|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Spotkania, imprezy, wyprawy - Beskid Zywiecki
Andrzej12345 - 2015-04-14, 21:23 Temat postu: Beskid Zywiecki Witam.
Dasterki 4x4 zapraszam na trasę z Auto-świata - Rajcza-Zwardoń- Ujsoły -Zlatna
w dniach 1-2 maja bo będę w Rabce .
piku - 2015-04-15, 06:18 Temat postu: Re: Beskid Zywiecki
Andrzej12345 napisał/a: | Dasterki 4x4 zapraszam na trasę z Auto-świata - Rajcza-Zwardoń- Ujsoły -Zlatna w dniach 1-2 maja bo będę w Rabce . |
Andrzej, Gdzie Rabka, a gdzie Zwardoń? Czyżby Ci zdrowie szwankowało, że do Rabki ciągniesz?
Andrzej12345 - 2015-04-15, 19:54
Witam. Jadę zawieść jedna osobę do Rabki i przy okazji chciałem przejechać tą trasę . Zdrowie mnie na razie dopisuje , a kondycji do jazdy mam tyle ze chochoooooo.
Raphael - 2015-04-15, 20:30
Trochę off-top (chociaż geograficznie jak najbardziej w temacie)
Gdyby ktoś chciał nie off-roadowo, ale stricte asfaltowo pokręcić się trochę po serpentynach, trochę w górę, trochę w dół, to polecam malownicze drogi i przełęcze Beskidu Małego: Przegibek (683 m), Targanicka (556 m, za to najbardziej strome podjazdy/zjazdy) i Kocierska (714 m). Coby się nie zasiedzieć, całość można połączyć z wycieczką np. na Magurkę Wilkowicką czy Czupel (z Przegibka), albo na Potrójną (z Kocierskiej).
piku - 2015-04-15, 20:40
Raphael napisał/a: | polecam malownicze drogi i przełęcze Beskidu Małego: Przegibek (683 m), Targanicka (556 m, za to najbardziej strome podjazdy/zjazdy) i Kocierska (714 m). Coby się nie zasiedzieć, całość można połączyć z wycieczką np. na Magurkę Wilkowicką czy Czupel (z Przegibka), albo na Potrójną (z Kocierskiej). |
Zrobiłem to kiedyś rowerem, łącznie z tymi wycieczkami pieszymi (tylko że rowerem). Beskid Mały jest uroczy. Ostatni raz byłem tam z 8-10 lat temu właśnie rowerem.
Sławomir Pytel - 2015-04-18, 20:41
Andrzej12345 napisał/a: | Dasterki 4x4 zapraszam na trasę z Auto-świata - Rajcza-Zwardoń- Ujsoły -Zlatna |
Mam tą traskę w planie. Miala być pierwsza, gdyż to prawie koło mojego domu. Pierwsza była jednak traska po Jurze. A dlaczego? I tu ostrzeżenie nawigacyjne! Jeżeli pogoda się nie zmieni, to pierwszego maja ta trasa, na najciekawszych odcinkach nieasfaltowych, nie będzie przejezdna dla dusterków, ze względu na śnieg. Patrzę z okna i dziś znów na szczytach troszkę się wybieliło. Nie mniej jednak potwierdzam, tereny warte zwiedzenia nawet z asfaltu. Oczywiście jeżeli masz więcej czasu, to miejsca, w które nie dojedziesz ze względu na warunki, bez problemu przejdziesz pieszo. Ponieważ będzie częściowo snieżnie, częściowo mokro, zalecam dobre obuwie.
PrzemekS30 - 2015-04-18, 21:22
Raphael napisał/a: | Trochę off-top (chociaż geograficznie jak najbardziej w temacie)
Gdyby ktoś chciał nie off-roadowo, ale stricte asfaltowo pokręcić się trochę po serpentynach, trochę w górę, trochę w dół, to polecam malownicze drogi i przełęcze Beskidu Małego: Przegibek (683 m), Targanicka (556 m, za to najbardziej strome podjazdy/zjazdy) i Kocierska (714 m). Coby się nie zasiedzieć, całość można połączyć z wycieczką np. na Magurkę Wilkowicką czy Czupel (z Przegibka), albo na Potrójną (z Kocierskiej). |
Jak serpentynki to można jeszcze przez Salmopol śmignąć
Andrzej12345 - 2015-04-19, 17:36
Witam. Kolego Sławku , dziękuję za informację co do warunków drogowych panujących w tym rejonie . Jak będzie biało to nie będę się wybierał w ten rejon , myślę to śnieg wiosenny.
Pozdrawiam. Andrzej
piku - 2015-04-19, 20:13
Koledzy,
na pewno nie dojadę w Beskid Śląski i Żywiecki. Natomiast chętnie dojadę w Beskid Niski, czy jakieś okoliczne pogórza, żeby przy okazji 2 maja być w Sękowej na rekonstrukcji historycznej z okazji 100-lecia Operacji Gorlickiej. Andrzej, może znasz jakąś trasę w tamtych stronach (okolice Gorlic)?
Tu informacja o harmonogramie obchodów 100-lecia Operacji Gorlickiej:
http://www.gorlice.pl/12,...d_Gorlicami.htm
|
|