DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Multimedia i elektronika - Zniekształcenie dźwięku rozmowy telef po uwolnieniu MediaNav

Cycu92 - 2018-01-31, 14:06
Temat postu: Zniekształcenie dźwięku rozmowy telef po uwolnieniu MediaNav
Po uwolnieniu nawigacji rozmowy przez telefon stały się niemożliwe bo głos który dociera do rozmówców z obu stron połączenia jest zniekształcony
jas_pik - 2018-01-31, 16:03

Wgraj wersję standardową softu i zobacz czy się coś poprawiło .
Uwolnienie nie zmienia ustawień ( konfiguracji) części audio. Ale każda operacja na plikach Windowsa może zmienić pliki konfiguracyjne bo to tylko windows.
Jeśli wcześniej było dobrze a teraz jest źle to znaczy że zmieniła Ci się konfiguracja - na razie mam na to tylko jeden sposób - dokonuje zmian plików konfiguracyjnych ale nie jest to rzecz która mogę zrobić zdalnie - muszę mieć MN na stole i dokonując zmian bajt po bajcie próbować znaleźć prawidłowe ustawienia dźwięku.
Chociaż z moich doświadczeń najczęstsza przyczyną ( podstawową jest źle ustawiony - skierowany mikrofon ) w obudowie .

Cycu92 - 2018-01-31, 19:43

Ale to dźwięk przychodzący był by ok a nie jest ale jutro zerknę bo zakładałem antene GPS pod podsufitka
shrek - 2018-02-03, 16:31

To zobacz co nabrojiles. Ja mam dwa uwolnione dzialaja idealnie.
Co moge ci polecic to daj gabke (zwykla) nad mikrofon upchnij ciasno bedzie duza poprawa dzwieku dla rozmowcy.

Cycu92 - 2018-02-05, 15:30

Mikro jest ok problem w systemie ale co i jak to nie wiem

Co muszę zrobić żeby usunąć przeróbki

jas_pik - 2018-02-05, 16:20

Wrócic do 403 ( i szybko znów podnieśc do 406)
406->403
https://mega.nz/#!kgF3zKCb!_I8yqtLBmhE1Huy2lbMsLpFkAsTzA59BL4KCl3gupMQ

406 (czysty)
https://mega.nz/#!NtdTzbwB!tg5Zx86MdV1G0lTzwfqxLa6a7EnmrL6GXuNJZmDy_2A

Tyle że to z zasady nic nie daje bo nie jest to problem systemu ( wg mojej wiedzy) ale raczej konfiguracji fabrycznej . Musiałbyś się u mnie pojawić najlepiej z samochodem i zobaczymy czy wgranie innych scenariuszy dźwiękowych coś pomoże