|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Multimedia i elektronika - Model fabrycznego radia Blaupunkta
jackthenight - 2009-01-02, 01:06 Temat postu: Model fabrycznego radia Blaupunkta Czy ktoś zna model tego radia blaupunkt fabrycznego w Daciach ?
laisar - 2009-01-02, 02:33
Ono jest zdaje się robione wyłącznie dla Dacii - nie wiem, czy w związku z tym posiada "normalny" numer/nazwę modelu...
Mariusz - 2009-01-02, 12:23 Temat postu: Re: Model fabrycznego radia Blaupunkta
jackthenight napisał/a: | Czy ktoś zna model tego radia blaupunkt fabrycznego w Daciach ? |
Tak jak laisar napisał to radio robione jest wyłącznie dla Dacii.Myślę że jest robione po to aby podnieść prestiż w wyposażeniu.Wiesz radio blaupunkt,a radio Dacia to różnica przynajmniej w nazwie
laisar - 2009-01-02, 12:54
jackthenight, a do czego Ci w ogóle ten model / numer?
Np tu jest artykuł i instrukcja użytkownika po niderlandzku: http://www.dacialoganmcv.nl/?p=58 -
jackthenight - 2009-01-02, 13:06
laisar napisał/a: | jackthenight, a do czego Ci w ogóle ten model / numer?
Np tu jest artykuł i instrukcja użytkownika po niderlandzku: http://www.dacialoganmcv.nl/?p=58 - |
Tak, taką instrukcję mam po Polsku, a ja szukałem jakieś serwisówki do tego radia, bo jakoś za mało ustawień znajduję w tym radiu. Wiesz ciekawość :)
Elektroda.pl mi w tym zawsze pomagała, tylko model radia jest potrzebny :)
Poza tym chciałem zobaczyć jak się wymontowuje to radio.
Samemu też dojdę, ale z serwisówką zawsze lepiej i wygodniej. I czy potrzebuje tych wyjmaków do radia typu Blaupunkt ?
[ Komentarz dodany przez: laisar: 2009-01-02, 14:17 ]
Demontaż radia - http://www.daciaklub.pl/f...p?p=22704#22704.
Mariusz - 2009-01-02, 13:13
Jedź do Przyguckich i niech udzielą Ci informacji
jackthenight - 2009-01-02, 13:24
Mariusz napisał/a: | Jedź do Przyguckich i niech udzielą Ci informacji |
Nie :) aż tak zdeprawowany nie jestem i nie potrzebuję do przyguckich jeździć, co mniej wiedzą od nas :)
Poza tym, wolę sam do tego dojść niż do nich jechać i gadać z serwisem których wzrok mówi mniej więcej to : "czego ten żałosny klient znów chce od nas i czemu przerywa nam kawę"
Nie chcę ubliżać nikomu, ale w serwisie same "głąby" pracują, o czym przekonałem się przy alarmie, którego i tak musiałem samemu poprawiać i inaczej konfigurować. Mógłbym teraz Przyguckim szkolenia z Alarmu Cobry przeprowadzać.
wox - 2009-05-31, 21:43
To ja w tym temacie pozwolę sobie zadać takie pytanie:
czy ktoś zauważył w fabrycznym Blaupunkcie samoistne rozregulowanie się wysokich tonów? Ma to miejsce rzadko (dlatego nie zawracam sobie głowy), ale od samego początku.
jackthenight - 2009-05-31, 22:21
wox napisał/a: | To ja w tym temacie pozwolę sobie zadać takie pytanie:
czy ktoś zauważył w fabrycznym Blaupunkcie samoistne rozregulowanie się wysokich tonów? Ma to miejsce rzadko (dlatego nie zawracam sobie głowy), ale od samego początku. |
Mam to samo, i chyba we wszystkich tych radiach to występuje.
wox - 2009-05-31, 22:31
Kategoria TTTM. Czyli moje "nie zawracanie sobie głowy" jest uzasadnione. Jedna sprawę mam z głowy (już dawno chciałem o to zapytać, ale jakoś zapominałem).
