszystko jest jasne :-)

Zbychu504 - 2014-09-19, 12:25
Temat postu: :)
Tak wszystko jasne i nakreślę ciekawym o co chodzi :)
Otóż oferta skierowana jest dla osób które auto kupują w kredycie - zarobek z kredytu jest częściowo odejmowany celem zmniejszenia ceny auta :)
PS. tym sposobem auto można kupić jeszcze taniej niż u mnie o 700zł ale liczcie się z tym,że nie ma nic za darmo i dealer w tym przypadku zarabia na kredycie :)
Ot cała tajemnica wyjaśniona :)

zdzisiu27 - 2014-09-22, 12:10
Temat postu: Re: SAN
Zbychu504 napisał/a:

Nie ma możliwości,że ktokolwiek w Polsce zrobi cenę z rabatem większym niż 5% bo to nierealne :)

chyba, że jest pracownikiem i wykorzysta zniżkę na siebie, a ta zniżka pracownicza jest jednak spooooooroooooo wyższa niż owe 5%

Zbychu504 - 2014-09-22, 15:56
Temat postu: Zniżka pracownicza
Jest wyższa ale pracownik musi figurować w dowodzie rejestracyjnym minimum jako współwłaściciel więc raczej nikt na to nie pójdzie :)
P.S zniżka pracownicza wychodzi prawie tyle samo co zniżka na Demo.

zdzisiu27 - 2014-09-22, 17:33

Polemizowałbym z tym dowodem, ale nie czuję się upoważniony do ujawniania zniżek pracowniczych publicznie ;-)
Zbychu504 - 2014-09-22, 21:55
Temat postu: Zniżki
Nikt z nas nie jest upoważniony do tego :)
Co do tego dowodu to jest to wymóg - auto musi być zarejestrowane na pracownika lub ten musi widnieć w dowodzie jako współwłaściciel.
To warunek konieczny by rabat nie został cofnięty...
Odpowiedzialność (jak przy każdym rabacie ) jeśli coś z dokumentami jest nie tak ponosi sprzedawca...
Reasumując- Renault sprawdza takie rabaty więc jeśli sprzedawca coś zakombinował za około rok przy audycie będzie musiał kwotę " wykręconą" oddać z własnej kieszeni.

zdzisiu27 - 2014-09-22, 22:19

Znam inne przypadki ;)
Zbychu504 - 2014-09-23, 11:01
Temat postu: :)
A ten sprzedawca nadal pracuje ?? ;)

P.S Proponuje zamknąć ten temat :)