DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Gorące przyciski

Fuzzy - 2007-09-20, 19:39

laisar napisał/a:

Za to poza obwodem wentylacji całkiem dobrze grzeje cały silnik - chyba izolacja termiczna pomiędzy nim a kabiną nie jest zbyt dobra...

Właśnie - mam pytanie - czy u was podczas jazdy środkowa konsola (przyciski od szyb, świateł awaryjnych, radio i cała reszta rzeczy tam zamontowanych) stają się gorące (bo dotychczas myslałem, że po prostu w moim egzemplarzu nie zamontowali jakiegoś tam kawałka izolacji)

laisar - 2007-09-20, 21:12

Owszem, mocno się grzeje.
MartinPŃ - 2007-09-20, 23:01

Nie zauważyłem dotychczas, chyba że tylko w MCV-kach tak jest ;-) .
KaS602 - 2007-09-21, 01:26

Fuzzy napisał/a:
... stają się gorące ...

Goracym bym tego nie nazwal, raczej cieplym.

Black Eryk - 2007-09-21, 11:09

Fuzzy napisał/a:
laisar napisał/a:

Za to poza obwodem wentylacji całkiem dobrze grzeje cały silnik - chyba izolacja termiczna pomiędzy nim a kabiną nie jest zbyt dobra...

Właśnie - mam pytanie - czy u was podczas jazdy środkowa konsola (przyciski od szyb, świateł awaryjnych, radio i cała reszta rzeczy tam zamontowanych) stają się gorące (bo dotychczas myslałem, że po prostu w moim egzemplarzu nie zamontowali jakiegoś tam kawałka izolacji)

Grzeją się ale wg mnie to od żarówek.

Yoda - 2007-09-22, 20:31

Fuzzy napisał/a:
Właśnie - mam pytanie - czy u was podczas jazdy środkowa konsola (przyciski od szyb, świateł awaryjnych, radio i cała reszta rzeczy tam zamontowanych) stają się gorące
Przyciski ciepłe, pewnie od żaróweczek, a radioodbiornik, owszem, ma gorący radiator z tyłu, ale raczej jest to normalne. Radio mam w kieszeni - inaczej pewnie nie zwróciłbym na to uwagi.
Fuzzy - 2007-09-23, 08:21

Black Eryk napisał/a:

Grzeją się ale wg mnie to od żarówek.

O tym nie pomyślałem - ale faktycznie, przecież cały czas jeździ się na światłach :-)

Dzięki wszystkim za odpowiedzi :-D

Black Eryk - 2007-09-25, 09:47

Spoko po to jest forum :)