KaS602 - 2009-06-01, 09:49
wox napisał/a: |
czy ktoś zauważył w fabrycznym Blaupunkcie samoistne rozregulowanie się wysokich tonów? |
Mam fabrycznego blaupunkta z mp3 i nic takiego od grudnia 2006 nie zaobserwowalem.
wox - 2009-06-01, 13:28
Jackthenight - Ty masz radio z MP3, czy bez?
jackthenight - 2009-06-01, 13:54
Ja mam z MP3. Dolegliwość naszego radia dotyczy wielu tych egzemplarzy. A przynajmniej już o tym słyszałem od któregoś innego użytkownika. Możliwe że dotyczy jakieś tam partii sprzedanych radio.
Nova - 2009-06-01, 19:16
Ale czy ktoś to już oficjalnie reklamował? I jeżeli tak - to czy to podlega naprawie czy wymianie?
mekintosz - 2010-09-12, 22:32
Czy ktos zna model radia i dane techniczne standardowego blaupunkta w sandero ? Mysle nad wymiana ale nie wiem od czego zaczac. Glosniki 4 szt to pewnie wyjdzie min 300 zl a moze wiecej. Moze wystarczy wymienic radio ? Mam clariona z citroena ale ma zielone podswietlenie ;-( Chce go na chwilke testowo podpiac, tylko czy jak wyjme blaupunkta to on sie jakos zakoduje czy zglosi jakis blad w komputerze daci ? Sorry ale w AX nie bylo takich niespodzianek - sad pytam Jesli wymiana radia duzo pomoze to sprzedam oba radyjka i kupilbym cos takiego:
http://www.clarion.com/pl...2390386185.html
marektbg - 2010-09-13, 06:55
Ten Clarion z linku jest bardzo fajny - bawiłem się w sklepie bo przyciąga oko. Co do samej wymiany nie powinno być problemów - jednak mimo, że ten fabryczny Balupunkt wygląda mało ciekawie to na pewno gra ładne i wymieniłbym raczej dobre głośniki a potem kombinował z radiem.
mekintosz - 2010-09-14, 23:27
Czy po wyjeciu blaupunkta z daci i odlaczeniu zasilania od radia aktywuje sie jakis kod, ktory skutecznie utrudnia ponowny montaz ?
jackthenight - 2010-09-15, 05:15
mekintosz jeśli masz radio ze zdejmowanym panelem to kodu żadnego nie ma, jeśli radio twoje nie ma zdejmowanego panela to kod jakiś chyba jest.
mekintosz - 2010-09-15, 17:08
Dzieki za info. Ost pytanie - czy fabrycznie instalacja radiowa, a konkretnie antenka ma koncowke typowa dla wiekszosci radi - tzw. dluga z iglica na koncu czy krotka okragla jak do blaupunkta ? Moze jest przejsciowka norm-blaupunkt ?
jackthenight - 2010-09-15, 17:21
Jeśli masz radio blaupunkt ze zdejmowanym panelem, o takie :
To wtyczka anteny wygląda tak :
Jeśli zmienisz radio to będzie potrzebny ci taki adapter ISO-DIN:
http://allegro.pl/adaptor...1219275513.html
mekintosz - 2010-09-15, 17:38
Dokladnie tego sie spodziewalem ale dzieki za potwierdzenie kupie te pierdulke do antenki i podepne swojego clariona i poslucham roznicy. Jesli bedzie wyraznie lepiej zmienie radio, jesli nie to pomysle o wymianie przednich glosnikow.
mekintosz - 2010-09-19, 22:49
Okazalo sie ze fabryczny blaupunkt gra tak sobie w porownaniu z clarionem. Moze to wina mniejszej mocy ? W kazdym razie postanowilem sprzedac oba radia i kupic inne z mp3 w kolorze pomarancz lub czerwien. Ten clarion z BT o ktorym wczesniej pisalem odpada. Obejrzalem, jakis tandetnie wykonany i info na lcd widac w zasadzie tylko na wprost. Z pozycji za kierownica na 100% nic nie zobacze. Oczywiscien radia sie glowni slucha ale czasem tez patrzy na nie
Ammianus - 2010-09-20, 15:28
@jackthenight
To radio z twojego zdjecia jest radiem seryjnie montowanym w Sandero?
Jakim cudem na jeżdzie testowej nie rzucilo mi sie to w oczy?
A moze teraz pakują cos innego?
Pytam, bo dopiero czekam na swoją
krakry1 - 2010-09-20, 16:32
Ammianus napisał/a: | Jakim cudem na jeżdzie testowej nie rzucilo mi sie to w oczy?
| Patrzyłeś zapewne jak każdy kierowca na drogę.
