|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - nie działa kontrolka otwartych drzwi
trybik - 2016-01-07, 13:48 Temat postu: nie działa kontrolka otwartych drzwi witam
wczoraj zauważyłem przy otwieraniu drzwi od strony kierowcy że kontrolka drzwi się nie wyświetla i wskaźnik km, paliwa okienko z prawej strony wskaźników prędkości , w przypadku innych drzwi jest OK.
zamek z kluczyka w tych drzwiach nie działa był zamarznięty - odmroziłem
pytanie jechać do ASO czy poczekać aż całkiem odmarznie
a może cos jest uszkodzone
route2000 - 2016-01-07, 14:18
Sprawdź przede wszystkim czy wyłącznik drzwi od strony kierowcy działa tzn. czy oświetlenie wnętrza świeci po otwarciu drzwi?
Możesz jeszcze sprawdzić innym sposobem: wyjąć wyłącznik, wyciągnąć wtyczkę i zewrzeć np. kawałkiem drutu na wtyczce miedzy sobą. Jak zaświeci to uszkodzony jest wyłącznik - możesz sprawdzić to omomierzem (miernikiem) działanie tego wyłącznika.
Jeśli nic się nie zmieni to należy szukać dalej.
PiotrWie - 2016-01-07, 15:04
Nie wiem jak w Dokkerze, ale pewnie tak samo jak w Dusterze - na dole jest przycisk za gumowym kapturkiem, może też zamarzł i nie odbija po otwarciu drzwi.
shrek - 2016-01-07, 17:45
Jezeli przelacznik jest wcisniety i zablokowany odchyl ta gumowa uszczelke i popsikaj jakims preparatem do stykow lub odmrazaczem- powinno zadzialac.
trybik - 2016-01-08, 09:15
witam
dziękuje za podpowiedzi winna była przymarznięta krańcówka na dole pod osłona gumową w ramie samochodu pogmyrałem i jest OK
dzięki za podpowiedzi
|
|