|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Dział techniczny - Woda przecieka przez lampę tylna do bagażnika dustera
BoloSr - 2016-11-21, 19:20
Witam
Mam problem woda zaczela mi leciec w lewej tylnej lampie czy tkos moze przerabial temat co i jak trzeba zrobic zeby bylo oki ???
Lajkonik - 2016-11-22, 07:47
BoloSr napisał/a: | Witam
Mam problem woda zaczela mi leciec w lewej tylnej lampie czy tkos moze przerabial temat co i jak trzeba zrobic zeby bylo oki ??? |
Nie do końca rozumiem stwierdzenie, że woda leci Ci w lampie. To znaczy zbiera się? Bo samo przepływanie wody przy lampie jest akurat OK, bo jest ona montowana na "rynnie" odprowadzającej wodę z dachu. Ale jak się zbiera w lampie, to znaczy, ze lampa nie jest szczelna. Jak z zewnątrz nie widać pęknięć, to zdemontuj (banalne - dwie nakrętki odkręcane gołą ręką i wypięcie wiązki przewodów) i dokładnie obejrzyj. Może wystarczy trochę silikonu i lampa jeszcze długo posłuży.
BoloSr - 2016-11-22, 16:39
Lajkonik napisał/a: | BoloSr napisał/a: | Witam
Mam problem woda zaczela mi leciec w lewej tylnej lampie czy tkos moze przerabial temat co i jak trzeba zrobic zeby bylo oki ??? |
Nie do końca rozumiem stwierdzenie, że woda leci Ci w lampie. To znaczy zbiera się? Bo samo przepływanie wody przy lampie jest akurat OK, bo jest ona montowana na "rynnie" odprowadzającej wodę z dachu. Ale jak się zbiera w lampie, to znaczy, ze lampa nie jest szczelna. Jak z zewnątrz nie widać pęknięć, to zdemontuj (banalne - dwie nakrętki odkręcane gołą ręką i wypięcie wiązki przewodów) i dokładnie obejrzyj. Może wystarczy trochę silikonu i lampa jeszcze długo posłuży. |
Źle sie wyrazilem leci za lampa tylna do srodka auta czyli leci chyba przez mocowanie :(
Lajkonik - 2016-11-23, 07:02
Jak chcesz diagnozować bez oględzin, to ja obstawiam, że nie przez mocowanie. Albo rozszczelnienie na połączeniach (klosza z tylną częścią lampy), albo pęknięcie. Tak, czy siak, najlepiej wyjąć lampę i dokładnie się jej przyjrzeć.
|
|