DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Powitania - Powitanie

hbm - 2009-01-11, 11:27
Temat postu: Powitanie
Witam wszystkich forumowiczow na dniach odbieram Dacie MCV kombi w wersji LAUREATE 1,6 87 7- miejscowa.W cenie zakupu dostalem 2 poduszki ,klime ,komputer pokladowy,lakier metalik ,centralny zamek, elektryczne szyby i lusterka, radio ,swiatla przeciwmgielne ,ABS wspomaganie kierownicy ,relingi dachowe.

Teraz kilka pytan prosze forumowiczow o odpowiedz
1, slyszalem ze diler przy odbiorze powinien mi dac bon serwisowy i czy jakby nagle zapomnial mam sie o to upomniec :lol: ?
2,jak sprawuje sie te autko ile pali czy warto zamontowac gaz bede jezdzil okolo 15 - 18 tysiecy rocznie
3,jak jest w serwisach w LBN bo slyszalem ze strasznie olewaja klijentow
4,niestety zapomnialem wysepic podlokietnik wynika to zmojego napalenia sie na auto czy jest jeszcze jakas szansa po wplaconej juz zaliczce aby dilera przekonac o tym gratisie
5,mam obiecany obior auta na 16,01,2009 a auto zamowilem 07,01,2009 czy to wogole mozliwe i w razie nie dotrzymanego terminu przez dilera mam prawo znowu cos wyspeic :lol: :lol:
6,przy odbiorze auta z salonu na co mam wzrocic uwage w szczegolnosci bo ztego co wyczytalem na forum rozne sie sytuacje zdarzaly

Poprzednio jezdzilem KIA RIO autko bylo dobre ale jakos zakochalem sie w DACI MCV KOMBII mam nadzieje ze nie bede zalowal tej decyzjii

czekam na odpowiedzi moich pytan i goraco pozdrawiam zLublina

Pablo78 - 2009-01-11, 11:44

Witamy serdecznie, bardzo dobry wybór! :-D

ad.1. koniecznie sie upomnij, porządne ASO dają przy każdej wizycie "serwisowej" bez pytania, a pierwszy bon powinien dać diler.

Co do reszty pytań, myslę że bardziej kompetentnie wypowiedzą slę Koledzy ;-)

Pozdrawiam,

laisar - 2009-01-11, 13:17

Witaj i gratulancje! (:

Zasadniczo większość spraw została już poruszona na forum, więc odpowiedzi na pytania najprościej i najszybciej można znaleźć przez opcję Szukaj.

1. Bony: http://www.daciaklub.pl/f...php?p=4396#4396 i dalsza dyskusja.

2. Spalanie: http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=105, żywotność: http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=147, gaz: http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=331.

3. Warto sprawdzić dział Dealerzy, warsztaty i sklepy.

4. Vide 5. (;

5. Pewnie jest możliwe, ale jakby się coś opóźniło, to oczywiście jest to argument, żeby się naprzykrzać o rekompensatę <:

6. Odbiór: http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1255

A pytania najlepiej zadawać po jednym, w odpowiednich tematach, albo tworząc nowe - ułatwia to ich trzymanie się i (w razie czego) porządkowanie. (:

hbm - 2009-01-11, 14:13

laisar napisał/a:
Witaj i gratulancje! (:

Zasadniczo większość spraw została już poruszona na forum, więc odpowiedzi na pytania najprościej i najszybciej można znaleźć przez opcję Szukaj.

1. Bony: http://www.daciaklub.pl/f...php?p=4396#4396 i dalsza dyskusja.

2. Spalanie: [url]http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=105[url], żywotność: http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=147, gaz: http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=331.

3. Warto sprawdzić dział Dealerzy, warsztaty i sklepy.

4. Vide 5. (;

5. Pewnie jest możliwe, ale jakby się coś opóźniło, to oczywiście jest to argument, żeby się naprzykrzać o rekompensatę <:

