|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Stukanie/wibracje szyby
krzysiekes - 2017-03-10, 13:09 Temat postu: Stukanie/wibracje szyby witam. od jakiegoś tygodnia trapi mnie problem-stukania"drgania" głośnego z okolic szyby/drzwi pasażera . Dzieje się tak podczas jechania nierównościach czasem na zupełnie prostej dordze przy przyspieszaniu, a czasem i stojąc na światłach-auto jakby wpada w rezonans i brzęczą okolice szyby pasażera bądź słupka lub drzwi. auto 7000 km najechane. co to może być? miał ktoś podobny problem? w ASO jestem umówiony na "jazde testową" dopiero w przyszły piątek:(
kali - 2017-03-10, 15:09
Przez internet stuku nie zobaczysz / usłyszysz.
krzysiekes - 2017-03-10, 15:27
takie rady to ...nie rady. Zapytałem bo może ktoś borykał się z czymś podobnym i wie na co zwrócić uwagę..
eplus - 2017-03-10, 15:31
W Dusterze by temat plastikowej zaślepki, owiewki zawiasu maski trącej o szybę. Nie wiem, czy Logan ma taki element.
krzysiekes - 2017-03-10, 16:29
zdiagnozowano problem- zagłówek pasażera-"majtał się" dając taki efekt . Mniejsza średnica prowadnic zagłówka pasażera od zagłówka kierowcy-powoduje "latanie" i rezonans i hałas. Cóż trzeba będzie reklamować...
kali - 2017-03-10, 19:45
krzysiekes napisał/a: | zdiagnozowano problem- zagłówek pasażera-"majtał się" dając taki efekt . |
krzysiekes napisał/a: | takie rady to ...nie rady. Zapytałem bo może ktoś borykał się z czymś podobnym i wie na co zwrócić uwagę.. |
Widzisz teraz rozumiesz o czym piszę.
Jeden powie to drugi tamto trzeci siamto. Jak się nie weźmiesz to nie znajdziesz. To nie konkretną usterka mechaniczna. Że można coś radzić.
rysiek223 - 2017-03-14, 08:15
U mnie też nie mogłem znaleźć co jest przyczyną stukania po nierównościach przenoszonej na prawy przód i okazało się że były to luźne wężyki od spryskiwaczy pod przednią maską.
jas_pik - 2017-03-14, 10:00
U mnie zaś stukanie pojemnika na płyn do spryskiwacza w podszybiu- co też kiedyś opisałem wraz ze sposobem rozwiazania
|
|