DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział ogólny o daciach - Lista podzespołów objętych gwarancją

Black Eryk - 2007-10-12, 06:55
Temat postu: Lista podzespołów objętych gwarancją
Czy ktoś ma może listę takich podzespołów i na ile km przebiegu dają na nie gwarancje?

Bo dzisiaj pytałem się o swoje amory i powiedzieli że gwarancja jest ale na amory tylko do 30000 km :-/ . Jakby ktoś znał elementy nie objęte gwarancją to też jestem zainteresowany :)

Andrzej - 2007-10-12, 07:35

Ja jak wymieniłem amorki w swoim cieniasie to w gwarancji mi napisali, że nie obejmuje ona "naturalnego zużycia".
Black Eryk - 2007-10-12, 07:43

Ale pewnie gdyby padły z przeczyn naturalnych do 30000 to pewnie by Ci je wymienili - bo to chyba troszkę mało jak na amorki ;). Miałem w Fordzie Sierra amory z 92 roku i w 2005 roku miały sprawność na przodzie około 72% do 74%, a co do przebiegu to sierka zrobila na nich ponad 300 tysiecy km. A tu w Daci mam sprawność na przodzie 61% - ale jestem pewien że gdybym podjechał z nimi gdzie indziej do sprawdzenia to pewnie wyszło by więcej, lub mniej ale to pewnie tylko w Norauto :-P
Karpiu66 - 2007-10-12, 13:17
Temat postu: Re: Lista podzespołów objętych gwarancją
Black Eryk napisał/a:
Czy ktoś ma może listę takich podzespołów i na ile km przebiegu dają na nie gwarancje?

Bo dzisiaj pytałem się o swoje amory i powiedzieli że gwarancja jest ale na amory tylko do 30000 km :-/ . Jakby ktoś znał elementy nie objęte gwarancją to też jestem zainteresowany :)

Na pewno nie obejmuje poduszki skrzyni biegów :-x
130zł :-?

Black Eryk - 2007-10-15, 07:48

No to widze że przeginają, za chwile się okaże że gwarancja nic nie obejmuje :(
fwkot - 2007-10-18, 10:44

Jedynym pewnikiem jest że gwarancja obejmuje gwarancje.
Poza tym nic nie jest pewne.