|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Zawieszenie MCV
gigi303 - 2008-10-02, 11:40 Temat postu: Zawieszenie MCV a tak zmieniając temat to miał ktoś jakieś problemy z zawieszeniem tylnym w MCV.??
Pytam bo doszły mnie plotki że bardzo szybko siada. Wieść ta mnie bardzo zdziwiła gdyż zawieszenie to raczej atut MCV, był i chyba jest. No ale wypowiedź taką usłyszałem od przypadkowo spotkanego użytkownika MCV. Osoba ta posiada dwie MCV w swojej firmie i bardzo mi narzekała i odradzała zakupu.
Samochód zamówiony więc odwoływać nie będę ale obawy już mam
Może ktoś ma jakieś niemiłe doświadczenie z tylnym zawieszeniem?
Ja się po raz pierwszy spotkałem aby ktoś narzekał na zawieszenie więc mile widziane wasze wypowiedzi.
DAREK - 2008-10-02, 11:52
Siadały to pewnie belki z drążkami skrętnymi w Berlingo, Partnerach i Kangoo. Tylne zawieszenie w Dacii jest proste i pancerne, chociaż na drążkach skrętnych nie było "przeskakiwania tyłu" na zakręcie na nierównej drodze, tak jak w Dacii.
laisar - 2008-10-02, 11:56
No, ciężarówka to jednak nie jest, więc jeśli ktoś wozi tym np tonę cegieł, to nie wiadomo jakie mogą być efekty... <; - "problem" w tym, że bagażnik jest tak gigantyczny, że można nie zwrócić uwagi na przekroczenie jego dopuszczalnej ładowności.
A nieco bardziej serio - czytując różne fora i strony (oprócz naszego jeszcze rumuńskie, francuskie, holenderskie i niemiecki) jeszcze chyba ani razu nie spotkałem się, żeby ktokolwiek zgłaszał jakieś problemy z tym elementem konstrukcyjnym.
Ogólnie wybrano takie, a nie inne rozwiązanie, właśnie ze względu na jego dwie najważniejszej cechy: właśnie wytrzymałość oraz odpowiadającą za nią prostotę.
Co oczywiście nie znaczy, że nie może się zdarzyć jakaś awaria - ale wydaje się jednak, że nie ma się czym zamartwiać.
dogberry - 2008-10-02, 11:58
Mi tam nic nie siada a intensywnie jest samochód eksploatowany. Z drugiej strony chyba raz tylko naprawdę ciężkie rzeczy woził jak był zapakowany wódką i napojami na jedno wesele
swissman - 2008-10-02, 12:54
Kratylos napisał/a: | choc oczywiscie to jest zawszenie samochodu osobowego a nie typowe dla dostawczaka... |
moze to by pomoglo???
jan ostrzyca - 2008-10-02, 13:31
Wymieniałem po 10 tys. km amortyzatory tylne z powodu wycieku.
gigi303 - 2008-10-02, 14:09
Darek napisał/a: | Siadały to pewnie belki z drążkami skrętnymi w Berlingo, Partnerach i Kangoo. Tylne zawieszenie w Dacii jest proste i pancerne, chociaż na drążkach skrętnych nie było "przeskakiwania tyłu" na zakręcie na nierównej drodze, tak jak w Dacii. |
wiem sam mam berlingo to tzw przypadłość citroenów i peugeotów i występuje w większości modeli tych marek jedyny plus to bardziej komfortowe jest
Kratylos napisał/a: | tyl to belka skretna tam nie ma sie co psuc |
o ile wiem to w MCV z tyłu nie ma belki skrętnej w przypadku belki skrętnej jest się co psuć ale mogę się mylić
ja cegieł nie będę woził więc się uspokoiłem
laisar - 2008-10-02, 14:34
Cytat: | Wymieniałem po 10 tys. km amortyzatory tylne z powodu wycieku. |
Ale amorki są w dużej liczbie modeli i konstrukcji i w Loganie zużywają się po prostu w sposób naturalny, a nie jakiś wyjątkowy - a Twój był chyba w ogóle felerny fabrycznie.
Cytat: | o ile wiem to w MCV z tyłu nie ma belki skrętnej |
Jest, jest, tylko chowa się w "osi typu H" (: - poprzeczka w tym "H" jest zdaje się właśnie belką skrętną.
|
|