DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Na każdy temat - Poświąteczne refleksje

loganik - 2008-12-28, 12:26
Temat postu: Poświąteczne refleksje
Naoglądałem się różnych filmidłów z autami w rolach głównych ico widzim? :mrgreen: Limuzyny spod znaku ,,S", ruszają z miejsca i hamują z piskiem opon / a gdzie te wszystkie ABS-y, EPS-y i inne ustrojstwa co mają temu zapobiegać ?, nasze rodzime policjanty i inne dedektywy non stop gadają przez komórki w czasie jazdy - a nam się podnosi mandaty za to samo, ech, szkoda gadać, :-D no to na zdrowie :->

Pozdr, Loganik

laisar - 2008-12-28, 16:19

Witam poświątecznie (:

Ano właśnie - mają zapobiegać, ale wiesz: jak się ktoś uprze to... "i obrotowymi drzwiami trzaśnie" <;

jurek - 2008-12-28, 20:41

loganik- a jaka to byłaby atrakcja, gdyby te fury ruszały cichutko i statecznie? a jeśli chodzi o upartego to raczej jego trzasną te drzwi obrotowe. pozdr
laisar - 2008-12-28, 20:45

Cytat:
jaka to byłaby atrakcja, gdyby te fury ruszały cichutko i statecznie?

Mnie by się podobało... o, i jeszcze żeby miały autopilota (pomysł z sali - "szofera", odrzucamy jako niezorganizowany <;)

MartinPŃ - 2008-12-28, 21:24

loganik napisał/a:
Limuzyny spod znaku ,,S", ruszają z miejsca i hamują z piskiem opon

Kwestia opcji w komputerze :mrgreen:

loganik - 2008-12-29, 11:20

Kurde, tak se myślę, jak im się blokują koła przy hamowaniu, choć mają rożne ABS-y, to może ja bym mógł ustawić jakąś opcję komputra, tak, aby mi nie blokowało kół choć nie mam ABS-a??? :mrgreen: :-D :lol:

Loganik :mrgreen:

MartinPŃ - 2008-12-30, 01:36

loganik napisał/a:
Kurde, tak se myślę, jak im się blokują koła przy hamowaniu, choć mają rożne ABS-y, to może ja bym mógł ustawić jakąś opcję komputra, tak, aby mi nie blokowało kół choć nie mam ABS-a??? :mrgreen: :-D :lol:

Loganik :mrgreen:

Nie masz abs-u w Loganie? :mrgreen:

loganik - 2008-12-30, 10:22

A no nie mam, jak kupowałem były tylko bez wspomagania w tym serwisie :-(
Mariusz - 2008-12-30, 11:29

loganik napisał/a:
A no nie mam, jak kupowałem były tylko bez wspomagania w tym serwisie :-(

Proponuję Ci żebyś jechał do salonu dał w rozliczenie swój samochód a kupił nową :-P :mrgreen: Dacię

jurek - 2008-12-30, 14:19

czytałem, że abs w niektórych warunkach znacznie wydłuża hamowanie /np. pralka przed skrzyżowaniem/ u mnie przy normalnej jeżdzie jeszcze się nie włączył nigdy. a wiem, że działa, bo robiłem próbę. pozdr
loganik - 2008-12-30, 15:37

Dzięki Mariusz :-D .Tej by mi było szkoda oddać. Po 3,5 roku mam już do niej zaufanie, a wiesz jak to jest z nową/nie tylko daćką :mrgreen: /

Pozdr, Loganik

Mariusz - 2008-12-30, 16:58

loganik napisał/a:
Dzięki Mariusz :-D .Tej by mi było szkoda oddać. Po 3,5 roku mam już do niej zaufanie, a wiesz jak to jest z nową/nie tylko daćką :mrgreen: /

Pozdr, Loganik

Wiem wiem!To był taki mały żarcik z mojej strony :-)