|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Przesuwający się fotel Dacia Lodgy
logan150 - 2015-10-01, 10:00 Temat postu: Przesuwający się fotel Dacia Lodgy Witam wszystkich. Przejrzałem kilka tematów na forum związanych z fotelami itd. U mnie niestety problemem nie jest bujający się fotel a jakaś dziwna awaria z blokowaniem się jednej strony na szynie. Dokładnie fotel kierowcy od strony gałki biegów przestał się blokować...
Czy u kogoś wystąpiła już podobna usterka? Nie pomaga już nawet próba zablokowania fotela nawet o kilka cm dalej lub bliżej... opuszczenie fotela też nie ma na to wpływu...HELP!
route2000 - 2015-10-01, 10:50
Może zapadka blokująca fotel się zawiesiła albo przestał działać prawidłowo. To bardzo rzadki przypadek w Daciach.
Zareklamuj to w ASO jak masz to na gwarancji.
Marek1603 - 2015-10-01, 17:01
Nie rzadki, bo pierwszy na forum.
bebe - 2015-10-02, 11:33
Ja teoretycznie miałem taką usterkę. Piszę "teoretycznie", bo sam jej nie doświadczyłem - podczas któregoś przeglądu panowie w ASO przestawiali sobie fotel (jestem wzrostu kaloryfera albo siedzącego psa ;), stwierdzili, że jest jakiś problem z prowadnicą i zadzwonili do mnie z pytaniem, czy nie miałem trudności z zablokowaniem fotela (nie miałem, ale i fotel przestawiany jest rzadko, właśnie na okoliczność ASO, myjni, itp.). ASO wymieniło prowadnicę fotela na gwarancji.
|
|