|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Galeria naszych samochodów - Znowu to zrobiłem...
art - 2016-12-03, 11:58 Temat postu: Znowu to zrobiłem... Cześć,
Jak w temacie, znowu to zrobiłem kupiłem kolejną dacię :) Tym razem wybór padł na Dacia Logan 1,5 dci wersja ambience. Miało nie być śmierdziela no ale, że był blisko to go jednak kupiłem Fotki wrzucę jak będę miał chwilę wolnego. Na razie samochód przechodzi chrzest bojowy na trasie Bielsko-kraków
w skrócie: kolor niebieski
przebieg: 23 500 km
rocznik 2013
zakupiony w autospektrum w jaworzu (mador gadocha)
P.S. Obecnie pod domem, stoją 3 dacie i jedno renault :D prawie jak w komisie :)
Marek1603 - 2016-12-03, 13:49
Gratulacje i zadowolenia życzę.
art - 2016-12-04, 00:14
spostrzeżenia:
•skrzynia biegów zupełnie inna niż w benzynie, trzeba się przyzwyczaić
•technika jazdy do zmiany, to co w benzynie było możliwe w dieslu się nie sprawdza
co do Logana II względem Logana I i Sandero I:
•wydaje mi się że jest ciut ciszej, lub klekot silnika zaglusza inne odgłosy :)
•wydaje mi się że skrzynia biegów jest jakby bardziej precyzyjna
•wnętrze o wiele bardziej przyjemne od Logana I, półeczka w kokpicie super pomysł ale miejsce na kubki nadal jest chyba za niskie
•silnik bardzo fajny, przyjemnie się nim jeździ - chociaż wydaje mi się, że benzyną żwawiej mi ruszać ze świateł
•na minus, u mnie nie ma nigdzie zegara informującego czy silnik jest zagrzany czy nie
•radio całkiem spoko, ale kto wpadł na pomysł żeby centralne pokrętło służyło do regulacji częstotliwości a nie głośności i zrobienia MUTE ?oO
Czy ktoś wie może, czy komputery w wersji Laureate i Ambience czymś się różnią katalogowo ?
Czy są to te same układy, tyle tylko że softwareowo obcięte ?
Thomson1708 - 2016-12-04, 14:11
Co do komputerów to się nie wypowiem. Wiem że między Laureate, a innymi wersjami różni się wykończenie wnętrza (np. ramka wokół środkowej części kokpitu czy też inne wykończenie uchwytów środkowych w drzwiach). Jakbyś był zainteresowany tym jak wygląda to w najbogatszej wersji z silnikiem 1.2 zapraszam do mojego tematu.
|
|