DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Powitania - Witam,

proczji - 2015-06-30, 19:04
Temat postu: Witam,
Chciałem się przywitać z wszystkimi forumowiczami jak i zarazem pochwalić się że od niedawna stałem się posiadaczem czerwonej strzały: Dacia Logan MCV 1.6 16v dzięki czemu trafiłem no to forum.

Także nie rozpisując się Witam wszystkich bardzo serdecznie :):)

arczi_88 - 2015-06-30, 19:25

Cześć i niech się autko służy jak najlepiej ;-)
Ajgor - 2015-06-30, 19:48

Witaj w klubie.!!! :-D
Józef - 2015-06-30, 20:08

Wałbrzych wita!
Dar1962 - 2015-06-30, 20:39

;-)
Carbo - 2015-06-30, 23:50

Witaj :-)
Marek1603 - 2015-07-01, 05:00

Witam w klubie.

Zapraszam do galerii zaprezentować autko.

Przypomnę jeszcze o obowiązujących zasadach na forum. ;-)
http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1556

krakry1 - 2015-07-01, 11:53

Witaj. :mrgreen:
Daster - 2015-09-23, 13:23

Cześć
proczij co się odczuwalnie zmieniło w Wałbrzychu po ogłoszeniu odkryciu znaleziska?
Jestem trochę podjarany zwiedzeniem w przyszłym roku rejonu Dolnego Śląska i Sudetów po obejrzeniu na iPla materiałów Wołoszańskiego "Skarby III Rzeszy" i "Tajna historia XX wieku" oraz na YT filmów o Riese. Czy może sam coś polecisz ze swojego doświadczenia?
Może zorganizować klubowy rajd szlakiem "Tajemnic III Rzeszy"
pozdrawiam
Daster

ose - 2015-09-23, 23:40

witam
brian7414 - 2015-09-24, 08:55

Witaj :-)
proczji - 2015-09-24, 17:11

Daster napisał/a:
Cześć
proczij co się odczuwalnie zmieniło w Wałbrzychu po ogłoszeniu odkryciu znaleziska?
Jestem trochę podjarany zwiedzeniem w przyszłym roku rejonu Dolnego Śląska i Sudetów po obejrzeniu na iPla materiałów Wołoszańskiego "Skarby III Rzeszy" i "Tajna historia XX wieku" oraz na YT filmów o Riese. Czy może sam coś polecisz ze swojego doświadczenia?
pozdrawiam
Daster

Daster jeżeli czytasz o projekcie Rise to wiesz że tak naprawdę na daną chwilę odkryte jest może jakieś 1/15 jak nie mniej z całego projektu cały czas różne organizację starają się o pozwolenia na odkrywanie nowych tuneli lub często robią to nielegalnie xD.

znane kompleksy to Osówka, Rzeczka, Jugowice, Włodarzu, Soboń i oczywiście Zamek Książ.

W każdym znajdują się podziemne tunele oraz komnaty w każdym robione coś innego i do czegoś innego były przeznaczone choć w teorii wszystkie są ze sobą pod ziemią połączone.

Do tej pory nie znane jest przeznaczenie całego projektu teorii jest kilka

-Schron
-Laboratoria chemiczne, biologiczne bądz atomowe
-zakłady produkcyjno- badawcze

Albo wszystko na raz w wielkim mieście pod Ziemią.

W każdym bądź razie jest sporo miejsc do zwiedzania z odkrytych kompleksów i w każdym można się czegoś dowiedzieć jak na razie wszystko jest wielką otwartą nieskończoną książką.
Ponieważ wiele jeszcze nie zostało odkryte a jakiekolwiek dokumenty oficjalne o projekcie nigdy nie zostały znalezione.

Co do Pociągu:

Cała sprawa wygląda następująco z tego co wiem ten pociąg jest może tam być skarb a może tam nie być niczego jedno jest pewne dzięki nagłośnieniu Wałbrzych zyskał niewyobrażalny wpływ z tytułu turystyki i to po sezonie turystycznym (co jest plusem) w tej chwili w terenach objętych ochroną i zakazem wejścia zbierają się jednostki wojskowe w celu wydobycia Pociągu.

Kolejnym plusem nagłośnienia sprawy Pociągu może być w końcu porządne plany co do odkrywania kompleksów i całego projektu Rise. Chęć odkrycia nieznanego i mobilizacja w poszukiwaniach.

malygabrys - 2015-09-24, 18:08

Daster napisał/a:
Cześć
pozdrawiam
Daster

No widzę większe zainteresowanie Górami Kamiennymi i Sowimi. To rodzinne strony moich rodziców (wakacje u dziadków itp.)
Polecam zobaczyć kamienną zaporę i elektrownię w Lubachowie, zamek nad zalewem a po drugiej stronie postawiono wieżę widokową - sam jeszcze nie byłem. Schronisko Andrzejówka - przejazd przez czynny kamieniołom melafiru. W Grzmiącej drewniany kościółek z 1662r (chyba) Matki Boskiej Śnieżnej, tunele kolejowe itp.
Sam czekam aż uruchomią starą linię kolejową Jedlina - Walim i dalej boczne jako turystyczne.
Jest co zwiedzać - naprawdę polecam