Ammianus - 2010-09-20, 17:48
krakry1 napisał/a: | Ammianus napisał/a: | Jakim cudem na jeżdzie testowej nie rzucilo mi sie to w oczy?
| Patrzyłeś zapewne jak każdy kierowca na drogę. |
Droga często mnie rozprasza, i przez nią nie mogę się skupić na kolankach pasażerki.
A ty jakie masz radyjo?
krakry1 - 2010-09-20, 18:16
Też budżetowe - ale ja "nie audiofil" jestem z niego zadowolony.
Ammianus - 2010-09-20, 18:19
Mi bardziej chodzilo o to, czy jest ono równie "piękne" jak to ze zdjec powyzej, czy moze jest jakos wbudowane w przyjemny dla oka sposób?
Masz tą samą wersje wyposażenia, ten sam rocznik, wiec jest duza szansa, ze bedziemy mieli to samo
laisar - 2010-09-20, 19:10
Nie ma w Dacii wersji "wbudowanych", jak to bywa w innych markach - choć niektóre mają zdejmowane panele, a inne nie. Wszystkie jednak to de facto standardowe radioodtwarzacze typu 1DIN.
krakry1 - 2010-09-20, 19:12
Moim zdaniem jest lepiej wbudowane (estetyczniej wpasowane) niż na zdjęciu powyżej. A wygląda dokładnie tak:
mekintosz - 2010-09-20, 20:21
Tak dokladnie wyglada radio z Sandero 2009r.
http://picasaweb.google.c...eat=directlink#
Ammianus - 2010-09-20, 21:36
orajt, nie jest źle. Chociaz mogloby byc lepiej
Daniel89 - 2011-09-09, 11:52
Witam, przepraszam za odgrzanie kotleta, ale potrzebuje inf o tym radiu Blaupunkt, da radę zmienić w nim podświetlenie??, ma to radio regulacje takie jak w standardowych modelach Blaupunkta, tj. bas, treble, głosniki przód, tył, prawo, lewo, jakieś barwy dźwięku. 8 głośników powinno obsługiwać widząc po kostce z tyłu, aux też idzie podpiąć. Szukam radia do starego Passata i ładniejsze będzie ciężko znaleźć. Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum :)
mekintosz - 2011-09-11, 20:31
Fabrycznie nie da sie ale mozna kombinowac z rozebraniem i wymiana zaroweczki/diody na inny kolor. Ten pomarancz nie jest zly - pasuje do calosci iluminacji daci. Zas do paska pewnie juz mniej
Daniel89 - 2011-09-11, 22:24
Dzięki kolego, o fabrycznych zmianach wiem, jeśli da radę przelutować diody to ok. U mnie w aucie podświetlenie jest czerwone, więc może jakoś znośnie będzie wyglądało, ewentualnie oddam do serwisu RTV. A odnośnie tych ustawień można prosić o jakieś inf??, aktualnie mam inny model Blaupunkta ale biało podświetlony wyśw. strasznie razi w nocy, potrzebuję coś bardziej stonowanego, jak wygląda sprawa jasności podświetlenia w tym radiu??
mekintosz - 2011-09-12, 01:03
Chyba nie ma takiej opcji, ew. moze dziala tzw, dimmer, przy wlaczeniu swiatel. W oryg. instrukcji nic nie napisali o reg jasnosci.
jackthenight - 2011-09-12, 09:05
W fabrycznym radiu Blaupunkta jasność wyświetlacza przygasa po włączeniu świateł pozycyjnych.
Daniel89 - 2011-09-12, 09:24
To o opcji przygasania nie wiedziałem. Wczoraj udało się nabyć tego blaupunkta, jak przyjdzie to zobaczymy co i jak :)
Podziękował za pomoc :)
maciek - 2011-09-12, 10:44
a jak ten blaupunkt nazywa ?
Daniel89 - 2011-09-12, 11:53
Teraz kupiłem takie, nazwy nie znam bo nigdzie jej nie można znaleźć
a wcześniej miałem takie
Daniel89 - 2011-09-20, 21:17
No i radio jest już u mnie, ogólnie fajne tylko kilka rzeczy mi w nim nie pasują i nie wie czy tak ma być, czy może mam wadliwy model, a więc:
- po wyciągnięciu klucza ze stacyjki i ponownym jego włożeniu po kilkunastu minutach radio samo się nie włącza, trzeba je ręcznie włączyć, tak ma być, czy coś jest nie tak??
