DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - podjeżdżanie pod zderzak

wieza - 2015-02-05, 22:26
Temat postu: podjeżdżanie pod zderzak
wracałem z trasy i na S8 i nie tylko zauwazylem ze ludzia cos się ostatnim czasy bardzo spieszy i podjezdzaja pod zderzak ale naprawdę b.blisko przy prędkościach 130km/h
jakies nerwusy po prostu...

no i jak mi octavia podjechał koles a akurat mnie tir zblokował zwolniliśmy do 90km/h
wyminąłem tira i w lustrku jak zobaczyłem ze to tylko octavia ;) to zjechałem na prawy ale wcisnąłem na V biegu gaz w podłogę nie redukowałem ;) żeby go nie zawstydzić :) no i przy 160 :) wjechałem przed niego bo nie był w stanie mnie wyprzedzić :) biedaczek ;) odjechałem mu jeszcze ładnie :) a później wróciłem do predkosci przelotowej :) i zaznaczyłem ze niemiec mi nie straszny :) :)

Karenzo - 2015-02-06, 05:17

Jak ktoś agresywnie podjeżdżam pod zderzak na autostradzie a nie mam możliwości zjechania (wyprzedam tira itp ) to wtedy używam spryskiwaczy .
100 % ubrudzona szyba u agresora i u 99 % powoduje to zwiększenie odległości .

Dodam od razu że nie jestem zawali drogą 140 to minimum na autostradzie a jak jadę lewym to 160

Najbardziej mnie denerwuje właśnie jak ktoś przede mną wyprzedzą np 120 km/h ja jadę spokojnie za nim z normalną odległością a mimo to napiera na mnie jakiś super driver pospieszając mnie .
Zazwyczaj potem zjeżdżam na prawo i ten wyścigowiec nawet nie wyprzedza , bo rozpędza się do 130 a dalej paliwa szkoda ....

Marek1603 - 2015-02-06, 06:24
Temat postu: Re: podjeżdżanie pod zderzak
wieza napisał/a:
zaznaczyłem ze niemiec mi nie straszny :) :)

Jaki Niemiec. Toż to czeski, Niemiec. ;-)

Dyziek - 2015-02-06, 10:21

Jechać swoim tempem i się nie przejmować, ale lewego pasa nie blokować celowo
fotorobart - 2015-02-06, 10:31

wystarczy dotknąć lewą nową pedału :evil:
krakry1 - 2015-02-06, 10:57

fotorobart napisał/a:
... oczywiście hamulca, aby zapliły sie światła stop - stary numer jeszcze z Aletrnetywy 4 (chyba) - gościu myśli, że hamujesz, a Ty dalej dajesz do przodu. :mrgreen:
fotorobart - 2015-02-06, 11:00

krakry1 napisał/a:
fotorobart napisał/a:
... oczywiście hamulca, aby zapliły sie światła stop - stary numer jeszcze z Aletrnetywy 4 (chyba) - gościu myśli, że hamujesz, a Ty dalej dajesz do przodu. :mrgreen:

nie tylko ... jeżdżenie na zderzaku i takie hamowanie to nawyki kierowców wyścigowych, wyniesione z toru :-D

Dar1962 - 2015-02-06, 11:58

stosuję czasem ten sposób ze sporym powodzeniem - widząc upierdliwego za zderzakiem dociskam prawą noga gaz a lewą jednocześnie delikatnie (żeby zadziałał stycznik ale jeszcze nie serwo) na pedał hamulca. Skutek jest zawsze taki sam :-P
wieza - 2015-02-06, 13:23

Dyziek napisał/a:

nie jestem zawalidrogą i nie blokuje lewego pasa celowo jade swoim tempem... ale jak mnie ktoś wkurzy to mogę mu tablice restracyjna pokazac :) przy 200 :)

Sandy - 2015-02-06, 13:27

wieza napisał/a:
Dyziek napisał/a:

nie jestem zawalidrogą i nie blokuje lewego pasa celowo jade swoim tempem... ale jak mnie ktoś wkurzy to mogę mu tablice restracyjna pokazac :) przy 200 :)

Zawsze możesz zrobić więcej, wcisnąć pilot i nie pokazać tablicy...:)
http://allegro.pl/ramka-r...5054834573.html

mud maX - 2015-02-06, 16:26

Ktoś pamięta ten patent? :mrgreen:
wieza - 2015-02-06, 16:30

niby tak a co jeśli nie zadziała ;)
matucha - 2015-02-07, 11:15

Karenzo napisał/a:
Jak ktoś agresywnie podjeżdżam pod zderzak na autostradzie a nie mam możliwości zjechania (wyprzedam tira itp ) to wtedy używam spryskiwaczy .
100 % ubrudzona szyba u agresora i u 99 % powoduje to zwiększenie odległości .

Potwierdzam, że działa.
Mój kolega jeżdżący Cinquecento to nawet miał tylny spryskiwacz przestawiony do pryskania do tyłu :-P