|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - clio 1.5 dci 90 zapocenie koło wybieraka skrzyni biegów
tomala72 - 2016-02-16, 07:39 Temat postu: clio 1.5 dci 90 zapocenie koło wybieraka skrzyni biegów Jak to w używanym autku bywa, zawsze jakieś niespodzianki dostajemy gratisowo mimo, iz serwisowane w aso itd to zauważyłem w clio żony, iż w okolicy wybieraka skrzyni jest zapocenie olejem, nie cieknie kroplami ale jest. Podejrzewam, że wymiana uszczelniacza może wiązać się z demontażem skrzyni? Co sądzicie, czy takie zapocenie przy 80 tysiącach to powód do niepokoju?
kali - 2016-02-16, 09:46
Demontujesz wybierał i zmieniasz uszczelniacz bez demontażu. Ale tylko jak mocno się poci, małe sobie podaruj.
Dar1962 - 2016-02-16, 10:03
żadnego demontażu skrzyni, to dość prosta robota, to zwykły gumowy simering, który kosztuje kilkanaście zł. Taki zabieg wykona każdy mechanik. Moim zdaniem wymienić warto bo jeśli zaczęło przeciekać to już nie przestanie
tomala72 - 2016-02-16, 14:13
Dzięki za porady, jesteście pewni co do tego, ze wybierak można zdemontować bez rozpoławiania skrzyni?
W mojej skrzyni on jest u góry.
eplus - 2016-02-16, 16:12
W Felicji miałem ten patyczek kołkowany i rozpinało się, a ta jego część w skrzyni zostawała, wydzierało stary uszczelniacz i nakładało nowy na ten kawałek, potem łączyło się kołkiem ten krzyżak czy przegub. Za chwilę znowu kapało. Wybierak był pod skrzynią.
|
|