|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - Nienacki - audycja z Radia Szczecin
zdzisiu27 - 2014-11-01, 10:51 Temat postu: Nienacki - audycja z Radia Szczecin http://radioszczecin.pl/public/245/343.mp3
ktoś czytał ?
Ajgor - 2014-11-21, 09:25
Cześć.
Wszystkie Samochodziki przeczytane po kilka razy!!!!!!!!!!!!!. Oczywiście Autorstwa Nienackiego ,bo tych podrób po jego śmierci nawet nie tknę...
A to z linku to z filmu,,Wyspa złoczyńców''
leo - 2014-11-21, 21:38
Owszem, w okresie "nastoletniości" przeczytałem wszystkie tomy. Świetna lektura - trzymająca w napięciu, nie można się było oderwać, no i przemycała sporo ciekawych informacji z historii, a także historii sztuki - dziedziny mało popularnej wśród dzieciarni.
Moje dzieci też sięgały i sięgają nadal.
A i starsi mają co poczytać... choć akurat "Raz w roku w Skiroławkach" czy "Wielki las" lepiej trzymać gdzieś na górnej półce.
Ajgor - 2014-11-21, 23:28
To w takim razie ,,Dagome iudex'' trzeba trzymać na strychu
Ikarusiarz - 2014-11-22, 21:55
Odwiedziłem Frombork, Malbork, Pragę i inne miejsca z Pana Samochodzika. Nienackiego też odwiedziłem, niestety już na cmentarzu...
Ajgor - 2014-11-23, 00:56
Jadąc na delegację do Niemiec w2005 roku nadrobiłem150 km tylko po to żeby przejechać przez Myślibórz który się pojawił w ,, Księga Strachòw".A poprzednie wakacje zaplanowałem tak żeby zahaczyć o Malbork, i Frombork .Na przyszły rok chcę pojechać na Mazury wschodnie żeby zwiedzić tereny z pierwszego rozdziału ,, Templariuszy"Muszę tylko wymyślić jakiś pretekst żeby po drodze zahaczyć o Jeziorak
piku - 2014-11-23, 09:35
Mój kolega z Wa-wy kilka lat temu zrobił rowerem trasę "śladami Pana Samochodzika" i utrwalił to w artykule w "Rowerturze".
|
|