DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Multimedia i elektronika - radio AGC-1220RF-A Daewoo -

michall_tcz - 2014-12-30, 09:37
Temat postu: radio AGC-1220RF-A Daewoo -
Witam! Mam pytanie odnośnie radia AGC-1220RF-A z daci Lodgy.

Wie ktoś może gdzie podpina się mikrofon, a gdzie sterowanie przy kierownicy?

I czy może posiada ktoś jakieś schematy do owego radia?

Z góry dziękuję za pomoc! :->

DrOzda - 2014-12-30, 11:14

Drobna uwaga , radio nie pochodzi z Lodgy tylko z Dacii Ph1 z lat 2011-2013.
maciek - 2014-12-30, 11:17

myślę że może pochodzić z wersji Access ;-)

zresztą jest oferowane do Dokkera Van
system nazywa się DACIA PLUG & MUSIC

http://www.tech-accessoir...ocument_id=4577
wieczorkiem czegoś jeszcze poszukam

michall_tcz - 2014-12-30, 23:14

Domyślam się ,że to małe wejście od prawej jest od sterowanie. A gdzie mikrofon w takim wypadku?:-(
Dominus - 2014-12-31, 06:18

Mikrofon podlacza sie do wtyczki ktora jest juz fabrycznie pociagnieta i znajduje sie przy lampce oswietlenia wewnetrznego w podsufitce
michall_tcz - 2014-12-31, 09:54

Czyli teraz zostaje mi znależć schematy tych dwóch dużych wtyczek.
jas_pik - 2014-12-31, 11:20

Opis złącz jest identyczny jak dla Medianav a to masz dokładnie rozpisane w przyklejonym temacie
Znajdziesz również rozpiskę złącz do pilota pod kierownicą - dla dwóch różnych modeliw tym temacie

michall_tcz - 2015-01-05, 10:59

Takiej informacji szukałem. Dzięki wielkie :-D
janzet - 2015-01-18, 20:17

Sterowanie z kierownicy to ta szara kostka. Mikrofon podłączasz pod piny w tej kostce białej , obok szarej, mikrofon oryginalny można kupić w serwisie , ale kabelek będzie za krótki i nie starczy do radia bo fabrycznie to gdzieś w suficie jest kostka od mikrofonu.
Wejścia mikrofonu masz po rosyjsku: prawe zdjęcie, czerwony plus, czarny minus, biały sygnał.
(kupiłem takie radio i sam dołożyłem mikrofon u siebie).

janzet - 2015-01-18, 20:18

Układ instalacji do takiego radia

na tym linku można wszystko dokładnie sprawdzić co jest co - ale po rosyjsku

http://renault.epcdata.ru...itolu/01043320/

mikrofon jest pod rysunkiem jako nr 6 , jak klikniesz to masz wersje mikrofonu do auta
i tak z każdym elementem - jest to dobrze "rozwalone"

janzet - 2015-01-18, 20:25

a jak ktoś jeszcze by sobie chciał na inny schemat popatrzec to proszę:
mekintosz - 2015-12-11, 01:40

janzet napisał/a:
Sterowanie z kierownicy to ta szara kostka. Mikrofon podłączasz pod piny w tej kostce białej , obok szarej, mikrofon oryginalny można kupić w serwisie , ale kabelek będzie za krótki i nie starczy do radia bo fabrycznie to gdzieś w suficie jest kostka od mikrofonu.
Wejścia mikrofonu masz po rosyjsku: prawe zdjęcie, czerwony plus, czarny minus, biały sygnał.
(kupiłem takie radio i sam dołożyłem mikrofon u siebie).

Janie, masz możliwość sprawdzenia jakie napięcie jest na wyjściu zasilania mikrofonu ?

Dołożyłeś oryginał ?

bebe - 2016-11-28, 00:26

Czy ktoś ma pomysł, jaką maksymalną pojemność USBa obsługuje to radio? (Naturalnie sprawdziłem w instrukcji, ale milczy ona na ten temat.)

Obstawiam, że 32 GB na pewno, ale obecnie USBy 64 GB są w cenie żużlu i korci mnie strasznie, żeby kupić takowy i już nigdy nie zastanawiać się, co wrzucić na kartę/USB do samochodu, tylko po prostu wrzucić wszystko. :)

Ewentualnie, co mniej więcej (jaki układ, może typowy jakiś) odpowiada zazwyczaj w radiach za czytanie USB i pochodnych? Bo FAT32 nie jest ograniczony do 32 GB, przy odrobinie samozaparcia. :)

DrOzda - 2016-11-28, 09:56

Jak masz zewnętrzną kieszeń HDD na USB to wsadź tam mały dysk i pozakładaj partycję 64 GB sprawdź, a potem 128 , 256 i znajdziesz limit :)