6. Odbiór: http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1255

A pytania najlepiej zadawać po jednym, w odpowiednich tematach, albo tworząc nowe - ułatwia to ich trzymanie się i (w razie czego) porządkowanie. (:

to juz kolego wszystko przestudjowalem mam nadzieje ze poprostu kazdy z forumowiczow doradzi mi bo niestety jak czlowiek sie napala to najpierw kupuje wplaca zaliczke a pozniej mysli choc moim zdaniem diler jest ok ale byc moze to ocena przedwczesna bo dopiero kupuje auto zobaczymy jak sie zachowa jak jutro zadzwonie do niego i bede sepil podlokietnik

jan ostrzyca - 2009-01-11, 17:25
Temat postu: Re: Powitanie
hbm napisał/a:
Witam wszystkich forumowiczow na dniach odbieram Dacie MCV kombi w wersji LAUREATE 1,6 87 7- miejscowa.W cenie zakupu dostalem 2 poduszki ,klime ,komputer pokladowy,lakier metalik ,centralny zamek, elektryczne szyby i lusterka, radio ,swiatla przeciwmgielne ,ABS wspomaganie kierownicy ,relingi dachowe.

Teraz kilka pytan prosze forumowiczow o odpowiedz
1, slyszalem ze diler przy odbiorze powinien mi dac bon serwisowy i czy jakby nagle zapomnial mam sie o to upomniec :lol: ?

Serwis Nazaruka nie praktykuje dawania bonów serwisowych. Może poza pierwszym. Dlaczego? Bo tak!

2,jak sprawuje sie te autko ile pali czy warto zamontowac gaz bede jezdzil okolo 15 - 18 tysiecy rocznie

Trasa 6-6.5 l/100 km (zależnie od ciężkości nogi) miasto Lublin 8.5-12.5 l./100km (zależnie od korków). Przy obecnych cenach PB 95 LPG raczej sie nie opłaca. Jak podniosą akcyzę tym bardziej...

3,jak jest w serwisach w LBN bo slyszalem ze strasznie olewaja klijentow

W Lublinie jest tylko jeden ASO-Nazaruk. Carrara już nie obsługuje dacii.

4,niestety zapomnialem wysepic podlokietnik wynika to zmojego napalenia sie na auto czy jest jeszcze jakas szansa po wplaconej juz zaliczce aby dilera przekonac o tym gratisie

Podłokietnik to dziadostwo, tylko przeszkadza w zmianie biegów i obsł. ręcznego hamulca.

5,mam obiecany obior auta na 16,01,2009 a auto zamowilem 07,01,2009 czy to wogole mozliwe i w razie nie dotrzymanego terminu przez dilera mam prawo znowu cos wyspeic :lol: :lol:

Widać mają Twój wózek gdzies na placu.

6,przy odbiorze auta z salonu na co mam wzrocic uwage w szczegolnosci bo ztego co wyczytalem na forum rozne sie sytuacje zdarzaly

Sprawdź jakość lakieru i w razie potrzeby natychmiast zgłoś wszelkie wady lakiernicze. Później każą Ci się wypchać.

Poprzednio jezdzilem KIA RIO autko bylo dobre ale jakos zakochalem sie w DACI MCV KOMBII mam nadzieje ze nie bede zalowal tej decyzjii

czekam na odpowiedzi moich pytan i goraco pozdrawiam zLublina

Po prawie dwóch latach użytkowania MCV nadal jestem zadowolony. MCV w wersji 7 os. jest najpraktyczniejszym autem na rynku i jako wóz rodzinny sprawdza się znakomicie.

wox - 2009-01-11, 18:28

W kwestii podłokietnika: najlepiej sprawdzić samemu (o ile jest to możliwe), bo ja akurat z podłokietnika jestem bardzo zadowolony.
Marek1603 - 2009-01-12, 09:46

Każdy powód jest dobry, aby domagać się jakiejś rekompensaty nawet pół żartem można coś wysępić.
hbm - 2009-01-12, 11:19

Dzis dzwonilem do dilera podlokietnik mam w gratisie autko ma byc ponoc w czwartek w salonie :mrgreen:

w srode dzwonie i prosze o kolejny gratis opony zimowe poniewaz za dwa tygodnie jade w gory

hbm - 2009-01-13, 11:25

normalnie niewiarygodne oni rozdaja gratisy dzis wysepilem komplet opon zimowych ,ciekawe czy da rade jeszcze alumy :mrgreen:

moje autko najprawdopodobniej sie opozni :oops: moze to jest powod gratisow

hbm - 2009-01-14, 20:51

szkoda ze praktycznie sam do siebie pisze ale juz dzis moje autko stoi w salonie normalnie diler mnie zaszokowal ta informacja oczywiscie 1 co zrobilem w danej chwili to przejechalem cale miasto aby obejzec autko wrazenia bezccene
Mariusz - 2009-01-14, 21:19

hbm napisał/a:
szkoda ze praktycznie sam do siebie pisze ale juz dzis moje autko stoi w salonie normalnie diler mnie zaszokowal ta informacja oczywiscie 1 co zrobilem w danej chwili to przejechalem cale miasto aby obejzec autko wrazenia bezccene