- przy używaniu MP3 po wyłączeniu radia kasuje się ostatnia z pamięci i zaczyna się od pierwszej piosenki, tak ma być??
Jak wyciągnę i włożę klucz od razu to radio normalnie się włącza wraz ze stacyjką. Wcześniejsze radio zawsze włączało się ze stacyjką, MP3 zawsze przy włączeniu wracały do ostatniej słuchanej piosenki.
Z góry dziękuję za pomoc :)
bebe - 2011-09-20, 21:24
Daniel89 napisał/a: | No i radio jest już u mnie, ogólnie fajne tylko kilka rzeczy mi w nim nie pasują i nie wie czy tak ma być, czy może mam wadliwy model, a więc:
- po wyciągnięciu klucza ze stacyjki i ponownym jego włożeniu po kilkunastu minutach radio samo się nie włącza, trzeba je ręcznie włączyć, tak ma być, czy coś jest nie tak?? |
Coś jest nie tak, normalnie włącza się samo niezależnie od czasu.
Daniel89 napisał/a: | - przy używaniu MP3 po wyłączeniu radia kasuje się ostatnia z pamięci i zaczyna się od pierwszej piosenki, tak ma być?? |
Nie, zawsze pamięta ostatni utwór.
Albo coś z radiem, albo coś z podłączeniem (podtrzymanie zasilania po wyłączeniu stacyjki).
Daniel89 - 2011-09-20, 21:39
Tak właśnie mi się wydaje że coś z podtrzymaniem będzie, wcześniej nie było problemów z kilkoma odbiornikami, ale w tym modelu jest pewnie w innym pinie podtrzymanie. Macie może rozpiskę pinów w tym radiu??
bebe - 2011-09-20, 21:52
Daniel89 napisał/a: | Macie może rozpiskę pinów w tym radiu?? |
W nim jest standardowa kostka ISO, z poprawką na Blaupunkta. Przeczytaj ten post i następny.
Daniel89 - 2011-09-20, 22:04
Dzięki serdeczne, z tego wynika że plus stały czyli podtrzymanie z pinu 4 poszło na 7 gdzie w standardowej kostce ISO jest plus po stacyjce. Więc wystarczy tylko zamienić miejscami kable i będzie wszystko tak jak ma być??
bebe - 2011-09-20, 22:36
Daniel89 napisał/a: | Dzięki serdeczne, z tego wynika że plus stały czyli podtrzymanie z pinu 4 poszło na 7 gdzie w standardowej kostce ISO jest plus po stacyjce. Więc wystarczy tylko zamienić miejscami kable i będzie wszystko tak jak ma być?? |
Na zdrowy chłopski rozum - tak, ale nie powołuj się na mnie, bo nie znam się na tym zupełnie. :) Jeśli masz możliwość, to sprawdź jakimś miernikiem, bo nie chcę mieć Cię na sumieniu. ;) Jeśli nie masz możliwości, to może wstrzymaj się z zamienianiem do chwili, aż wypowie się tutaj ktoś bardziej kumaty.
Daniel89 - 2011-09-20, 22:45
bebe napisał/a: |
Na zdrowy chłopski rozum - tak, ale nie powołuj się na mnie, bo nie znam się na tym zupełnie. :) Jeśli masz możliwość, to sprawdź jakimś miernikiem, bo nie chcę mieć Cię na sumieniu. ;) Jeśli nie masz możliwości, to może wstrzymaj się z zamienianiem do chwili, aż wypowie się tutaj ktoś bardziej kumaty. |
Sprawdzę to miernikiem, ale raczej będzie tak jak piszesz, 4 zamienione z 7, u mnie właśnie brak podtrzymania powoduje wcześniej wspomniane problemy, jak dostanie dwa plusy to działa normalnie, jak by były inne piny zamienione to pewnie by się już spaliło :)
Kiedyś chyba z VDO miałem podobny problem, ale to radio miałem tylko 2 dni więc mi nie zależało.
W oryginale Daci przynajmniej ustawione stacje radiowe oraz inne ustawienia zapamiętuje pomimo braku podtrzymania, co jest dla mnie wielkim plusem.
