DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Multimedia i elektronika - Radio Classic/Plug&Radio - przestał działać Bluetooth

gitarnik - 2017-02-14, 19:55
Temat postu: Radio Classic/Plug&Radio - przestał działać Bluetooth
Mam zwykłe radio z bluetoothem bez navi (te z pomarańczowym wyświetlaczem), dzisiaj chyba zdechł bluetooth. Po właczeniu BT na "on" nie mryga kontrolka bluetooth. Żadna komórka nie widzi Daci w urządzeniach do podłączenia :(. Wogóle kurna kicha, może zresetować radio tzn wyciągnąć bezpiecznik od radia ??. Ktoś miał podobnie, na razie ASO nie wchodzi w gre bo mnie finansowo przypiliło.
Kauris - 2017-02-14, 20:08

Mnie tam od czasu do czasu pada komunikacja tel<>radio. Ostatnio dzwoni - odbieram - cisza - 'blip' i komunikat 'połączenie BT zerwane'. Takie zerwanie "w trakcie" miałem tylko raz, ale częściej bywa (z 10-15 razy), że tel i radio nie nawiązują połączenia za pierwszym razem, a bywało że miały focha cały dzień... I nie wiem dlaczego.
gitarnik - 2017-02-14, 20:17

takie objawy miałem przez ostanie 2 tygodnie i się strasznie nasiliły, zastanawiam się czy nie padł moduł bluetooth, albo czy gdzieś się nie przywiesił. Jak się wkurzę to kupię parrota i po sprawie bedzie :)
KrzysztofJot - 2021-01-28, 18:19
Temat postu: Problem z połączeniem radia z bluetooth i USB
Witam !!!
Mam problem z radiem ( Dacia Sandero , rocznik 2018 ), nie mogę połączyć telefonu z radiem przez bluetooth ( jest włączony ale brak jest ikony z lewej strony ), nie mogę również podłączyć pamięci zewnętrznej. Działa tylko radio - z resztą mediów nie chce się łączyć. Proszę o pomoc. Myślałem nad twardym resetem - odłączenie aku.

BLACHA_997 - 2021-01-28, 20:03

Witaj. Upewnij się czy rzeczywiście masz włączoną funkcję BT w odtwarzaczu. Bo brak ikonki raczej o tym świadczy. Ponadto jeśli przez jakiś czas od włączenia radia nie dojdzie do parowania z urządzeniem zapisanym w pamięci radia bluetooth automatycznie się wyłącza i wtedy ikonka na wyświetlaczu też znika. Poza tym, spróbuj zobaczyć, czy w pamięci radia zapisane są już jakieś urządzenia bluetooth i ewentualnie usuń je wszystkie przeprowadzając ponowne parowanie.
KrzysztofJot - 2021-01-28, 21:16

Tak na 100 % jest włączony. Jeszcze kilka dni temu mogłem rozmawiać i puszczać media. USB po podłączeniu pokazuje Error. Jestem całkowicie w kropce. Podłączony był tylko mój telefon, więc nie ma możliwości przekroczyć 5 innych urządzeń zainstalowanych.
I_Albert - 2024-08-26, 17:57

Jak w temacie, bluetooth nie działa. W menu serwisowym w radiu udało mi się wyświetlić błąd: "bluetooth init ng". Macie sposób na naprawę/uruchomienie bluetooth? Wystarczy skasować błąd? Jeżeli tak, to jak?