|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Galeria naszych samochodów - Alhazowy Duster SL Celebration
alhaz - 2015-10-05, 20:21 Temat postu: Alhazowy Duster SL Celebration Witam,
W końcu miałem trochę więcej czasu więc postanowiłem się pochwalić swoim autem. Auto zakupione w stolicy Wielkopolski (wrzesień 2015) w salonie w samym centrum (mam bardzo średnie opinie po odbiorze, dlatego nie chcę podawać gdzie).
Jest to wersja SL Celebration (kolor limitowany Niebieski Cosmos) z silnikiem 1.5 dCi - 110KM, z wyposażenia brakuje jej skórzanej tapicerki i podgrzewanych foteli (ma nawet koło zapasowe! :D). Nie chciałem tak bogatej wersji jednak zależało mi na czasie ponieważ moje aktualne auto jeździło bez przeglądu już dobre kilka tygodni, także nie mogłem być za bardzo wybredny i wziąłem co było na placu.
GALERIA
W każdym razie jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony z auta, zrobiłem dopiero 1400km (jeszcze na dotarciu, staram się nie przekraczać 2,5tyś obrotów). Generalnie gdybym wiedział wcześniej, że wyjdzie wersja silnikowa 1.6 115KM, brałbym od razu (jazdę testową miałem 1.6 105KM, dla mnie straszna padaka), no ale wyszło jak wyszło i teraz będę musiał dbać o diesel'a.
Jedna rzecz, która mnie totalnie pozytywnie zaskoczyła to MediaNav Evolution, zwykle jestem przeciwny tego typu wynalazkom, ale tutaj prostota działania i brak zbędnych funkcji pozwala naprawdę komfortowo używać całości.
Z rzeczy które mnie wkurzają to brak wskaźnika temperatury silnika, ale jednak to Dacia więc czego ja wymagam
ps. KUK to była moja pierwsza modyfikacja
corrado - 2015-10-05, 20:35
pachnacy swiezoscia :) powodzenia z uzywania i nie ma co sie martwic o dci, ja jestem mocno zadowolony i takze turbo co prawda bez VNT wiec prostsza ale jednak nadal w calosci ,
ale kolor - granat sredni , tu mogles zrobic lepszy wybor chocby bialy juz bylby lepszy i tanszy i latwiejszy w obsludze
alhaz - 2015-10-05, 21:22
corrado napisał/a: | pachnacy swiezoscia :) powodzenia z uzywania i nie ma co sie martwic o dci, ja jestem mocno zadowolony i takze turbo co prawda bez VNT wiec prostsza ale jednak nadal w calosci ,
ale kolor - granat sredni , tu mogles zrobic lepszy wybor chocby bialy juz bylby lepszy i tanszy i latwiejszy w obsludze |
No niestety musiałem wziąć to co było na placu, normalnie to bym wybrał Szary Comete, jednak 3 miesiące czekania to o wiele za długo dla mnie.
ps. w Słońcu ten kolor o wiele ładniej wygląda więc zawsze to jakieś pocieszenie
Marek1603 - 2015-10-06, 04:56
Gratulacje. Kolorek faktycznie na żywo wygląda obłędnie.
Piotr - 2015-10-06, 05:52
Bardzo ładny. Mnie się kolor podoba.
kilazz - 2015-10-06, 07:02
Kolor na żywo bardzo ładny, jedyny minus moim zdaniem to tapicerka we wszystkich limitowanych wersjach, która jest brzydsza od standardowej.
manola - 2015-10-06, 10:31
Witam.
ładny kolorek,
również brałem w maju br. to co było na placu, 1,6 105 km, szary comete (tak jak twierdza przedmówcy trochę ciężki do utrzymania czystości), jakbym wiedział że 115 km wyjdzie niebawem może i też bym poczekał,
ale nie ma co narzekać daje radę, trochę po autostradzie mało , ale w moim przypadku nie jest to droga częstego użytku,
także podsumowując, dobry zakup, pozdrawiam
Ajgor - 2015-10-07, 18:23
Kolor Masz super !!! Gdy ja zamawiałem to takiego nie było, a chciałem.
Gratulacje !!!
Kubuch - 2016-02-12, 22:47
Kolor piękny, 110 KM w dyszlu też fanie. Zazdraszczam i czekam na swojego klamota.
|
|