Dodam jeszcze że wcześniej opisane przyciemnianie wyświetlacza działa i u mnie (czyli Passat B4), jak zrobię z tymi pinami to napiszę co i jak.
Jeszcze raz serdeczne dzięki Kolego za pomoc :)
Pozdrawiam.
Daniel89 - 2011-09-21, 16:38
Witam, z radiem już wszystko ok, wystarczyło tylko zamienić miejscami piny w kostce podtrzymanie z 4 na 7 a plus po stacyjce z 7 na 4 i wszystko działa tak jak powinno.
Pozdrawiam :)
jaru - 2011-11-11, 12:00
Witam,
Nie mam Dacii i dlatego zawitałem na to forum - czy ktoś pomoże zidentyfikować model tego radia?
Ono jest ponoć opcjonalnie montowane w Dacii Sandero i Duster i jest tworem Blaupunkta - ja nabyłem je za niewielkie pieniądze używane, wsadziłem je do Twingo i pięknie działa łącznie ze sterowaniem pod kierownicą.
Wprawdzie radio w sumie jest proste, ale przydałaby mi się instrukcja obsługi, bo czasem są tam opisane jakieś przydatne, a ukryte funkcje.
Druga sprawa to gniazdo anteny - jest dość nietypowe:
Czy to jest jakiś patent Blaupunkta lub Renault, czy też jest szansa na zakup wtyczki lub adaptera w jakimś sklepie? Na razie nie udało mi się znaleźć. Podejrzewam, że w ASO będzie, ale jak zwykle drogo.
Z góry uprzejmie dziękuję i pozdrawiam!
eplus - 2011-11-11, 12:40
To nie może być Blaupunkt - Blaupunkt wyświetliłby "Breslau"
Blaupunkt dawniej był marką Grundiga, Grundig od paru lat należy do Turków...
To surowe wzornictwo z serii VW alfa, beta, gamma zawsze mnie przygnębiało, już wolę chińskie fajerwerki i wodotryski.
CD w samochodzie to wg mnie przeżytek, chyba, że ktoś potrzebuje, odróżnia i docenia samplowanie 128bitx44kHz.
jaru - 2011-11-11, 12:52
Mój zamysł był ogólnie taki, żeby było radio z Mp3, brzydkie, fabryczne i bez zdejmowanego panelu
Co do informacji, że jest to Blaupunkt, to mam ją m. in. z tej strony: http://www.autoevolution....image-4469.html
laisar - 2011-11-11, 14:51
http://www.daciaklub.pl/f...p?p=22694#22694
jaru - 2011-11-11, 16:11
Na innym forum dostałem info, że ten model to BP8052, ale mimo tego, nie potrafię nic znaleźć na jego temat.
jackthenight - 2012-01-13, 21:16 Temat postu: opcje w radiu Blaupunkt / fabrycznym / starszy model A ja w tym radiu, znalazłem dwie ukryte funkcje.
Pierwsza :
Przed włączeniem radia wcisnąć klawisze 2 i 5, a następnie trzymając je wcisnąć przycisk włączający radio na parę sekund.
Włączy się radio w jakimś trybie testującym, klawisze 1, 2, 3 włączają jakieś funkcje testujące.
Druga :
Przed włączeniem radia wcisnąć klawisze 3 i 6, a następnie trzymając je wcisnąć przycisk włączający radio na parę sekund.
Widać że pokazuje się jakiś tryb testujący z napisem "TEST ROAD". Obok nazwy stacji jakieś numery będą się zmieniać, jakby siła sygnału czy coś takiego.
Są dwie dodatkowe opcje w Menu :
HiCut = 0 lub 1 (domyślnie 1).
HiCut to opcja która w przypadku słabego sygnału ogranicza/wycina wysokie tony.
Powinna poprawiać jakość odbioru w przypadku gorszego sygnału radiowego.
Jednak w tym budżetowym radiu ta funkcja właśnie może powodować problem, że czasem radio włącza się bez wysokich tonów - co jest znane innym użytkownikom tego modelu radia.
Możliwe, że ustawienie opcji HiCut = 0 rozwiążę problem braku wysokich tonów przy włączaniu radia.
