|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Galeria naszych samochodów - Jeszcze nie mój, ale już prawie moje ukochane Cinque.
Loganek - 2008-09-05, 21:35 Temat postu: Jeszcze nie mój, ale już prawie moje ukochane Cinque. Jak tylko zdam egzamin na prawo jazdy, będę wreszcie miał czym jeździc na spoty .
Oto prawie mój Fiat Cinquecento 0.7`95. W rodzinie jest od 8 lat.
Silnik żyleta, tylko 70 000 km przejechał od nowości. Wersja ED, ale jakiś amator zajumał emblematy. Golas totalny, nie ma nawet radia. Poprzedni właściciel, nie wiem po jaką cholerę, domontował sobie immobilizer.
Auto praktycznie bezawaryjnie, ma tylko jedną skazę, nietypową dla 500-tek: burzliwy romans z tlenkiem żelaża. Jest nawet na prawym nadkolu w bagażniku. Auto i tak jest w znacznie lepszym stanie niż moje poprzednie auto - Audi 100, o którym możecie poczytac na http://17.motogrono.pl
A oto fotki:
stempik - 2008-09-06, 12:08
Loganek napisał/a: | Poprzedni właściciel, nie wiem po jaką cholerę, domontował sobie immobilizer. | Może i zapłacił za "domontowanie immobilizera". To co masz w autku to z cała pewnością immobilizerem nie jest, a skoro tak to mozna sie tego w łatwy sposób pozbyć. Instalacja elektryczna w twoim aucie praktycznie wyklucza montaż czegos tak wyszukanego. Na twoje szczęście, bo masz za to tanie klucze. No i co najważniejsze masz chyba polski gaznik, a to w 700 sprawa nie do przecenienia. Śliczne autko, gratuluję.
jacek - 2008-09-06, 20:45
Miałem takiego czerwonego z tym że z gaźnikiem japońskiej firmy Asian ( przekombinowany ) . Auto zimą potrafiło spalić 10 l/100 a latem na trasie 4,2l/100. Było to pierwsze moje nowe auto, przesiadłem się z malucha to był szok - niesamowita ilość miejsca olbrzymi bagażnik. To były piękne czasy.
wox - 2008-09-06, 22:50
Podobne wrażenia miałem ja, gdy przesiadłem się z malucha do matiza. Pierwszym spostrzeżeniem była jednak ... cisza.
jacek - 2008-09-06, 23:24
Fakt ciszej ale klank silnika jak w multicarze ( taka mała ciężarówka z czasów PRL)
Loganek - 2008-09-07, 15:48
Wiem co to Multicar. W cholerę tego jeździ .
Loganek - 2008-09-19, 22:08
emblematy ED naklejone, teraz rozglądam się za kaseciakiem.
Marek1603 - 2008-09-20, 20:15
Bez urazy kolego, ale to jest po pierwsze forum DACII a nie fiata. A po drugie to dwa razy olałeś nasz zlot na Muchowcu. Więc może lepiej będzie jak zapiszesz się na inne forum i tam pozawracasz komuś gitarę. Tu są poważni ludzie i poważnie rozmawiamy. No chyba, że kawały.
Loganek - 2008-09-20, 20:21
Ja również odpowiem bez urazy.
Po pierwsze, Marcin ma Ibizę, jakoś się go nie czepiasz. I nie olałem zlotu. Rozumiem, to moja wina, że nie powiadomiłem, że mnie nie będzie, ale niestety siła wyższa nie pozwoliła mi przybyc. Jeżeli uważasz mnie za trolla, proszę bardzo. Masz do tego prawo. Ja i tak olewam Twoje zdanie.
Marek1603 - 2008-09-20, 20:32
W ogóle to się cieszymy, że będziesz miał autko, a Marcin nie opowiada o swojej Ibizie jak o bóstwie. A tak poza tym to pisz oficjalnie co masz do mnie, a nie na PW.
Loganek - 2008-09-20, 20:35
Po co forum zaśmiecac ? Swojego auta nie traktuję jak bóstwa.
Gdyby tak było, to cały czas bym pisał, że moje cc jest najlepsze.
|
|