|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - Lampa warsztatowa
Fruxo - 2017-03-23, 00:23 Temat postu: Lampa warsztatowa Z jakich lampek korzystacie przy pracach warsztatowych ?
Dotychczas używałem najtańszych oprawek na żarówki za 10 zł z allegro. Zwykle przy upadku w kanale zbijała się żarówka ale po założeniu nowej wszystko grało a nawet jak oprawka pękała nie było szkoda wyrzucić.
Kupiłem ostatnio bezprzewodową ledową lampę i powiem że świeci to fajnie ale raz mi spadła z wahacza w kanale (słaby magnes ) i od razy poszła w drobny mak .
Czy ktoś używa takich naprawdę drogich za 200-300 zł lampek czy najlepiej kupić 10 tanich oprawek na żarówki ?
robk1 - 2017-03-23, 00:32
Dla mnie najlepiej sprawdza się naświetlacz led 10W, taki na małym stelażu, i do tego czołówka.
pozor - 2017-03-23, 22:42
Ja osobiście polecam lampę ledową PHILIPS RCH10. Posiada magnez oraz hak. Nie raz mi spadła z wysokości 2 metrów, nic się jej nie stało. Bardzo długo świeci, bardzo dobre światło. Serwis Philipsa też bardzo dobry. Miałem problem ze swoją lampą ponieważ nie chciała się naładować. Zgłosiłem usterkę na stronie Philipsa, przyjechał kurier i po niecałych 2 tygodniach nowa lampa została wysłana z Niemiec.
rafal_rx - 2017-03-24, 20:42 Temat postu: Re: Lampa warsztatowa Fruxo, mówisz o zasilaniu 230V?????
Fruxo - 2017-03-24, 21:33
tak, chyba nie podepnę lampki pod 400 V ?
zamówiłem 10 oprawek na żarówki i to jest chyba najlepsze rozwiązanie.
Ostatnio taki zakup starczył mi na 2 lata .
rafal_rx - 2017-03-27, 09:26
Fruxo napisał/a: | tak, (....) | Odważny jesteś Trafo na 12V z odzysku ze starego UPS-a i jakąś pseudożarówkę samochodową LED mogę Ci polecić. Raz, że bezpiecznie, dwa, jak upadnie, to nie potłucze się, co najwyżej poobija. Gdybyś przejeżdżał przez R. kiedyś, mogę Ci transformator dać, nawet jeszcze oprawkę na bezp. samochodowy (z odzysku).
|
|