|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Lekkie zabrudzenia tapicerki
gfedorynski - 2017-07-13, 13:20 Temat postu: Lekkie zabrudzenia tapicerki Jedną z niewielu rzeczy, z których jestem mniej zadowolony w lodgy, jest tapicerka. W porównaniu z innymi samochodami, które znam - wcale nie z górnej półki - jest najsłabsza.
O ile łatwo doczyściłem ją po flamastrach (co należy liczyć jako duży plus), to ostatnio zaobserwowałem dziwną rzecz - brudzi się od czystej wody. Zostają nieładne plamy, jakby to nie była woda. Nie wiem, jak to czyścić, no bo jak umyć wodę wodą? Wiem, że pewnie nie była to idealnie czysta woda, ale takiego efektu się nie spodziewałem. Nie chcę robić gruntownego czyszczenia, ale pomysł z zamoczeniem całości równomiernie, żeby nie było widać różnicy wydaje mi się jednak nie do końca szczęśliwy.
Jakieś podpowiedzi?
GRL - 2017-07-13, 13:27
Pianka K2 Tapis (dostępne też w wersji z atomizerem).
Groszowa sprawa, a do amatorskiego zastosowania jest całkiem ok.
Tutaj przykład działania akurat wersji z atomizerem => https://www.youtube.com/watch?v=qavolWfwViE
majkel - 2017-07-13, 13:47
gfedorynski, wiem o czym mówisz - też zostają mi plamy w jaśniejszych miejscach.
Ja stosuję po prostu.. płyn do mycia szyb. Psikam to miejsce płynem (lub zwilżam ścierkę), później ścieram, a po wyschnięciu nie ma żadnych plam Przetestowałem to nie raz i działa.
Fruxo - 2017-07-13, 13:53
trzeba po takim myciu odkurzać bo inaczej to tylko wcieranie brudu.
hwasiele - 2017-07-13, 13:54
Polecam Shiny Garage Interior Cleaner - polecam do lekkich zabrudzeń i do czyszczenia kokpitu przed dresingiem.
gfedorynski - 2017-07-13, 16:07
To wygląda na zbyt dużą armatę na problem raczej rozmiarów muchy. Poza tym autor filmu pisze potem w komentarzach, że po wyschnięciu zabrudzenia wyszły na wierzch.
GRL - 2017-07-13, 16:19
U mnie działa, tyle, że na pierdółki.
Gdybym miał fotele tak uwalone jak na filmiku, to bym pojechał na profi pranie.
Fruxo - 2017-07-13, 16:46
ja prałem kanapę w dusterze karcherem
wysycha w 1-2 dni
luckyboy - 2017-07-13, 17:19
Tylko odkurzacz piorący reszta metod to pudrowanie syfa
arnold - 2017-07-13, 19:05
Tapis i odkurzanie u mnie zdaje egzamin.
shrek - 2017-07-13, 21:59
luckyboy napisał/a: | Tylko odkurzacz piorący reszta metod to pudrowanie syfa |
Racja. Popieram.
Jak zostaje syf po wodzie to znaczy, ze tapicerka jest juz brudna.
|
|