DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Duster zasłonki

BoloSr - 2017-02-27, 19:21
Temat postu: Duster zasłonki
Witam
Są dostępne od paru dni zasłonki do Dustera :)
Kpl na tyl :)

Troche poszukalem i duzo opini dobrych znalazlem na forum octawi i nie tylko zastnawiam sie czy nie zakupic takowych :)

leo - 2017-02-28, 01:37

300 zł... trochę drogo. Znajomy zapłacił niedawno 350 zł za przyciemnienie tych samych szyb w quashqaiu (firma w Radomiu, wykonanie dobre - już swoje trzecie auto tam "robił").
I te metalowe zatrzaski trochę rażą. Ja bym nie kupił, wolałbym przyciemniać. ;-)

majkel - 2017-02-28, 09:41

Ja używałem przez 3 lata w Octavii 2 - są solidne i nic się z nimi nie dzieje i chyba nawet nadal jeżdżą u siostry piąty rok. :-) Jak nie chcesz przyciemniać to jest to fajna alternatywa.
Cav - 2017-02-28, 18:23

majkel napisał/a:
Ja używałem przez 3 lata w Octavii 2 - są solidne i nic się z nimi nie dzieje i chyba nawet nadal jeżdżą u siostry piąty rok. :-) Jak nie chcesz przyciemniać to jest to fajna alternatywa.

Fajne to ja miałem w Megane.
Były zwijane, chowane w drzwiach, do góry wyciągałeś tylko sam materiał (siateczkę) z haczykiem, pod wieszało się na gotowy zaczep na górze drzwi.
Rolet nie było widać - po złożeniu nawet ciężko się było zorientować że w ogóle są.
To można było nazwać zasłonką/roletką, a nie badziewie na blaszkach, które nie jest warte więcej niż 50 zł za komplet.

Prezes - 2017-03-01, 23:06

Ja mam w Pugu firmowe wkładane, bez żadnych zatrzasków. Ale s ąfirmy co robią "podróby" i np. takie na magnes.
Fajna alternatywa, bo na zimę zdejmuję i dzieciaki jak jedziemy po "ciemaku" więcej widzą, a latem zakładam i nic w środku nie widać, jak przy przyciemnianych szybach, a i auto się nie grzeje.