|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Przegląd mediów o Dacii - Takie [nie] będzie Sandero
luckyboy - 2017-10-17, 21:38 Temat postu: Takie [nie] będzie Sandero Jak dla mnie bomba, pojeżdżę jeszcze 2 lata Golfem i kupuję nowe Sandero Coś czułem, że będzie ładny projekt i nie myliłem się. Dobrze, że wstrzymałem się z zakupem obecnej generacji.
Sandero III
laisar - 2017-10-17, 22:36
"Auto Śmieć"? No to już wiadomo jak na pewno nowe sandero NIE będzie wyglądać - mają długą i niechwalebną tradycję publikowania renderów od czapy.
Michał B24 - 2017-10-18, 06:31
Ładne, obecne Clio też ładne i bardzo podobne. Zanim kupiłem Sandero, przymierzałem się do Clio IV 0.9TCe, zakup od pracownika dealera, przebieg 3km, w sumie był ze 3 tysiące droższy. Miał Navigacje, no wypasiony był. Ale na tyle ciasny i twarde zawieszenie, że SS wygrało.
Jak dla mnie spora utrata funkcjonalności.
pixa - 2017-10-18, 06:58
Ładnie się prezentuje Większe wcale nie musi być jak dla mnie. Oby też nie podrożało za bardzo
gregorisan - 2017-10-18, 07:36
Za ładny - nie może być. Kto by wtedy kupował nowego Dustera
Spójrz choćby na klamki i brak wystającego zamka - toż to prawdziwa przewrót, rewolucja
DrOzda - 2017-10-18, 08:34
Przeczytałem:
".... dwa doładowane benzyniaki o pojemności 1.0 i 0,9 litra. Ich moc wynosi odpowiednio 75 i 95 KM ...."
i już wiem że artykuł pisał kompletny kretyn bez krzty zdrowego rozsądku.
BTW: nie kopiuj zakupionych ebooków bez anonimizacji bo jest tam widoczny numer zamówienia....
luckyboy - 2017-10-18, 09:42
DrOzda napisał/a: | BTW: nie kopiuj zakupionych ebooków bez anonimizacji bo jest tam widoczny numer zamówienia.... |
Zamieszczam pliki znalezione w sieci.
luckyboy - 2017-10-18, 09:52
Michał B24 napisał/a: | Ładne, obecne Clio też ładne i bardzo podobne |
Być może to to samo auto po lekkim przemodelowaniu, bo proporcje zgadzają się, wykorzystają jeszcze raz model schodzący z rynku.
GRL - 2017-10-18, 10:04
No ręki sobie uciąć nie dam, ale na 95% te zdjęcia się przewinęły przez forum i chyba nawet ktoś wklejał z czego została zrobiona przeróbka w fotoszopie.
Reasumując - nowe Sandero NA PEWNO NIE będzie tak wyglądać.
xarek - 2017-10-18, 10:31
Tak gdzieś już to widziałem. Co nie zmienia faktu że jest to dość ciekawa propozycja
luckyboy - 2017-10-18, 12:57
GRL napisał/a: | No ręki sobie uciąć nie dam, ale na 95% te zdjęcia się przewinęły przez forum i chyba nawet ktoś wklejał z czego została zrobiona przeróbka w fotoszopie.
Reasumując - nowe Sandero NA PEWNO NIE będzie tak wyglądać. |
Sprawa wyjaśniła się link - jestem załamany
Dymek - 2017-10-18, 13:52
Dokładnie te obrazki śmigają na Youtube od paru miesięcy i nikt tego nie brał poważnie.
Szczerze- gdyby miało to tak wyglądać, to ja wolę obecną generację. Jest przynajmniej charakterystyczna, bo to co widać na wizualizacji zbliża się wyglądem do innych marek.
luckyboy - 2017-10-18, 16:33
Dymek napisał/a: | Dokładnie te obrazki śmigają na Youtube od paru miesięcy i nikt tego nie brał poważnie.
