|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Zakup Dacii - co sądzicie - Logan MCV
zachowania - 2016-05-11, 14:08 Temat postu: co sądzicie - Logan MCV Co sądzicie o tych dwóch samochodach?
http://otomoto.pl/oferta/...t-ID6ym1n7.html
http://otomoto.pl/oferta/...t-ID6ym1rB.html
Przebieg trochę niski jak na 6 lat.
Może ktoś ma jakiekolwiek opinie o tym dealerze? Może ktoś kupował u nich samochód?
Wiem, że dealer nie powinien kombinować z samochodami ale życie jest jakie jest i takie klocki się zdarzają.
Pojadę je pewnie obejrzeć... no co zwrócić uwagę przy tym roczniku, przebiegu?
Czy do tych LOGANOW da się założyć relingi?
Marek1603 - 2016-05-11, 18:11
Sprzedawał mojego sedana po spotkaniu z rowem jako "po lekkiej stłuczce w salonie". Zdjęcia do odgrzebania gdzieś na forum.
laisar - 2016-05-12, 00:19
zachowania napisał/a: | Co sądzicie o tych dwóch samochodach? |
Że to jest to samo auto.
zachowania napisał/a: | Czy do tych LOGANOW da się założyć relingi? |
Tak - http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=10959
zachowania - 2016-05-12, 11:42
Marek1603 napisał/a: | Sprzedawał mojego sedana po spotkaniu z rowem jako "po lekkiej stłuczce w salonie". Zdjęcia do odgrzebania gdzieś na forum. |
znajomy mi właśnie to potwierdził, że sprzedają też samochody "niedokładnie" opisane ;)
samochody mają dwa...fakt na fotkach jest jedna sztuka..
jeden miał robiony tył... zderzak, lampa wymieniana, drugi nie ma nic w bazie
w bazie widać te samochody do 2013
ehhh i znowu mam zagwózdkę czy nie dołożyć 14 tys. i kupić nowego MCV...
DrOzda - 2016-05-12, 12:00
Jeśli możesz sobie pozwolić to jak najbardziej kupuj nowy. Jeśli zależy Ci na niskich kosztach to 1.2 16V z samodzielnie dołożoną instalacją LPG będzie Cie kosztował w granicach 10 PLN za 100 km przy obecnych cenach LPG (1.4 za litr !!!!) - masz kilka lat gwarancji , cztery poduszki zamiast jednej, na pokładzie ESP , zdecydowanie fajniejsze wnętrze. A tu możesz wpakować się na czteroletnią minę z Bóg wie jakim przebiegiem ....
laisar - 2016-05-12, 13:07
zachowania napisał/a: | czy nie dołożyć 14 tys. i kupić nowego MCV |
Zależy czego potrzebujesz - mimo mylącej nazwy to są zupełnie różne typy aut. Jeżeli szukasz miejsca w środku, to oryginalny MCV jest nie do pobicia, natomiast poza tą cechą nowy MCV na pewno będzie pod wieloma względami dużo lepszy.
zachowania - 2016-05-12, 14:36
W sumie to do samochodów podchodzę od pewnego czasu bardzo praktycznie.. samochód ma być w miarę prosty, tani w eksploatacji i komfort na poziomie.... klima, elektryka, centralny...
Aż tak obszernego samochodu jak MCV I nie muszę mieć koniecznie...ale jak się trafi jakieś w miarę rozsądne i zadbane auto to czemu nie...
A co pochodzenia i prawdziwości ofert, to dzisiaj i na nowe trzeba uważać.
Marek1603 - 2016-05-12, 15:18
Możesz równie dobrze poczekać, aż ktoś z forum będzie wymieniał.
laisar - 2016-05-12, 17:06
zachowania napisał/a: | komfort na poziomie... |
To może jednak najpierw przejedź się w ogóle MCV I generacji... (;
Cytat: | Aż tak obszernego samochodu jak MCV I nie muszę mieć koniecznie |
Zatem MCV II będzie raczej lepszym wyborem.
zachowania - 2016-05-12, 17:17
laisar napisał/a: | To może jednak najpierw przejedź się w ogóle MCV I generacji... (; |
taki jest plan :) a komforcie pisząc, miałem na myśli... klimę, centralny i szyby elektryczne, te trzy sprawy to na dzisiejszy dzień "bajery" których wymagam jako minimum.
Marek1603 napisał/a: | Możesz równie dobrze poczekać, aż ktoś z forum będzie wymieniał.
|
tak, przeglądam giełdę, w sumie nie mam ciśnienia aby już to auto mieć
Piotr - 2016-07-16, 20:22
A co sądzicie o tej ofercie
http://otomoto.pl/oferta/...html#6241780f40
Jak to wersja?
mbar - 2016-07-17, 06:40
Po kierownicy i tapicerce wydaje się, że to Laureate + skóra na kierownicy i drążku zmiany biegów + nawigacja.
Marek1603 - 2016-07-17, 09:59
parę dni temu kolega Kuba_Maleństwo wrzucał to auto. Po dwóch dniach okazało się, że ogłoszenie nieaktualne, a tu znowu wypływa.
gregorisan - 2016-07-17, 10:01
Piotr napisał/a: | Jak to wersja? |
Na pewno forumowa - bo ma KUK-a ;)
A te wcześniejsze wersje nie posiadały wytłumienia maski?
Marek1603 - 2016-07-17, 12:03
gregorisan napisał/a: |
Na pewno forumowa - bo ma KUK-a ;)
|
Czytając forum można sobie taką założyć i wcale nie być zarejestrowanym.
Nie ma naklejek więc niepełnoprawna klubowa.
Drugie. Jakby była forumowa, to by było tutaj ogłoszenie.
|
|