Druga opcja to : SHARX = ON / OFF (domyślnie ON)
Za pomocà funkcji SHARX, w bardzo szerokim zakresie, można automatycznie wyeliminować zakłócenia wprowadzane przez nadajniki pracujące z dużą mocą na zbliżonych częstotliwościach (tylko FM[UKF]). Dlatego, na obszarach o dużej gęstości
nadajników pracujących na zbliżonych częstotliwościach, należy włączyć funkcję SHARX.
arostok - 2012-03-11, 18:55 Temat postu: radio blaupunkt czy wie ktos jaki jest montowany fabrycznie model radia blaupunkt do daci sandero stepway 2011 r.??
poszukuję panelu do takiego radia i chętnie go kupię, gdyby ktoś chciał sie go pozbyć:))
jackthenight - 2012-03-11, 19:06
To masz radio bez panela ?
Nie obraź, się ale przeważnie takie właśnie radia bez panela pochodzą z kradzieży.
Chyba, że poprzedni właściciel auta zgubił panel, ale to mało prawdopodobne.
laisar - 2012-03-11, 19:22
http://www.daciaklub.pl/f...p?p=22694#22694
chriskb - 2012-03-11, 19:29
Zaraz z kradzieży, panel mógł się uszkodzić a nawet zaginąć. Z moich obserwacji to zjawisko często występuje nie uwłaczając u płci pięknej. Podam kilka przykładów z praktyki:
1. Używanie pilnika do paznokci aby panel wyjąć, bo łatwiej jest to zrobić niż zapamiętać, gdzie trzeba nadusić, aby sam odskoczył.
2. Przy panelach z symetrycznie umiejscowionym połączeniem częste próby wkładania na siłę ale z odwróceniem o 180°
3. Chowanie do torebki i następnie ze zmianą kreacji zmiana torebki i panel ginie wraz z torebką w przepastnych garderobach.
4. Wrzucanie panelu do siatki z zakupami, gdzie akurat produkty są bardzo wilgotne i po włożeniu do radia wilgoć zwiera styki i panel często jest do wyrzucenia.
itd.
czaju - 2012-03-12, 16:45
a może w drugą stronę - radio zostało, a panel zajumali :D
ja mam kompletne radio z MP3 z 2008roku i nie używam wogóle ;)
Domel - 2012-08-25, 23:14
próbował ktoś podpiąć do firmowego Blaupunkta AUX-IN? Bo z tego co widzę kostkę C (pin 18, 19, 20 ) http://www.tehnomagazin.c...Connector-1.htm do tego by się nadawały. I jak później na takiego AUXa się przepiąć z menu radia? .)
marchew - 2014-10-09, 23:25
Jak w tym radiu Blaupunkta ręcznie wyszukać i ustawić konkretną częstotliwość?
Chodzi mi o częstotliwość, która będzie zgodna z transmitterem mp3.
Na automacie wyszukiwanie przelatuje przez całą skalę zatrzymując się tylko w miejscach, gdzie są stacje.
mekintosz - 2014-10-10, 18:26
Włącz transmiter, na pewno znajdzie sygnał
marchew - 2014-10-14, 19:25
Coś tam wcisnąłem przypadkiem i tak udało się ustawić potrzebną częstotliwość ;).
marchew - 2014-12-16, 13:01
Hm, jednak coś mi nie wychodzi, więc proszę o pomoc lub wskazówki.
Jak w tym radiu Blaupunkta ręcznie wyszukać i ustawić konkretną częstotliwość?
Muszę np. wyszukać 102,00. Jak to zrobić?
Na automacie wyszukiwanie przelatuje przez całą skalę zatrzymując się tylko w miejscach, gdzie są stacje.
Ajgor - 2014-12-16, 19:12
Większość fabrycznych odbiorników manualne wyszukiwanie stacji ma w największym pokrętle.
Bartosz81 - 2015-05-15, 09:04
Mam radio fabryczne z MP3, Blaupunkt.
Bezpiecznik z tyłu to 10A, więc sprzęt pewnie dysponuje potworną mocą rzędu 10W/głośnik...
Warto wrzucić wzmacniacz pod to radio? Nie chcę masowania wątroby basem, zależy mi po prostu na poprawnym odtwarzaniu muzyki. Głośniki włożyłem już odseparowane z przodu i wytłumiłem drzwi , mocy mają 30W RMS. Tylne głośniki odłączyłem bo ryczały zamiast grać.
