|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział ogólny o daciach - DUSTER jednak dał rade
kakus - 2017-02-02, 11:44 Temat postu: DUSTER jednak dał rade no no ... nie myślałem że da radę
https://www.youtube.com/watch?v=FaqqCgel59M
ps. jak już było to wykasować proszę
Nanouser - 2017-02-03, 10:15
Gość w Ładzie zawstydził wszystkich
pala127 - 2017-02-04, 10:30
Odkąd wjechałem swoim Dusterem w padającym deszczu, po lekkim błocku i kamieniach, przy roztapiających się resztkach śniegu pod stromą górę (bardzo zresztą podobną do tej z filmu, tylko trasa krótsza bo jakieś 150m) to nabrałem prawdziwego szacunku do niego. Tak tak, SZACUNKU dla auta i jego konstruktorów- przecież to tylko podniesiony Logan bez ramy i reduktora, bez blokad dyfra ze zwykłym haldexem- nawet nie torsenem.
A najlepsze było to, że byłem przekonany, iż nie wyjedzie. Myślałem, ze po 5m opony się nabija ziemią, piachem czy błockiem i jedyne co pozostanie to wsteczny. Nie zakopał się nigdzie, nigdzie podwoziem nie obtarł (dopiero przy zjeździe pocałował lekko przednim zderzakiem jakąś kupę błocka). Jedyne co bym mu dorzucił to płyty metalowe pod silnik i napędy (i jak odłożę kasę to pewnie tak zrobię).
Dodam, że wjechałem na fabrycznych oponach z żoną i córką na pokładzie. Duster się nawet nie zasapał. Po prostu wyjechał-zrobił to czego od niego oczekiwałem jako lekko uterenowione auto. Tego najnowsza Vitara śmiem twierdzić nie zrobi, że o Kiach Sportage i H. Tucsonach nie wspomnę, a już napewno nie w tych pieniądzach :)
48piotr - 2017-02-04, 10:42
pala127 napisał/a: | SZACUNKU dla auta i jego konstruktorów |
No to teraz CAV da Ci popalić..........
A potrzebne Ci to było?
pala127 - 2017-02-04, 10:46
Szacunek poprzez pryzmat świadomości jego niskiej ceny:)
Tak jak z Ladą Nivą- auto tanie, części tanie, za to zrobione z "gównolitu", ale auto przejeżdża z pkt a do b :)
Cav - 2017-02-04, 20:19
pala127 napisał/a: | Szacunek poprzez pryzmat świadomości jego niskiej ceny:)
|
Możliwości terenowe Dustera są godne szacunku, nawet bez świadomości jego ceny.
W swoim segmencie nie ma praktycznie konkurencji pod tym względem.
Sam też wjeżdżałem nim (i wyjeżdżałem) na rajdach w takie miejsca, z którymi problem mieli nawet posiadacze dużo bardziej terenowych samochodów (ale też dużo cięższych).
Praktycznie jedyną przeszkodą były seryjne opony (choć akurat mam o nich bardzo dobre zdanie, jak na zwykłe opony w terenie spisują się więcej niż dobrze) i obawy o lakier - niektóre miejsca z krzaczorami świadomie odpuszczałem.
Za to poza terenem to jest po prostu bardzo słabe auto, zwłaszcza z terenową skrzynią w wersji 4x4 - tutaj powinni DUUUUŻO poprawić w następnym modelu.
48piotr - 2017-02-05, 09:23
Cav napisał/a: | W swoim segmencie nie ma praktycznie konkurencji pod tym względem. |
Ciekawe jak chce sprzedać to samochód "CACY".
A wcześniej był BEEEEEE!
Ma gość wyrobiony pogląd.Takiego to warto poczytać.......
eplus - 2017-02-05, 10:56
PLONKA już masz
eplus - 2017-02-05, 10:58
Przynajmniej napisał, że jeździł nie tylko do kościoła.
48piotr - 2017-02-05, 10:58
Jestem zaszczycony!
|
|