|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Przegląd mediów o Dacii - Sandero Rip Curl i Duster Dakar
KrzysiekG - 2015-12-04, 14:00 Temat postu: Sandero Rip Curl i Duster Dakar Wprawdzie pod marką Renault i niestety tylko w Ameryce Południowej, ale pojawiły się wersje limitowane Duster Dakar http://francuskie.pl/dust...ult-w-brazylii/ oraz Sandero Stepway Rip Curl http://francuskie.pl/rena...epway-rip-curl/.
eplus - 2015-12-04, 20:48
...i opony 215/65R16 pozwalające bez obaw zjechać z asfaltowych dróg na bezdroża.,,,
No ja cie A my jakie mamy kapcie, bo mi się nie chce do garażu złazić
...wygodnym wnętrzem wzbogaconym o elementy stylistyczne na zagłówkach i kierownicy. Ładna tapicerka,...
na bujanym fotelu
I Fejsbuka ma I Twittera A Naszą Klasę ma
gregorisan - 2015-12-04, 21:00
eplus napisał/a: | Ładna tapicerka,...
na bujanym fotelu |
W końcu to wersja dla miłośników morza - bujać musi
eplus napisał/a: | A Naszą Klasę ma |
Za dopłatą
SilverTM - 2015-12-04, 22:45
Gdyby takie fotele były w nowych Daciach to może i bym zastanawiał się nad drugim dusterem. Te w porównaniu do tych nowych Laureate to olbrzymia poprawa.
I co to za patent z tymi nawiewami ?
ken-wawa - 2015-12-04, 23:39
Ten Duster Dakar jest zajebisty! Super byloby go kupic! Ciekawe czy jest z silnikiem 125 km TCE? I pewnie u nas nie wprowadza... :(
maciek - 2015-12-05, 07:40
ciekawe czy ma kierownicę regulowaną w 2 położeniach
eplus - 2015-12-05, 08:01
ken-wawa napisał/a: | Ten Duster Dakar jest zajebisty! Super byloby go kupic! Ciekawe czy jest z silnikiem 125 km TCE? I pewnie u nas nie wprowadza... :( |
Aż przeczytałem jeszcze raz o tym DDD na linkowanej stronce i najistotniejszą różnicą w stosunku do seryjnego jest ta naklejka z Bin Ladenem na boku. Ktoś, kto to pisał, dotąd Dustery oglądał pewnie tylko na obrazkach, i to w słabej rozdzielczości.
PS. Naklejka z pogańcem na pewno będzie dostępna wkrótce, jeśli nie na Allegro, to na chińskiej AliBabie.
PS2. A nie zapomnieli do MediaNav wgrać map Sahary Bo jeśli jest tam biała plama, to porażka i śmiech na sali, towar niezgodny z umową i oszukaństwo
gregorisan - 2015-12-05, 08:32
Ale za takim dwulitrowym silniczkiem z sześciostopniową skrzynią biegów w DD to nie jednemu by ślinka pociekła - gorzej gdy się przyjrzeć cenie
majkel - 2015-12-05, 08:39
Jak dla mnie wygląd zewnętrzny Dustera kompletnie nie współgra z tymi plastikami w stylu "czarni fortepianowej" - jakbym chciał mieć cały czas tłustą od paluchów konsolę środkową to bym sobie swoją masłem wysmarował .
Dar1962 - 2015-12-05, 16:24
z normalną dwólitrówką brałbym
rafal_rx - 2015-12-05, 22:43
Ale zdecydowanie mają ładniejsze "zegary". Zauważył ktoś?
15.-Renault-Sandero-Stepway-Rip-Curl
limitowana-seria-w-Brazylii
Niby to tylko inaczej polakierowane obwódki plus chyba tarcze, a jednak IMHO lepiej wygląda.
gregorisan - 2015-12-06, 11:50
rafal_rx napisał/a: | Ale zdecydowanie mają ładniejsze "zegary". Zauważył ktoś? |
Bez dwóch zdań - wizualnie w środku prezentuje się rewelacyjnie. A cóż to za silnik montują w tej wersji na rynek Brazylijski? Max. Nm przy 1500 obrotów
malygabrys - 2015-12-08, 20:18
I klima automat
ken-wawa - 2015-12-08, 21:04
Klima automat marzenie :) Choc chyba kiedys byla juz na polskim rynku Dacia Duster w wersji limitowanej z klima automatem? czy cos mi sie pomieszalo?
Dominus - 2015-12-08, 21:08
Nie nie było takiej wersji. Renaultowe wersje z Rosji i Ameryki południowej miały już ale nie u Nas
Może za nie długo wejdzie i w Daćkach i klimatronik i automat.
DrOzda - 2015-12-08, 21:09
Logan z klimą automat na 10 rocznicę i tylko w Rumunii był sprzedawany ...
maciek - 2015-12-08, 22:12
automatyzacja powoli wchodzi do Europejskich Dacii, może podczas kolejnego liftingu
Karenzo - 2015-12-08, 22:13
na co wam klima automatyczna jak układ ledwo wyrabia ?
Na nasze warunki jeszcze jakoś daje rade ale we Włoszech czy Grecji to jest tragedia
laisar - 2015-12-08, 22:25
Karenzo napisał/a: | we Włoszech czy Grecji to jest tragedia |
Byłem w Chorwacji akurat w te największe tego lata upały - czy to na autostradzie, czy w górach, czy na "off-roadzie": żadnych problemów (a stara, Jedyna Prawdziwa MCV-ka jest jeszcze "trochę" większa od dustera...).
ajax - 2015-12-10, 19:46
Karenzo napisał/a: | na co wam klima automatyczna jak układ ledwo wyrabia ?
Na nasze warunki jeszcze jakoś daje rade ale we Włoszech czy Grecji to jest tragedia |
Sprawdź klimę skoro takie masz odczucie. Chyba, że lubisz siedzieć w zamrażarce. Nam w warunkach greckich czy tureckich bez problemu sprowadzała temperaturę do 23°C przy dachu (tam mamy czujnik)
|
|