DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Multimedia i elektronika - Media nav- jak poprawić widoczność?

Gulliver13 - 2017-05-30, 07:10
Temat postu: Media nav- jak poprawić widoczność?
Cześć!
Jak pewnie większość z Was ciągle się zastanawiam co rumuńscy inżynierowie mieli w głowie by tak felernie ustawić media nav. Chociażby to że za nisko i trzeba odwrócić wzrok od kierunku jazdy. Ale tego nie przeskoczymy.
Powiedzcie mi czy jest jakiś patent by poprawić widoczność media nav w słoneczny dzień? Jakaś naklejka czy inny wihajster. Z nawigacji i tak korzystam z telefonu ale mimo wszystko fajnie by media nav działała poprawnie ;-)

route2000 - 2017-05-30, 09:27

Folia matowa na ekran MN. Nie będzie odbicia ani odblasku.
Niektóre ekrany laptopów mają matowe ekrany co poprawia widoczność przy słońcu.

shrek - 2017-05-30, 11:37

U mnie jak ustawie podswietlanie na maxa to widac fajnie. Do wysokosci mozna sie przyzwyczajic.
jas_pik - 2017-05-30, 12:00

W Lodgy lokalizacja ekranu jest znacznie wyżej niż w DD.
Ale DD jeszcze nie został odświeżony pod tym względem - może w nowym będzie wyżej. Wg mnie powinien powędrować tam gdzie jest teraz półeczka na okulary

eplus - 2017-05-30, 13:14

Obniż maksymalnie fotel (może zacząć się bujać😊).
Cav - 2017-05-30, 17:28
Temat postu: Re: Media nav- jak poprawić widoczność?
Gulliver13 napisał/a:
Cześć!
Jak pewnie większość z Was ciągle się zastanawiam co rumuńscy inżynierowie mieli w głowie by tak felernie ustawić media nav.

W porównaniu do konkurencji nie jest aż tak źle jak piszesz.
W Sportage III mimo że nawi jest wyżej, to jest pod takim kątem, że jedyne co widać na ekranie to odbijające się słońce.

Do tego stopnia, że smartphone w dobrze wymyślonym uchwycie dużo lepiej spełnia swoją funkcję nawigacji.
Czasem designer ma widać więcej do powiedzenia niż spec od ergonomii.

Gulliver13 - 2017-05-31, 07:13

No to pozostaje zakupić folię matową. Ktoś kupował już gotową czy czeka mnie kupienie rolki i dosztukowywanie? ;-)