|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Powitania - sandero
drake7 - 2016-03-24, 13:31 Temat postu: sandero witajcie,
zamówiłem w ub. tygodniu sandero 1,2 laureat. Termin odbioru to połowa czerwca. Zamówiłem w Warszawie na Poznańskiej. Myślałem nad wersją Access, ale stwierdziłem, że jednak warto dołożyć. Myślałem też nad fabią, ale to za małe auto i ze słabym silnikiem w podstawie. Pytanie, czy sandero ma zamontowane nadkola, czy trzeba dokładać we własnym zakresie. Poczytałem na tutejszym forum o bujanych siedzeniach. Wprowadziło to trochę obaw co do jakości auta, ale może będzie ok. W salonie, w jednym z egzemplarzy krzesła bujają się od nowości.To na razie tyle.
pozdrawiam
laisar - 2016-03-24, 14:11
drake7 napisał/a: | czy sandero ma zamontowane nadkola |
Z przodu prawie pełne, z tyłu częściowe:
drake7 napisał/a: | czy trzeba dokładać we własnym zakresie |
Konieczności nie ma - niezależnie od plastikowego nadkola całość wnęki koła pokryta jest natryskowo plastyczną warstwą ochronną (tzw. "baranek").
drake7 - 2016-03-24, 14:46
dzięki za info
Marcinbzyk - 2016-03-24, 14:47
Witam.
gregorisan - 2016-03-24, 17:08
Ahoj
Skoro czytałeś forum to zapewne wiesz na "co się zdecydowałeś", więc nie będzie rozczarowania w razie jakiś niedogodności
krakry1 - 2016-03-24, 17:54
Witam kolejne Sandero.
drake7 - 2016-03-24, 19:00
Do auta przymierzałem się od kilku miesiecy.Oglądałem też i20 i rio. Ale trochę za drogie i jednak mniejsze się wydają w porównaniu z Dacią. Mając w pamięci odczucia związane z i20 i rio to gdy ponownie wsiadłem do sandero to naprawdę poczułem się jak "u siebie". Mam nadzieję, że po odbiorze auta moje odczucia będą nadal pozytywne.
gregorisan - 2016-03-24, 19:08
W moim przypadku - 190 cm wzrostu to fotel mam odsunięty na maksa do tyłu i jakoś jak już usiądę za kierownicą to w miarę czuje się komfortowo. Za to za mną nikt rosły raczej już nie usiądzie. Wsiadanie\wysiadanie mam dość utrudnione (brakuje trochę składanego uchwytu po stronie kierowcy).
Natomiast żona - 161 cm wzrostu nie ma najmniejszych problemów - fotel przesunięty prawie na maksa do przodu.
Za to bagażnik obszerny i ustawny - szkoda tylko, że nie można gdzieś indziej schować pokrowca z trójkątem i apteczką. Przydałaby się jakaś podwójna podłoga.
drake7 - 2016-03-24, 19:43
W zasadzie będzie jeździła żona , a z tyłu dziecko w foteliku, potem jeszcze drugie:) I właśnie test z fotelikiem spowodował, że fabia odpadła w przebiegach. Trudno było włożyć fotelik, a córka siedząc w nim dotykała głową do dachu. A w sandero, wygodny dostęp, dziecko miało wygodnie i jeszcze zapas nad głową był.
laisar - 2016-03-24, 19:52
gregorisan napisał/a: | gdzieś indziej schować pokrowca z trójkątem i apteczką |
Polecam jakąś torbę lub siatkę montowane obok lewarka i klucza do kół.
gregorisan napisał/a: | Przydałaby się jakaś podwójna podłoga |
Wtedy bagażnik na stałe byłby sporo mniejszy, więc to raczej nie jest najlepsze rozwiązanie fabryczne - ale jeśli ktoś się tego nie obawia, to przecież można własnym sumptem dość łatwo dorobić taką podłogę.
gregorisan - 2016-03-24, 19:53
To fakt - miejsca nad głową jest bardzo dużo. Mając nawet fotel ustawiony maksymalnie do góry, wciąż bez problemu mieszczą się w moim przypadku "dwa palce" pomiędzy głową a podsufitką.
drake7 napisał/a: | W zasadzie będzie jeździła żona , a z tyłu dziecko w foteliku, potem jeszcze drugie:) |
To podwójne gratulacje
Marek1603 - 2016-03-24, 19:57
Witam w klubie.
Gratuluję wyboru.
Przypomnę tylko o obowiązujących zasadach na forum.
http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1556
arekkozuch - 2016-03-25, 09:28
Cześć :)
zapewne będziemy odbierać auto w tym samym czasie więc podwójnie witam w klubie :D
Pozdrawiam
Ajgor - 2016-03-25, 18:11
Witaj w klubie!
Co do torby na akcesoria to fajnym rozwiązaniem jest taka z rzepami, więc można ją przytwierdzić do tylnej kanapy, a w razie potrzeby szybko zdemontować.
|
|