DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział techniczny - Stepway I a Stepway II mała szybka w tylnych drzwiach.

taryfa4 - 2017-01-08, 16:00
Temat postu: Stepway I a Stepway II mała szybka w tylnych drzwiach.
Witam.
Mam problem po zatrzasnieciu kluczy W moim stepway
Została zbita mała szybka w tylnych drzwiach.
Macie koledzy i koleżanki wiedzę czy będzie pasowała od stepway po liftingu do mojej przedliftowej? Ułatwi mi to poszukiwania gdyż na portalach aukcyjnych bida.
Pozdrawiam

arnold - 2017-01-08, 17:11

Już raz ktoś popełnił taki błąd. Nie ma Dacii Stepway, tylko Dacia SANDERO w wersji Stepway. I szukaj po prostu do Sandero.
Dar1962 - 2017-01-09, 14:00

NIGDY NIE należy rozbijać w takim przypadku (jeśli oczywiście wszystkie inne próby zawiodą) żadnych duperelnych trójkątnych szybek, bo raz że są drogie, dwa,że o wiele gorzej dostępne. Lepszym rozwiązaniem jest wybicie szyby bocznej u pasażera z tyłu
taryfa4 - 2017-01-09, 20:32

Ok Koledzy nie prosiłem o dobre rady odnośnie czy stepway to Sandero itd.. I która szybę tłuc.
Zadałem pytanie o małą szybkę czy pasuje z modelu poliftowego do przedlliftowego.

arnold - 2017-01-09, 21:29

Jak zaczniesz szukać Sandero to rozszerzysz zbiór, a nie ograniczysz liczbę ogłoszeń, więc daruj sobie te komentarze. Bo to co wpisujesz w wyszukiwarkę rzutuje na to co zostanie wyświetlone.
A szyba może nie pasować nawet jeśli na zdjęciach wyglądają podobnie. Albo skorzystasz z prawa zwrotu do 2 tygodni rzeczy kupionych przez Internet, albo pojedziesz do zakładu typu auto szyba wypytać się, albo przymierzysz się do auta na parkingu, lub znajdziesz kogoś na forum. Albo kupisz odpowiednią.

Fruxo - 2017-01-10, 01:06

http://www.catcar.info/re...mVuYXVsdA%3D%3D
taryfa4 - 2017-01-10, 07:34

Dziękuję Fruxo.