Szczerze- gdyby miało to tak wyglądać, to ja wolę obecną generację. Jest przynajmniej charakterystyczna, bo to co widać na wizualizacji zbliża się wyglądem do innych marek. |
Gdyby kolejna generacja wyglądała jak na foto, to w końcu ten model stałby się cywilizowany Skoda też zaczynała od Felici
Dar1962 - 2017-10-18, 17:29
"Cywilizowanie" w praktyce oznacza podwyżkę ceny auta. W przypadku nowego Dustera zakończy się to skokiem ceny wersji podstawowej o circa 3-4 tys zł, a ceny wersji najbogatszej nie sposób obecnie nawet w przybliżeniu określić, ale pewnie poszybuje gdzieś w pobliże 80 tys. Cywilizowanie Skody doprowadziło do zrównania cen z VW. Niekoniecznie więc w tym przypadku zrównanie cen z Renault musi oznaczać sukces. Miało być prosto i tanio.
pixa - 2017-10-18, 17:45
I niech tak zostanie! Szkoda, że Ford wycofał Ka za 30.000 z klimą, bo auto zaczęło bić rekordy sprzedaży :D Strzelili sobie w stopę. Mam nadzieję, że Dacia nie zrobi tego samego
GRL - 2017-10-18, 20:10
jakby ktoś pytał jaki model stanowił bazę do fotoszopowania =>
Dymek - 2017-10-19, 09:32
luckyboy napisał/a: | Gdyby kolejna generacja wyglądała jak na foto, to w końcu ten model stałby się cywilizowany Skoda też zaczynała od Felici |
I to są właśnie różne gusta, które szanować trzeba... Skoda to dla mnie świetny przykład- jedyną rzeczą, która mogłaby mnie skłonić do zakupu nowej Skody byłaby super niska cena. Wyjątkiem był Roomster, miał "to coś"- takie charakterystyczne konstrukcje lubię.
Dyziek - 2017-11-02, 21:57
Byleby zmienili środek... :(
Jeździłem ostatnio Lodgy i Sandero Stepway. Kurczę, nie wiem czemu, ale w Lodgy ta decha ładniej wygląda, jak w Sanderce... Niby 99,5% to samo, a jednak nie do końca.
ejayy - 2017-11-03, 14:10
Sandero potrzebuje lepiej wyciszonego wnętrza i lepszej skrzyni biegów. Cała reszta jest idealna jak na "ekonomiczny hatchback" dla mas. Mój Sandacz z 2014 na pewno czeka na nową serię z niepokojem :P
pixa - 2017-11-03, 16:16
Zgadzam się, choć co do skrzyni, to przełożenia są niezłe. Gorzej z precyzją.
kn - 2017-11-15, 21:39
Mam nadzieję, że gdy pojawią się już prawdziwe wizualizacje nowej wersji, powiem "nie ma przebacz, tym razem kupujemy" :). Ale to za kilka lat, jak się Kijanka wyjeździ.
Michał B24 - 2017-11-15, 21:48
Nie wiem, co macie do tej skrzyni. Wajcha jest długa, to i precyzja może mniejsza, ale jest całkiem OK.
Tak, jeździłem BMW, to inna bajka, ale Dacia to zupełnie inny cel auta...
Kauris - 2017-11-15, 22:50
Może to problem 1.2 16v (zawieszenia silnika, podtrzymania obrotów). Zobacz sobie kto narzeka...
Źle się jeździ czymś co "trzeba" kręcić wysoko, a co nie lubi zmiany biegów powyżej 4k. Tryb emeryta [ON] [LOCK] i da się z tym żyć ;)
Michał B24 - 2017-11-16, 07:23
Może w istocie 1.2 wolno schodzi z obrotów. Trudno nazwać ta skrzynię sportową, ale nie haczy, biegi wchodzą lekko, z kliknięciem.
|
|