DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

ASO - RZESZOTARY k/ Legnicy - Impwar

mter - 2008-10-16, 20:33
Temat postu: RZESZOTARY k/ Legnicy - Impwar
Impwar w Rzeszotarach k/Legnicy lub Górny-Poczynek w Lubinie.

Miał ktoś przyjemność serwisować auta w tych ASO ?
Jakieś spostrzeżenia, uwagi byłyby bardzo pomocne, gdyż dopiero zacznę serwisować swój autobus.

Widziałem że ludzie polecają Nawrota we Wrocławiu, ale to już dla mnie mniej wygodne.

PrzemekP - 2008-10-17, 19:11

A ja ci polecę Górny-Poczynek, trochę aut robiłem w Nawrocie (megan i kangoo) wściekałem się bo nie potrafili zrobić. Obecnie ja i koledzy z pracy jedzą do Lubina i sobie chwalą :)
mter - 2008-10-31, 13:32

No to byłem dziś w ASO Impwar koło Legnicy. Umówiłem się na regulację świateł (są trochę za nisko i mają zeza) oraz czujników parkowania (ćwierkają jak chcą) . Ponieważ zbliża się już 5 tyś km, to postanowiłem również wymienić olej.

Za wymianę oleju i filtra Pan powiedział 250 zł brutto. Olej syntetyczny ELF 5W40.
Całość ma trwać około 1,5h, ewentualnie dłużej jeśli z czujnikami będzie jakaś grubsza sprawa.

Do obsługi nie mam zastrzeżeń, będę w przyszły piątek to zdam relację.

wox - 2008-10-31, 16:36

mter napisał/a:
Za wymianę oleju i filtra Pan powiedział 250 zł brutto. Olej syntetyczny ELF 5W40.

Cena jak najbardziej akceptowalna. Ja bez filtra (gratis) zapłaciłem 215 zł.

mter - 2008-11-09, 16:18

No i już po pierwszej wizycie.

Plusy:
- kosztowało 250 zł, tyle ile miało
- światła ładnie wyregulowane
- czujniki zdiagnozowane i wstępnie umówiłem się na wymianę (jeden czujnik jest wadliwy)
- miła obsługa
- szybka realizacja
- auto otrzymałem umyte (z zewnątrz) i odkurzone

Minusy:
- wypaćkane smarem plastiki drzwi od strony kierowcy
- na fakturze mam olej ELF 5W40 (taki chciałem) a na naklejce przy silniku wpisany ELF 5W30, jaki więc zalali ? :shock:

laisar - 2008-11-10, 14:30

Cytat:
na fakturze mam olej ELF 5W40 (taki chciałem) a na naklejce przy silniku wpisany ELF 5W30, jaki więc zalali ?

Najlepiej zapytać i wyjaśnić, choć zapewne ten drugi - w końcu fiszkę sporządzili zapewne z "butelką" w ręce, a fakturę wiadomo jak się wystawia: kto inny, kiedy indziej i wg czego innego <;

Gość - 2009-07-03, 13:35

wiatm:)

posiadam dacie logan 1.4 benzynka z 2007 r. która została zakupiona w rzeszotarach koło legnicy, auto ma obecnie przebieg 74 000 tys i w serwisie troszku bylo m.in. : przeglądy, szyba boczna wybita(włamanie), szyba przednia peknieta(odprysk kamienia na drodze), uszkodzone tylnie światło(wandalizm), wgniecenie w drzwiach bocznych i tył (bardzo małe pod supermarketem wózkiem), pompa wodna piszczała(na gwarancji usunięte), świeciła kontrolka od świateł przeciwmgielnych (na gwarancji usterka) i musze powiedzieć że rzeszotary to się nadają tylko do sprzedazy. serwis tragedia!!! na szybe kazano mi czekać tydzień, czy wyobrażacie sobie jazdę bez szyby bocznej tydzień! bo ja po jednym dniu miałam dość, natomiast w lubinie ściągneli ją w tym samym dniu i wymienili na następny. gdy chciałam wgniecenia usunąc spowodowane wgnieceniem wózka pod hipermarketem w rzeszotarach przyjeli zgłoszenie i kazali czekać na odpowiedź w ciągu 2 tygodni dzwoniłam 3 razy oni się nie odezwali do dziś (5 miesięcy), nie zalezy im na kliencie. poza tym Lubin ma ceny korzystniejsze i jak się jest stałym klientem to można sporo zyskać i negocjować. osobiście obecnie wszytsko załatwiam w lubinie i pozatym, że mam dalej to jestm bardzo zadowolona i moge ich uczciwie polecić!! istnieje jednak możliwość, że po moim marudzeniu właścicielowi salonu w rzeszotarach zaszły jakies zmiany, mnie jednak do siebie nie przekonają.
pozdrawiam

mter - 2010-02-24, 12:32

Jest w tym trochę prawdy. Chociaż generalnie z obsługi Impwar jestem zwykle zadowolony, to zdarzają się im wpadki. Faktem jest, że w Lubinie naprawiają to za co w Impwarze nie chcą się zabierać :), np. piszczenie pedału sprzęgła. W każdym razie podczas kontaktów z oboma serwisami były zawsze rzeczy na + i na - .
guma - 2011-10-19, 16:52

byłę z tymi samymi usterkami [- http://www.daciaklub.pl/f...p=104474#104474 -] w'' impwar rzeszotary''i po kontroli stwierdzono maszeta przegubu do wymiany na gwarancji,piszczące zawieszenie przyczyna górne łożyska amortyzatora do wymiany po wymianie cisza tak jak powinno być, zapocona rura od turbo powód uszczelka pokrywy zaworów przepuszczała i olej spływał po tej rurce wymiana i jak narazie sucho.
kisu - 2011-11-04, 09:45

ja także muszę pochwalić Impwar w Rzeszotarach - obsługa począwszy od sprzedawcy auta pana Piotra (pozdrawiam) - miła, konkretna i rzeczowa - wszystko bez najmniejszych zastrzeżeń - to samo mogę powiedzieć na dzień dzisiejszy o serwisie: a była już wymiana oleju, plastiki na nadkolach na gwarancji do poprawki oraz wymiana halogenu ( dostał kamieniem spod ciężarówki) - może to niewiele - ale następnym razem też tam pojadę - choć mam u siebie w mieście na miejscu inne ASO Dacia

jako dodatkowy plus dodam, że np. przy wymianie halogenu stwierdzono niski poziom płynu chłodniczego (sam nie zauważyłem) - oczywiście uzupełniono - oraz miły Pan z obsługi poinformował, że ogólnie przy okazji sprawdzono w aucie płyny itp. - pomimo, że to nie był przegląd

kisu - 2013-01-12, 10:25

niestety ale Impwar nie jest już autoryzowanym partnerem Renault - więc nie sprzedaje dacii i renówki - oraz oczywiście już ich nie naprawia w ramach gwarancji - cholera moim zdaniem jeden z lepszych sprzedawców jak i serwisów - nie wiem dlaczego taka politykę prowadzi renault ? przecież działają na swoja niekorzyść :evil:
bossboss - 2013-01-12, 21:42

kisu napisał/a:
niestety ale Impwar nie jest już autoryzowanym partnerem Renault

no wlasnie mi tez pismo przesłali ze dacia i renualt sie zawineli i został tylko nissan. szkoda bo bede musial z 1szym przegladem jechac do Lubina