|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Co to jest?
laisar - 2008-10-22, 11:42 Temat postu: Co to jest? Czy ktoś może wie, co to za zbiornik (oprócz tego, że zapewne wyrównawczy):
- chodzi o ten u samej góry zdjęcia, duży, z jakimś zielonym płynem?
laisar - 2008-10-22, 12:26
Drugi? Bo na pewno jest nim ten pierwszy z prawej, tuż przy chłodnicy...
Gość - 2008-10-22, 12:43
laisar napisał/a: | Drugi? Bo na pewno jest nim ten pierwszy z prawej, tuż przy chłodnicy... |
Zbiornik przy chłodnicy zawiera płyn do wspomagania. Raczej nie lej tam płynu do chłodnicy bo bedzie katastrofa.
KaS602 - 2008-10-22, 13:02
j/w .
Ten o ktory pytasz to zbiornik wyrownawczy plynu chlodzacego, a ten przy chlodnicy to od plynu wspomagania.
Wystarczy popatrzec gdzie od zbirnika odchodza przewody gumowe... a jeszcze lepiej na symbole na nakretkach...
PS. Nie masz za duzo plynu chlodzacego
PS2. nieaktualny... :)
laisar - 2008-10-22, 13:04
Spokojnie, sam nic nigdzie nie zamierzam lać (: Od czegoś w końcu jest ta cała gwarancja...
Naprawdę do wspomagania? Przysiągłbym, że widziałem jakieś rurki łączące go z chłodnicą... no ale może zajrzę jeszcze raz - to było w sobotę, to może moja memoria się okazała za bardzo fragila <:
W ogóle to popatrzyłem pod maskę niejako podpuszczony przez Mamerta i jego problemy z wyciekami - u mnie czysto, ale w inkryminowanym na początku zbiorniku wydało mi się nieco za mało płynu.
PS (Pod)tytuł poprawiłem (;
piotrres - 2008-10-22, 14:37 Temat postu: zborniczki Na zdjęciu poziomy płynów są OK
laisar - 2008-10-22, 14:46
Ale to nie moje auto, tylko przykładowa fotka z sieci (mam aparat w naprawie, a z telefonu raczej niewiele byłoby widać...) (((((:
Konrad - 2008-10-22, 17:49
Ten u góry to na pewno wyrównawczy od chłodnicy.
Ja nie mam u siebie wspomagania i nie mam tego zbiornika który jest na zdjęciu przy chłodnicy.
A ten u góry ( z zielonym płynem ) mam !
laisar - 2008-10-22, 18:02
OK, bardzo wszystkim dziękuję (: Muszę zajrzeć przy okazji do naszej kochanej ASO...
Mamert - 2008-10-22, 18:46
laisar napisał/a: | popatrzyłem pod maskę niejako podpuszczony przez ... |
Czyli zaglądałeś tam gdzie nie powinno się zaglądać ???
laisar - 2008-10-22, 19:53
Tak, ale mam na kogo zrzucić winę d;
|
|