|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - Styropian
psur - 2008-02-05, 18:50 Temat postu: Styropian Dziś jak gwałtowniej hamowałem, to Żona chyba chciała mi pomóc i na miejscu pasażera przycisnęła tak nogami, że złamała ten biały styropian co jest pod nogami. Ciemno jest, więc nie jestem w stanie zobaczyć rozmiaru szkód, ale jest ewidentne wgniecenie.
Zdarzyło się komuś z Was coś takiego? Zastanawiam się czy jechać do serwisu z pretensjami, że tak łatwo to poszło. Wiecie ile może ewentualnie ten styropian kosztować w ASO? I jaki może być wpływ tego uszkodzenia? Na pewno gorsze wyciszenie i izolacja termiczna...
p.s. Jak KaS602 tuningował to wrzucił fotki tego styropianu: http://img205.imageshack....=img9082lo7.jpg
KaS602 - 2008-02-05, 18:56
psur napisał/a: | Zastanawiam się czy jechać do serwisu z pretensjami, że tak łatwo to poszło |
Watpie abys cos u nich wskoral... tego raczej gwarancja nie obejmuje...
psur napisał/a: | Wiecie ile może ewentualnie ten styropian kosztować w ASO |
najlepiej zadzwonic i spytac. Choc wymiane proponuje wykonac we wlasnym zakresie. Nie jest to trudne, acz dosc czasochlonne. W ASO "troche" sobie za to policza...
psur napisał/a: | I jaki może być wpływ tego uszkodzenia |
Poza tymi, o ktorym piszesz raczej zadnego... moze poza krzywa podloga
Pablo78 - 2008-02-05, 21:38
kurcze ale numer, chyba nikt się z takim uszkodzeniem nie spotkał jeszcze...
jacek - 2008-02-05, 21:49
Ja bym się tam nie przejmował tylko poszedłbym do OBI i kupił styropian do dociepleń budynków, W serwisie pewnie będą chcieli straszne pieniądze i będziesz czekał aż ściągną z Rumunii
ZeneC - 2008-02-05, 22:04
Ja bym proponował styropian do ociepleń fundamentów (twardszy od tego na ściany) albo styrodur...
A na marginesie - jaki bucik miała żona: szpileczki czy cos innego ?
dogberry - 2008-02-05, 23:37
Jaka beka, tam jest styropian?
To u mnie pewnie już jest popękane w miejscu gdzie kierowca trzyma lewą nogę
Black Eryk - 2008-02-06, 08:10
No tego to bym się nie spodziewał, niedługo okaże się że mamy całe auto oblepione styropianem :D
Zapodaj zdjęcia jak możesz a może coś się doradzi
psur - 2008-02-06, 12:49
Dzięki za rady, zrobię zdjęcia i to dokładnie przeanalizuje w sobotę. Ale dziś jak było trochę jaśniej to widziałem, że nawet nie jest to takie duże uszkodzenie - może nie ma się co przejmować.
Żona była w normalnych butach, ale ona nie lubi jak się gwałtownie jeździ. Zresztą ja raczej spokojnie jeżdżę, więc nie jest przyzwyczajona do trudnych sytuacji, a wtedy musiałem ostro zahamować. Ona ma taki odruch, że jak się boi hamowania, to naciska tak nogą jakby miała hamować (zresztą zauważyłem, że inni kierowcy też tak mają). A nacisnęła dość wysoko, tzn. bardziej do przodu niż do dołu, i tam to uszczelnienie jest chyba najsłabsze, więc coś tam pękło.
No ale dziś raczej żyję tym, że jestem już mgr inż. - właśnie przed ok. godziną się obroniłem! :D
jurek - 2008-02-06, 13:46
no to gratulacje Kolego. co tam kawalek styropianu w porownaniu do mgr-a. ale na pewno troche wkurza. pozdr
waski - 2008-02-06, 21:07
Kurde za niedługo się okarze, że auto wydmuszkami od jajek wygłuszają
piotrres - 2008-02-06, 22:37
ZeneC napisał/a: | albo styrodur...
A na marginesie - jaki bucik miała żona: szpileczki czy cos innego ? |
Ee, styrodur rzecz fajna ale za droga, psulaby "uczucie taniości" :lol" Ja też żonie "pomagam hamować", a wykop jeszce mam niezły i nic....
Coś mi się widzi, że kolega ma Chucka Norrisa w spódnicy i w szpilkach
Tak na marginesie, to styropian tał ładują i "lepsiejsze" marki
wieza - 2008-11-30, 21:02 Temat postu: Styropian w mcv Witam dzis wsiadlem jak co dnia do autka i pojezdzilem sobie ale, na parkingu jak sie zatrzymalem troszke nozki wyciagnalem do przodu (pod pedaly) i troszke mocniej nacisnalem i uslyszalem jak cos peka ?? odrazu sprawdzilem i sie mocniej zdziwilem a zobaczylem styropian pod wykladzina. Czy wy tez macie to samo co ja??
Mamert - 2008-11-30, 21:15
Tak, to jest podobno element bezpieczeństwa stóp, tak samo jak plastikowe pedały gazu i sprzęgła.
dogberry - 2008-11-30, 22:07
Mam i już na początku go pogniotłem i pokruszyłem
gigi303 - 2008-12-01, 07:14
ja swojego pogniotłem już w dniu odbioru
mter - 2008-12-01, 11:12
A więc to był styropian.... pogniotłem, oj pogniotłem
laisar - 2008-12-01, 13:31
Od strony kierowcy są to dwa elementy - duży za 332 zł i mały za 120, natomiast u pasażera jest tylko jedna część, za 232 zł (wszystkie ceny rzecz jasna brutto).
Karenzo - 2014-09-23, 17:54
Dziś zajrzałem do siebie , styropian po stronie kierowcy był zmasakrowany . Nadawał się tylko do wyrzucenia .
Ma ktoś pomysł czym można go zastąpić ?
kubalonek - 2014-09-23, 20:16
mój popekał jak wyjmowałem bo wyciszałem matami , skleiłem srebrną taśmą i git .
Karenzo - 2014-09-24, 02:27
Ja zrobiłem tak .
Uciąłem te nachylone końcówki (gdzie trzyma się nogi )
U pasażera zostawiłem całe a u kierowcy tylko podnóżek , resztę nadłożyłem/wyrównałem matami jest git
Domel2250 - 2014-09-24, 07:35
U mnie wymienili pognieciony na gwarancji i jest ok, ale nie łudzę się, że po roku dwóch znowu się nie pokiereszuje.....wtedy zastosuję już sam ww technikę
|
|