|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Wgniotka w okolicy wlewu paliwa
Karenzo - 2016-09-11, 21:03 Temat postu: Wgniotka w okolicy wlewu paliwa Niestety trafiło też mnie .
Ktoś dostawczakiem zahaczył o nadkole w okolicach wlewu paliwa .
Zrobiłem błąd i odruchowo blachę naprostowałem od strony wlewu jednak są odpryski od rysy i widać podkład .
Mogę poszaleć z AC bo przez 3 następne lata będę płacił równą stawkę dilerską (nie zależna od zniżek )
Mam takie pomysły :
1. Naprostować ile się da palcem , zrobić zaprawki , zapomnieć
2.Jechać do fachowca od wyciągania blachy potem malować element z AC
3.Jechać do ASO niech sie bawią tylko pilnować żeby szpachli nie nałożyli
fotki
kreska zaznaczyłem linie uderzenia .
Karenzo - 2016-09-11, 21:21
Umyłem to jeszcze raz i wygląda na to że miałem trochę szczęścia lakier jest bardzo nieznacznie uszkodzony , zostaje temat wgniotki
laisar - 2016-09-11, 21:45
Karenzo napisał/a: | zostaje temat wgniotki |
Olać.
tomala72 - 2016-09-11, 23:30
Są spece, którzy wyciągają takie wgniotki, licząc od 1 punktu. Do lakiernika z tym nie jedź bo użyje szpachli i przygotowując podłoże zeszlifuje do gołej blachy, usuwając i tak już marną warstwę galwanizacyjną - to taki dzisiejszy jednostronny pseudo ocynk:)
Jak Cie to boli estetycznie to poszukaj warsztatu gdzie usuwają wgniecenia karoserii bez uszkadzania lakieru. Spokojnie da się to zrobić w cenie nie większej niż lakierowanie błotnika.
route2000 - 2016-09-12, 07:34
Są takie firmy co robią smart repair tak jak znane S-PLUS. Tam mogą ci zrobić bez uszkadzania lakieru.
Karenzo, masz tutaj namiary:
Autoryzowany salon S-PLUS Wola
Autoryzowany salon S-PLUS Łopuszańska
S-PLUS Jabłonna
Warsztat partnerski Warszawa 1
Warsztat partnerski Warszawa 2
corrado - 2016-09-13, 14:29
ja bylem kiedys u goscia po stronie pragi, ktory wyciagal dosc duze wgniotki jakie za 50pln/szt
calkiem calkiem to zrobil, pozniej bierze paste polerska i troche to spolerowuje ze nieduzo widac
PiotrWie - 2016-09-13, 19:11
Olej to - ja tak jeżdżę 3 lata i nic nie rdzewieje - a nie jest wykluczone że gdybym naprawił toby już zaczęło.
Karenzo - 2016-09-15, 21:14
wypchałem to palcem w 60-70 %
|
|