|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Odpadło mi coś z przodu czy gwarancja to obejmie?
mikser - 2014-11-08, 18:10 Temat postu: Odpadło mi coś z przodu czy gwarancja to obejmie? Przepraszam, że tak beznazwowo, ale ja się na częściach nie znam jak być może już zauważyliście. Skopiowałem jednak z googla zdjęcie Dacii i zaznaczyłem co mi odpadło...
Jechałem dziś do dziadków i niestety ale droga gruntowa pełna dziur, jadę wolniutko i nagle coś warczy zatrzymuje się a tu ciągnę właśnie to po ziemi. Trzyma się tylko na lewych zaczepach. Nie byłem w stanie ich wepchnąć z powrotem, więc zdjąłem resztę. Myślicie, że zrobiąto na gwarancji czy mam się z tym sam bujać?
mekintosz - 2014-11-08, 18:15
U mnie elementy plastikowe od spodu zawieszania ktore sie "rozeszły" naprawili za free. Jeśli nie ma śladów szorowania tą gumą po podłożu myślę, że poprawią bez dodatkowych opłat.
laisar - 2014-11-08, 19:01
mikser napisał/a: | zaznaczyłem co mi odpadło |
Tama powietrzna - oficjalnie "SPOILER", ref. 960155505R, cena 165 zł brutto.
mikser napisał/a: | zrobią to na gwarancji[?] |
Jeżeli nic nie jest bardzo połamane i to tylko kwestia ponownego przynitowania, to powinno się udać.
Dar1962 - 2014-11-08, 19:58
Jeśli ma ślady uszkodzenia mechanicznego - raczej za darmo nie poprawią.To tzw "hokej" - gumowy/plastikowy pas pod zderzakiem.Zamocowany najniżej pierwszy sygnalizuje szorowaniem,że o coś zaczepiamy. Ma go większość aut. Zwykle jest zapinany na plastikowe kołki. Jeśli masz choć podstawowe zdolności manualne, poradzisz sobie sam.Wystarczy zobaczyć czym jest mocowany. Jeśli na kołki ,to da się je zastąpić czymś podobnym.
grapess - 2014-11-09, 18:09
mikser napisał/a: | Myślicie, że zrobiąto na gwarancji |
U mnie zaczepów zderzaka przedniego nie wymienili. Pomimo tego, że na zderzaku nie było widać śladów uderzenia.
\
mikser - 2014-11-29, 18:59
Zrobili mi na gwarancji :)
Dar1962 - 2014-11-29, 19:33
wypada więc tylko pochwalić taki serwis
|
|