DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - Włamanie / wybita szyba

Pablo78 - 2008-08-08, 10:57
Temat postu: Włamanie / wybita szyba
sami-99 napisał/a:
Chociaż nr tel z ramki był konieczny, musiałem zamówić nową tylną szybę - wybita przez zazdrośników.

w nowym autku... zaraz mnie cos trafi sami!!!!! :evil: :evil: :evil:

KaS602 - 2008-08-08, 16:32

Pablo78 napisał/a:
w nowym autku... zaraz mnie cos trafi sami!!!!!

Kiedy mi po nie calym roku od zakupu ktos przetarl lewy tyl tak sie wkurwilem, ze mi piana z geby szla... Co dopiero po kilku dniach... :evil:

Mamert - 2008-08-09, 15:10

sami-99 napisał/a:
musiałem zamówić nową tylną szybę - wybita przez zazdrośników.

Jesteś pewny że wybita ? Mojemu znajomemu w Megane sedan tylna szyba sama wystrzeliła, też po paru dniach od zakupu. Oglądałem zdjęcia i ze zdziwienia szczęka mi opadła, samochód stał w garażu a szyba się najpierw wybrzuszyła na zewnątrz a później wpadła do środka auta.

sami-99 - 2008-08-10, 14:25

Mamert napisał/a:
sami-99 napisał/a:
musiałem zamówić nową tylną szybę - wybita przez zazdrośników.

Jesteś pewny że wybita ? Mojemu znajomemu w Megane sedan tylna szyba sama wystrzeliła, też po paru dniach od zakupu. Oglądałem zdjęcia i ze zdziwienia szczęka mi opadła, samochód stał w garażu a szyba się najpierw wybrzuszyła na zewnątrz a później wpadła do środka auta.

O 7.00 obudziła mnie POLICJA ( ostro walili do drzwi). Szyba na 100% wybita. Napastnicy zostawili panel od radia z innego auta. Według inspektora, który zabezpieczał auto, weszli do środka. Z bagażnika nic nie zginęło, ale według serwisu będę czekał około 2 tyg. za szybą - jedzie z Francji. Jeszcze porysali tylną pokrywę bagażnika i zderzak. Normalnie bym zabił gówniarzy - gdybym złapał. :evil:

jackthenight - 2008-08-23, 12:50

o żesz cholerka.
Właśnie, szkoda że w daciach radio jest montowane takie zwykłe wyciągalne.
Może gdyby montowali radia fabryczne na zamówienie, specjalnie jakoś zabudowane to by się gówniarzom nie opłacało otwierać auta, bo nikt by nie chciał kupić takiego radia.
Kurde ale się wkurzyłem.
A chociaż wypieli z kostek radio czy wyrwali na chama ?
Rozumiem że AC pokryje straty.

sami-99 - 2008-08-25, 11:31

jackthenight napisał/a:
o żesz cholerka.
Właśnie, szkoda że w daciach radio jest montowane takie zwykłe wyciągalne.
Może gdyby montowali radia fabryczne na zamówienie, specjalnie jakoś zabudowane to by się gówniarzom nie opłacało otwierać auta, bo nikt by nie chciał kupić takiego radia.
Kurde ale się wkurzyłem.
A chociaż wypieli z kostek radio czy wyrwali na chama ?
Rozumiem że AC pokryje straty.

Radia nie wyciągneli, nawet go nie drasneli - patrzyli prawdopodobnie do schowka (ale panel mialem w domu). Dziasiaj zrobiłem aferę w salonie bo mijają 3 tyg. a szyby nie ma. Powiedzieli, że będzie w środę (ale pewności nie mam).
AC pokryje straty.

jackthenight - 2008-08-25, 13:40

To może jednak dobrą metodą jest zostawianie auta z otwartym schowkiem. Niech
sobie ten złodziej zobaczy że panela nie ma w schowku to może odechce mu się wybijania szyby.

sami-99 - 2008-08-25, 13:59

jackthenight napisał/a:
To może jednak dobrą metodą jest zostawianie auta z otwartym schowkiem. Niech
sobie ten złodziej zobaczy że panela nie ma w schowku to może odechce mu się wybijania szyby.

Mój kolega za dawnych czasów miał malucha. Na osiedlu, na którym mieszkał, kolesie dostawali się do bagażnika i kradli koła zapasowe. Gdy napisał kartkę, że koła nie ma w bagażniku, przebili mu 4 opony i zostawili kartkę "nie bądź taki mądry"

piotrres - 2008-12-08, 18:41

Współczuję,
Mnię jakieś zwierzę miesąc temu przerysowało "do białego" klapę bagażnika i nad tylnym błotnikiem