|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Kiedy SANDERO Diesel ????
Themark - 2008-09-27, 18:59 Temat postu: Kiedy SANDERO Diesel ???? Witam serdecznie.
Byłem ostatnio w Salonie Renault/Dacia ANABO Zielona Góra i pytałem kiedy planują wprowadzić Sandero z Dieslem. Miła Pani powiedziała mi że jeszcze nie mają na ten temat żadnych danych.
Natomiast kilka dni po tej wizycie obiło mi się o uszy że we Francji już jest w sprzedaży Diesel'ek i przewidują że z początkiem nowego roku ma pojawić się w Polsce.
Czy rzeczywiście salony nic nie wiedzą (mi ciężko w to uwierzyć) czy też grają na zwłokę żeby sprzedać więcej bęzyniaków ??
Pozdrawiam
Marek
SAJSEN - 2008-09-27, 21:33
jak ja bylem w salonie tez pytalem o dizelka
mowil ze na wiosne
chcialem dizla ale jak mam czekac 5 miesiecy
zdecydowalem sie z zona na 1.4 juz mam a gaz tez moge zapodac
a cena dizla i montazu instalacji gazowej nie jest wielka
i gaz nawet po podniesieniu akcyzy bedzie tanszy
gigi303 - 2008-09-28, 06:59
SAJSEN napisał/a: | jak ja bylem w salonie tez pytalem o dizelka
mowil ze na wiosne
chcialem dizla ale jak mam czekac 5 miesiecy
zdecydowalem sie z zona na 1.4 juz mam a gaz tez moge zapodac
a cena dizla i montazu instalacji gazowej nie jest wielka
i gaz nawet po podniesieniu akcyzy bedzie tanszy |
dokładnie i wyjdzie taniej w eksploatacji niż dizelek a po skończeniu się gwarancji odpukać w niemalowane gdyby była jakaś usterka silnika nie zrujnuje naszego portfela jak by to miało miejsce w przypadku nowoczesnego dizla. Ja wybrałem benzyne + lpg mimo że wszystkie moje samochody w dotychczasowej historii to były dizle. Ale fakt faktem dizel i benzyna z porządną podkreślmy to wysokiej klasy instalacją gazową bo tylko o takiej mówię wyjdą w tej samej cenie w zakupie. Ja planuję daćke po gwaranci jeszcze użytkować więc wybrałem LPG
|
|