|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dealerzy, warsztaty i sklepy - Uni-Car Bydgoszcz czy Auto-Compol lub Pielszynska w Poznaniu
alhaz - 2016-08-24, 07:36 Temat postu: Uni-Car Bydgoszcz czy Auto-Compol lub Pielszynska w Poznaniu Drodzy forumowicze,
Przyszedl czas abym w koncu wybral sie na pierwszy przeglad gwarancyjny mojego Dustera.
Z racji pracy mam do wyboru albo Uni-Car w Bydgoszczy (rzucili mi cene ok 630pln) lub ktorys z serwisow poznanskich. Dzwonilem do Pieluszynskiej i Auto-Compolu i powiedzieli cene za przeglad ok 900pln wiec bardziej sklaniam sie ku Bydgoszczy, ale moze jest cos o czym nie wiem? Macie jakies doswiadczenia z tymi serwisami?
ps. ma ktos liste rzeczy do wymiany na pierwszym przegladzie abym mogl je sam zakupic? dzwoniac do serwisu kazdy mi podawal rozne rzeczy (na 100% wiem ze olej,filtr,podkladka ale niektorzy mowili jeszcze filtr pylkowy, filtr kabinowy etc.) ma ktos pewna liste co trzeba kupic i moze jakis link do sklepu?
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc
gregorisan - 2016-08-24, 09:19
Zapytaj czy oferują przeglądy na materiałach Motrio. Powinno wyjść taniej. Samemu kupowałem ostatnio materiały potrzebne do przeglądu w polecanym na forum sklepie. Tutaj masz link do zestawu serwisowego:
http://www.renault-czesci...9K(2,210,).aspx
Nie wiem jak to się przedstawiam w przypadku Twojego silnika, ale na pierwszym przeglądzie standardowo do wymiany jest olej, filtr oleju, podkładka i filtr kabinowy. Warto od razu też kupić filtr powietrza i wymienić go we własnym zakresie .
alhaz - 2016-08-24, 12:15
gregorisan napisał/a: | Zapytaj czy oferują przeglądy na materiałach Motrio. Powinno wyjść taniej. Samemu kupowałem ostatnio materiały potrzebne do przeglądu w polecanym na forum sklepie. Tutaj masz link do zestawu serwisowego:
http://www.renault-czesci...9K(2,210,).aspx
Nie wiem jak to się przedstawiam w przypadku Twojego silnika, ale na pierwszym przeglądzie standardowo do wymiany jest olej, filtr oleju, podkładka i filtr kabinowy. Warto od razu też kupić filtr powietrza i wymienić go we własnym zakresie . |
Dzięki za link! To generalnie lepiej żeby mi na Motrio zrobili czy mam zakupić wszystko sam i cala robocizna tylko od nich?
route2000 - 2016-08-24, 12:32
alhaz, spytaj ile.Ci będzie kosztował przegląd na Motrio, a ile sam przegląd bez materiałów i będziesz wiedział.
Aha, jak będziesz kupował sam te materiały to weź fakturę do wglądu na wszelki wypadek w ASO.
Cav - 2016-08-24, 16:34 Temat postu: Re: Uni-Car Bydgoszcz czy Auto-Compol lub Pielszynska w Pozn
alhaz napisał/a: | Drodzy forumowicze,
Przyszedl czas abym w koncu wybral sie na pierwszy przeglad gwarancyjny mojego Dustera.
Z racji pracy mam do wyboru albo Uni-Car w Bydgoszczy (rzucili mi cene ok 630pln) lub ktorys z serwisow poznanskich. Dzwonilem do Pieluszynskiej i Auto-Compolu i powiedzieli cene za przeglad ok 900pln wiec bardziej sklaniam sie ku Bydgoszczy, ale moze jest cos o czym nie wiem? |
Tak, serwis po drodze - w Jankowie Dolnym.
