|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Kredyt, leasing, ubezpieczenie - Assistance - Polska i Europa - jaki?
pixa - 2017-11-07, 09:53 Temat postu: Assistance - Polska i Europa - jaki? Potrzebny mi porządny assistance na Polskę i Europę. Z autem zastępczym w przypadku awarii oraz holowaniem albo do miejsca zamieszkania albo przynajmniej 1000 km. Ktoś coś poleci? Najlepiej jak najtaniej Chciałbym wydać około 350 zł jakby się dało.
wuju - 2017-11-07, 19:54
Ja miałem assistance w Generali wersja lux i jest ok W Polsce w przypadku awari holowanie d najbliższego ASO natomiast w przypadku kolizji do wybranego ASO. W przypadku Europy holowanie do najbliższego ASO. Co do ceny to nie wiem bo miałem to w pakiecie.
wieza - 2017-11-08, 13:00
ja mam coś takiego dodatkowego dokupione https://mleasing.pl/ubezpieczenia/assistance/ do ubezpieczenia OC,AC,NNW
Juz raz korzystałem dostałem roczną octawie kombi w ciagu 1,5h od holowania auta :)
Ps w tej cenie za 350zł to moim zdaniem nic nie znajdziesz a holowanie to przewaznie robia do najbliższego ASO
zwirz - 2017-11-09, 13:04
Ja mam Hestia Car Assistance w wariancie prestiż. Dopłacałem 250zł w porównaniu do niższej wersji.
na terytorium Rzeczpospolitej
Polskiej bez limitu, dodatkowo poza
Polską limit 1000 km
(limity łączą się)
holowanie pojazdu
– organizacja i pokrycie kosztów załadunku pojazdu na pojazd pomocy drogowej,
transportu z miejsca wystąpienia wypadku na odległość przewidzianą w wybranym wariancie do miejsca
wskazanego przez Ubezpieczonego i rozładunek ubezpieczonego pojazdu z pojazdu pomocy drogowej.
W przypadku holowania na większą odległość koszty holowania powyżej limitu pokrywane są przez
Ubezpieczonego. Do każdego zaistniałego wypadku przysługuje jedno holowanie;
pixa - 2017-11-09, 17:01
Ta Hestia brzmi spoko : -)
sobol1976 - 2018-01-04, 16:32
PZU Assistance "Pomoc w drodze" PWD SUPER PL + EU z dodatkowym rozszerzeniem limitu holowania do 1200km (do granicy PL, a nstępnie w Polsce bez limitu). Na mojej tegorocznej kalkulacji ubezpieczenia mam to wyszczególnione jako 330 PLN. Czyli pewnie jest to kwota dopłaty do standardowego "darmowego" Assistance od PZU które dodają do AC.
|
|