Nikita_Bennet - 2015-05-25, 15:36
bebe napisał/a: | Daniel89 napisał/a: | Macie może rozpiskę pinów w tym radiu?? |
W nim jest standardowa kostka ISO, z poprawką na Blaupunkta. Przeczytaj ten post i następny. |
Odgrzebuję temat.
W pandzie mam stare JVC KD-G312 - lubię te radio.
W loganie mam ALPINE CDE-120R - gra bo gra.
Chciałbym je zamienić miejscami i ....
Alpine w pandzie gra ale JVC w loganie już nie. Uruchamia się (słychać mechanizm) i nie idzie go włączyć.
Ktoś może wie o co biega?
W loganie alpina jest podpięta jakąś przelotką zakończoną taką wtyką jak gniazdo JVC.
Gość - 2015-05-30, 12:52
witam, bardzo możliwe że już niedługo będę użytkownikiem Dacii Sandero - jesli dobrze dopatrzyłem to w mojej przyszłej Dacii jest standardowe radio blaupunkta - mam dość słabe zdjęcię wnętrza ale na to wygląda - to Dacia z 2010 r - mam pytanko do tego radia - czy ono odtwarza plyty z plikami mp3? czy jest wejście AUX?
nie wiem też czy w moim przyszłym aucie jst jakieś sterownie przy kierownicy do radia, ale załóżmy, że tak jest - czy po wymianie radia da radę zrobić tak by nowe też było obsługiwane przy pomocy tego sterowania? Dziękuję z góry
Józef - 2015-05-30, 16:52
Płyty z plikami mp3 odtwarza, natomiast przełącznika pod kierownicą nie ma .
Domel - 2015-09-20, 21:33
ostatnio rozmawiałem ze znajomym, kupił Sanderke jakieś 2 lata temu i chwalił sobie radio fabryczne z BT. Co to za model pakowali? Bo irytuje mnie już transmiter FM i chętnie bym zakupił coś co odtworzymi mp3 z usb i ew. po BT z telefonu
route2000 - 2015-09-21, 08:14
Domel napisał/a: | ostatnio rozmawiałem ze znajomym, kupił Sanderke jakieś 2 lata temu i chwalił sobie radio fabryczne z BT. Co to za model pakowali? Bo irytuje mnie już transmiter FM i chętnie bym zakupił coś co odtworzymi mp3 z usb i ew. po BT z telefonu |
Normalne radio fabryczne DACIA PLUG&RADIO (radioodtwarzacz CD MP3, Bluetooth, z pilotem do ster., USB/jack w panelu radia) ewentualnie MEDIA NAV (sys. multimed.: nawigacja, radiood., Bluetooth, z pilotem ster. (USB/jack w panelu radia).
Takie radia można poszukać na allegro lub na OLX...
Domel - 2015-09-21, 10:35
kurcze, ale widze ze to na 2U jest nie na 1U. W moim Loganie nie zamontuje, chyba muszę poszukać czegoś nie Daciowego .(
route2000 - 2015-09-22, 08:23
Spróbuj zalukać na google inną ramkę na 2DIN do Logana. Może masz po prostu miejsce za ramką 1DIN (w środku)? Zazwyczaj robią tak, że masz miejsce 1DIN na radio, a drugie masz jakby schowek. Jak nie to pozostaje tylko zakup innego radia odpowiadającemu temu parametrowi.
d3mol3k - 2015-09-22, 08:39
Domel napisał/a: | kurcze, ale widze ze to na 2U jest nie na 1U. W moim Loganie nie zamontuje, chyba muszę poszukać czegoś nie Daciowego .( |
W Daciach jest jeszcze takie (rzadko spotykane):
Domel - 2015-09-25, 09:56
d3mol3k napisał/a: | Domel napisał/a: | kurcze, ale widze ze to na 2U jest nie na 1U. W moim Loganie nie zamontuje, chyba muszę poszukać czegoś nie Daciowego .( |
W Daciach jest jeszcze takie (rzadko spotykane):
Obrazek |
wygląda dobrze, a wiesz może co to dokładnie za model?
DrOzda - 2015-09-25, 12:05
Podobno jeszcze to montowano 1DIN:
http://olx.pl/oferta/radi...html#e27268c6dd
|
|