Zazwyczaj są dużo tańsi niż serwisy poznańskie.
alhaz - 2016-08-24, 20:33 Temat postu: Re: Uni-Car Bydgoszcz czy Auto-Compol lub Pielszynska w Pozn
Cav napisał/a: | alhaz napisał/a: | Drodzy forumowicze,
Z racji pracy mam do wyboru albo Uni-Car w Bydgoszczy (rzucili mi cene ok 630pln) lub ktorys z serwisow poznanskich. Dzwonilem do Pieluszynskiej i Auto-Compolu i powiedzieli cene za przeglad ok 900pln wiec bardziej sklaniam sie ku Bydgoszczy, ale moze jest cos o czym nie wiem? |
Tak, serwis po drodze - w Jankowie Dolnym.
Zazwyczaj są dużo tańsi niż serwisy poznańskie. |
O dzieki za namiar, nie wiedzialem ze po drodze cos jest. Jutro do nich zadzwonie i spytam o cene.
alhaz - 2016-08-29, 09:21
Witam ponownie,
Wybor padl niestety na Bydgoszcz poniewaz inne serwisy jednak mi nie po drodze. Jako mala ciekawostke powiem ze dzwonilem takze do serwisu z Pily i Pan stwierdzil ze nie robia przegladow na materialach przywiezionych przez klienta poniewaz wtedy wystawiaja sama fakture za robocizne i w przypadku gwarancji nie ma dopisku na fakturze, ze czesci oryginalne...
alhaz - 2016-08-29, 13:52
Panowie,
Jeszcze jedno szybkie pytanie. aktualnie mam nakreconwe 19975 i jesli podjade na przeglad gwarancyjny maja troche ponad 20tys to nikt mi sie do tego nie dowali?
route2000 - 2016-08-29, 16:48
A co mieliby dowalić????? Za takie pierdoły????? Nie daj się wpuścić w maliny.
Powinni normalnie je przyjąć bez dwóch zdań.
alhaz - 2016-09-01, 10:36
Wlasnie wrocilem z serwisu. Wszystko OK, ale policzyli dodatkowo 50pln za zamiane kol, takze lacznie wyszlo 330pln (juz z rabatem)...
Cav - 2016-09-01, 15:49
alhaz napisał/a: | Wlasnie wrocilem z serwisu. Wszystko OK, ale policzyli dodatkowo 50pln za zamiane kol, takze lacznie wyszlo 330pln (juz z rabatem)... |
No to Cię w bambuko zrobili, bo wymiana kół wchodzi w zakres przeglądu.
alhaz - 2016-09-01, 19:36
Cav napisał/a: | alhaz napisał/a: | Wlasnie wrocilem z serwisu. Wszystko OK, ale policzyli dodatkowo 50pln za zamiane kol, takze lacznie wyszlo 330pln (juz z rabatem)... |
No to Cię w bambuko zrobili, bo wymiana kół wchodzi w zakres przeglądu. |
Kurde, serio? Mam to jako osobna pozycja na fakturze.... Może ktoś to potwierdzić?
Policzono mi 3 pozycje na fakturze:
1) serwis pojazd 1,3rbg
2) demontaz x4 kolo 0,5 rbg
3) wymiana filtra kabiny 0,20 rbg
Czyli co generalnie wydymali mnie na pozycji 2 i 3? Bo obie powinny wchodzic w sklad serwisu?
Cav - 2016-09-01, 20:03
alhaz napisał/a: | Cav napisał/a: | alhaz napisał/a: | Wlasnie wrocilem z serwisu. Wszystko OK, ale policzyli dodatkowo 50pln za zamiane kol, takze lacznie wyszlo 330pln (juz z rabatem)... |
No to Cię w bambuko zrobili, bo wymiana kół wchodzi w zakres przeglądu. |
Kurde, serio? Mam to jako osobna pozycja na fakturze.... Może ktoś to potwierdzić?
Policzono mi 3 pozycje na fakturze:
1) serwis pojazd 1,3rbg
2) demontaz x4 kolo 0,5 rbg
3) wymiana filtra kabiny 0,20 rbg
Czyli co generalnie wydymali mnie na pozycji 2 i 3? Bo obie powinny wchodzic w sklad serwisu? |
Wymiana filtrów to jednak osobna pozycja, przynajmniej w Dacii.
Taka firma.
Bez promocji ceny za przeglądy (robociznę) są najwyższe jakie widziałem, wyższe niż ktokolwiek ode mnie żądał w innych markach.
|
|