|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Przegląd mediów o Dacii - papież jeździł Dacią Logan
zdzisiu27 - 2016-07-09, 07:14 Temat postu: papież jeździł Dacią Logan http://francuskie.pl/papi...-logan-armenii/
w sumie nie wiem czy do media czy różne ;)
DD - 2016-07-15, 12:50
Począwszy od 27.06.2016 na wielu stronach netowych o tym napisano, że papież Franciszek jeździł podczas wizyty w Armenii Dacią Logan... tyle, że to nieprawda !
eplus - 2016-07-15, 16:07
A co to za auto na zdjęciu? A może to był Renault Logan?
jas_pik - 2016-07-15, 16:45
Na kołpaku jest znaczek Renault czyli Logan by Renault
gregorisan - 2016-07-15, 20:22
Raczej tak bo ma też kierunkowskazy w lusterkach i prostokątne nawiewy w konsoli centralnej a tego chyba nie posiada Dacia.
No i kolor pasuje jak ulał do pasażera
DD - 2016-07-15, 20:41
eplus napisał/a: | A może to był Renault Logan? | Tak, tak, dobry trop, to Renault Logan !
jas_pik napisał/a: | Obrazek
Na kołpaku jest znaczek Renault |
Ja najpierw nabrałem podejrzeń patrzać na tę kierownicę:
... a później trochę poszukałem po necie i znalazłem fotkę, która już absolutnie nie pozostawia żadnych wątpliwości :
jas_pik napisał/a: | czyli Logan by Renault | Tak, ale to pewnie nie jest to Logan, który powstał w fabryce razem z Daciami Logan, tylko raczej Renault Logan z zakładów Renaulta Avtoframos (pod Moskwą)
.
jas_pik - 2016-07-15, 20:54
Czyli Dacia jako jedna ma z marek Renault - nieprawdaż?
EDIT Jak się szybko pisze to się popełnia czasami błędy.
DD - 2016-07-16, 00:53
jas_pik napisał/a: | Czyli Dacia jako jedna ma marek Renault - nieprawdaż? | Czy mogę prosić o przetłumaczenie z "Twojego" na język polski ?
eplus - 2016-07-16, 07:42
DD napisał/a: | ...Renault Logan z zakładów Renaulta Avtoframos (pod Moskwą)
. |
Tam dopiero młotki i łomy muszą być w robocie przy ostatecznym montażu, regulacji drzwi i zamków itp.
franius - 2016-07-16, 12:51
gregorisan napisał/a: | Raczej tak bo ma też kierunkowskazy w lusterkach i prostokątne nawiewy w konsoli centralnej a tego chyba nie posiada Dacia.
No i kolor pasuje jak ulał do pasażera |
Czyli dokładnie tak jak Logan w wersji Prestige (niedostępna w PL)
|
|