Całkowicie Ciebie rozumiem!
Zyczę przyjemności z jazdy.

dogberry - 2009-01-14, 21:40

Witaj!

Oby długo służyła.

hbm - 2009-01-17, 06:08

No i autko odebrane jest cudowne albo jestem slepo zakochany :mrgreen:
paaw29 - 2009-01-17, 07:59

Pozostaje zyczyc tylko jednego: szerokiej drogi i samych pozytywnych wrazen :) gratuluje.
laisar - 2009-01-17, 10:22

Cytat:
jest cudowne albo jestem slepo zakochany

Jedno nie przeszkadza drugiemu (; - gratulacje i pomyślnych wiatrów!

A4kadiusz - 2009-01-21, 00:16

witaj i szerokości, i przyczepności.
Mariusz - 2009-01-21, 08:57

wox napisał/a:
W kwestii podłokietnika: najlepiej sprawdzić samemu (o ile jest to możliwe), bo ja akurat z podłokietnika jestem bardzo zadowolony.

Czy tak jest naprawd,że przeszkadza w zaciągnięciu ręcznego?

wox - 2009-01-21, 17:53

Mariusz napisał/a:
wox napisał/a:

Tak, trochę przeszkadza (da się go jednak zaciągnąć), ale można go postawić w pionie i wtedy nie przeszkadza.

Fromage - 2009-01-21, 22:34

wox napisał/a:
Mariusz napisał/a:
wox napisał/a:

Tak, trochę przeszkadza (da się go jednak zaciągnąć), ale można go postawić w pionie i wtedy nie przeszkadza.

Ja podłokietnika w ogóle nie żałuję, na początku ciężko mi się pas zapinało ale już się przyzwyczaiłem i nie podnoszą go ani do zapinania pasów ani do ręcznego - ot... kwestia 2-3 dni (a i futerał od radia jest gdzie położyć) :->

A koledze życzyć prostej drogi i taniego paliwa :-)

Mikele - 2009-01-22, 13:08

Ja też czekam na odbiór MCV w Nazaruku.
Stoi już i czeka na mnie, jeszcze tylko tydzień... :-D

Gratulacje i oby nam obu nowe autka służyły.

Pozdrawiam.

Paf - 2009-01-24, 18:12

Witam i gratuluję jedynie słusznej decyzji.
Ja niestety z gratisów dostałem tyko uścisk ręki a podłokietnik polecam. Na dłuższe trasy naprawdę wygodne, choć istotnie do ręcznego szybko się dostać trochę utrudnia. Tylko gdyby ktoś dokupował odradzam montaż w salonie. Już kiedyś pisałem że ode mnie chcieli za montaż ponad 200 zł a było to 20 minut dość łatwej roboty.

hbm - 2009-04-15, 19:20

sporo czasu sie nieodzywalem autko sie swietnie sprawuje niestety musialem juz sklejac podłokietnik bo nie wytrzymał mojej ciezkiej reki :mrgreen: na dniach wkleje fotki mojego pieknego autka
Beckie - 2009-04-15, 19:36

Mój też nie wytrzymał. Czym to najlepiej skleić?
Mariusz - 2009-04-16, 06:44

Jak dla mnie to POXIPOL jest najlepszy
Beckie - 2009-04-16, 07:01

Jaki ma czas wiązania TZN jak długo elementty muszą być unieruchomione?
Mariusz - 2009-04-16, 09:01

Producent podaje 10min,ale oglądałem na TVN Turbo program w którym stwierdzili, że pełną moc uzyskuje po 8h.Proponuję przezroczysty POXIPOL nie będzie wtedy widać miejsca klejenia
Beckie - 2009-04-16, 09:49

No tak te 10 min to pewnie otwarty czas wiązania.
Dzięki :-)